Korišćenje sistema Office Online na tablet uređaju

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Na računarima sa dodirnim ekranom kao što su iPad i Windows RT tableti, koristite dodir da biste prikazivali i uređivali dokumente u pregledaču. Kada sledite vezu ka dokumentu uskladištenom u usluzi OneDrive ili biblioteci u usluzi Office 365 organizacije ili na SharePoint lokaciji, dokument se otvara u veb pregledaču.

Isprobajte: Ako još uvek nemate dokument uskladišten u oblaku, pokušajte da dodirnete uzorak Word dokumenta.

Savet : Na računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows RT upotrebite dugme Režim dodira da biste se prebacili između režima korišćenja dodira i korišćenja miša i tastature.
Dugme „Režim dodira“

Korišćenje poznatih pokreta

U režimu dodira koristite pokrete koji su vam poznati, na primer dodirivanje, prevlačenje, umanjivanje primicanjem prstiju i uvećavanje razvlačenjem prstiju.

Pomeranje

Prevucite da biste se pomerali nalevo, nadesno, nagore i nadole, da biste se kretali kroz stranice Word dokumenta ili da biste se kretali kroz slajdove PowerPoint prezentacije. Lakim udarcima se brzo pomerajte i kada stignete na željeno mesto dodirnite da biste prekinuli pomeranje.

Brzo prevucite preko ekrana

Povećavanje i smanjivanje

Povećavajte prikaz tako što ćete razmaknuti dva prsta.

Razmaknite prste jedan od drugog

Smanjujte tako što ćete primaknuti dva prsta zajedno.

Primaknite prste zajedno

Uređivanje

U prikazu za uređivanje u sistemu Office Online dodirnite da biste stavili mesto umetanja i počnite da kucate.

Pokret dodira

Dodirnite jednom da biste postavili mesto umetanja u dokument. Dodirnite još jednom da biste preciznije postavili mesto umetanja unutar jedne reči. Da biste izabrali blok teksta, prevucite kružne regulatore. Ili dodirnite i zadržite, a zatim izaberite stavku „Izaberi“.

Izbor teksta u režimu dodira u sistemu Office Online

Kako da „kliknete desnim tasterom miša“

Pomoću miša i tastature možete na stavke kliknuti desnim tasterom miša da biste dobili komande koje se odnose na stavku na koju ste kliknuli desnim tasterom miša. U režimu dodira dodirnite i držite da biste videli komande koje se odnose na bilo koje mesto umetanja. Da biste videli komande koje se odnose na izabrani tekst, prevucite regulatore da biste izabrali tekst, dodirnite i zadržite, a zatim dodirnite željenu komandu.

Kontekstualni meni u programu OneNote Online na uređaju osetljivom na dodir

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×