Korišćenje režima kompatibilnosti u programu Word Online

Kada koristite Microsoft Word Online za otvaranje dokumenta koji je sačuvan kao .docx datoteka u režimu kompatibilnosti, dostupna vam je većina funkcija za uređivanje programa Word Online. Međutim, da biste umetnuli slike i promenili njihovu veličinu ili uredili alternativni tekst, morate da otvorite dokument u programu Microsoft Word 2010 ili u novijoj verziji, konvertujete i sačuvate dokument. Ako ne morate da umećete slike, možete nastaviti sa radom na dokumentu u programu Word Web App u režimu kompatibilnosti i nema potrebe da konvertujete dokument.

Ako želite da konvertujete dokument, morate da imate instaliran program Word 2010 ili Word 2013. Sledite ove korake:

 1. U dokumentu koji je otvoren u programu Word Online kliknite na dugme Otvori u programu Word.

 2. U programu Word izaberite karticu Datoteka.

 3. Na kartici Informacije kliknite na dugme Konvertuj.

 4. Ako se prikaže upozorenje o konvertovanju dokumenata, kliknite na dugme U redu.

 5. Pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+S da biste dokument sačuvali na veb lokaciji.

  Napomene : 

  • Ova procedura je neophodna samo za dokumente koji su sačuvani tako da budu kompatibilni sa Word97-2003 formatom datoteke. Dokumenti sačuvani u Word 2007 formatu datoteke podržavaju sve funkcije uređivanja programa Word Online, iako se pokreću u režimu kompatibilnosti pri prvom otvaranju u programu Word 2010 ili Word 2013.

  • Kada koristite program Word Online za otvaranje dokumenta koji je sačuvan u .doc formatu, možete samo prikazati dokument. Da biste ga uređivali u pregledaču, izaberite stavku Konvertuj i uredi, a zatim kliknite na dugme Konvertuj. Originalna datoteka se zatvara, a Word Online vas pita da prikažete ili uredite kopiju datoteke u novom formatu datoteke. Kliknite na dugme Uredi da biste nastavili uređivanje u programu Word Online.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×