Korišćenje sistema Office Online na Android, iPhone ili Windows Phone uređajima

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Zahvaljujući veb pregledačima na mobilnom telefonu, na telefonu se mogu prikazati dokumenti na mreži pomoću verzije aplikacije Office Online za mobilne telefone: mobilni prikazivač za Office. On prikazuje Word, Excel i PowerPoint dokumente koji su uskladišteni na mreži ili poslati na Microsoft nalog e-pošte u vidu priloga. Ti dokumenti se mogu samo prikazati, ali ne i urediti.

Mobilni prikazivači za Office su podržani na iPhone, Android i Windows telefonima.

Napomena : Ako koristite drugu vrstu telefona, kao što su BlackBerry, Nokia S60, ili funkcija telefone u Japan (docomo, SoftBank ili preduzeća KDDI au) potražite u članku Korišćenje Office Online na mobilnom telefonu. Takođe, ako koristite telefona da biste pristupili dokumentima u sistemu SharePoint 2010, pogledajte članak Korišćenje Office Online na mobilnom telefonu.

Da biste koristili mobilne prikazivače, otvorite Word, Excel ili PowerPoint prilog koji je poslat na Microsoft nalog e-pošte (npr. Hotmail, Outlook.com ili Outlook Web App) ili posetite OneDrive, Office 365 ili SharePoint lokaciju pomoću pregledača na mobilnom telefonu i otvorite dokument.

Napomena : Ne postoji nijedna mobilni prikazivač za OneNote. Umesto toga, instalirajte OneNote aplikacije za iPhone ili Android telefonu. OneNote Mobile je uključena u operativnom sistemu Windows Phone 7 i novije verzije.

Mobilni prikazivači su napravljeni tako da funkcionišu sa ekranom osetljivim na dodir vašeg telefona.

Lakim vertikalnim udarcima prelazite po Word dokumentu kako biste ga čitali. Ako tabela pređe ivice ekrana, prevucite je u prikaz. Dodirnite sliku da biste je videli u punoj veličini, a zatim je ponovo dodirnite da biste je smanjili na prikaz sličice.

Dodirnite sliku da biste videli uvećani prikaz

Lakim vertikalnim udarcem pređite na prikaz PowerPoint prezentacije. Da biste prikazali projekciju slajdova, pomerajte telefon sa jedne na drugu stranu.

Projekcija slajdova u mobilnom prikazivaču za Word

Da biste pročitali beleške govornika i teksta sa slajdova, držite telefon vertikalno (u beleškama govornika, krećite se lakim udarcima kako biste se pomerali).

Beleške govornika i slajdova u mobilnom prikazivaču za PowerPoint

U mobilnom prikazivaču za Excel, prevucite u bilo kom smeru da biste prikazali unakrsnu tabelu. Dodirnite dugme za zumiranje da bi grafikon stao na ekran (i zatvorite prikaz grafikona tako što ćete dodirnuti dugme).

Prikaz grafikona u mobilnom prikazivaču za Excel

Ako unakrsna tabela sadrži tabele koje dozvoljavaju sortiranje, dodirnite dugmad za sortiranje da biste promenili red sortiranja.

Prikaz „Sortiranje“

Traka sa alatkama se u svakom mobilnom prikazivaču otvara kada jednom dodirnete ekran, a zatim dodirnete dugme za traku sa alatkama.

Dodirnite da biste otvorite traku sa alatkama u mobilnim prikazivačima za Office

Traka sa alatkama nudi komande za rad sa dokumentom, u zavisnosti od vrste dokumenta sa kojim radite. Na primer, u mobilnom prikazivaču za Word, možete povećati ili smanjiti veličinu teksta.

Izbor veličine fonta u mobilnom prikazivaču za Word

U mobilnom prikazivaču za Excel možete preći na drugi radni list:

Izbor radnog lista

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×