Korišćenje sistema Office instaliranog pomoću tehnologije „Klikni i pokreni“ i programa Windows Installer nije podržano

„Klikni i pokreni“ je tehnologija koja se koristi za instaliranje pretplate na Office 365, kao i većine verzija sistema Office 2013 i novijih. Tehnologija Windows Installer (MSI) koristi se za instaliranje izdanja sa količinskom licencom starijih verzija sistema Office 2016 i starijih, kao što su Microsoft Office Professional Plus i Microsoft Office Standard.

Ne možete da instalirate istu verziju Office proizvoda koji koriste dve različite tehnologije instalacije. To se odnosi i na samostalne aplikacije kao što su Access, Visio, Project, Skype za posao ili OneDrive for Business.

Dobijate sledeću poruku o grešci ako Office otkrije tu nekompatibilnost:

Greška prilikom instaliranja Klikni i pokreni preko MSI instalacije

Napomena: U nekim slučajevima, takođe možete da imate dve različite verzije aplikacije „Klikni i pokreni“ na istom računaru. Više informacija potražite u članku Greška „Stanite, trebalo bi da sačekate sa instaliracijom sistema Office 2016“.

Šta mogu da uradim po pitanju te greške?

Deinstalirajte Windows Installer (MSI) verziju sistema Office

Možete da ostavite Windows Installer verziju sistema Office i da ne instalirate verziju usluge Office 365 „Klikni i pokreni“ koju pokušavate da instalirate. Možete da uradite i sledeće:

  1. Pratite korake u članku Deinstaliranje sistema Office sa Windows računara da biste uklonili Windows Installer verziju sistema Office.

  2. Pokušajte ponovo da instalirate Office koji ste instalirali kada ste dobili poruku o grešci.

Za verzije programa Project ili Visio sa količinskom licencom koristite alatku za primenu programskog paketa Office (ODT) da biste instalirali verziju „Klikni i pokreni“

Ako imate količinsku licencu za Project 2016 ili Visio 2016, a pokušavate da instalirate „Klikni i pokreni“ verziju usluge Office 365 ProPlus, možete da koristite alatku za primenu programskog paketa Office da biste preuzeli i instalirali „Klikni i pokreni“ stalne (samostalne) verzije programa Project 2016 ili Visio 2016. Pročitajte odeljak Korišćenje alatke za primenu programskog paketa Office za instaliranje izdanja programa Visio i Project sa količinskom licencom.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×