Korišćenje promenljivih u tabeli podataka radi pronalaženja više odgovora

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Uključivanjem različitih brojeva u ćeliju brzo ćete doći do različitih odgovora na problem. Sjajan primer je upotreba funkcije PMT sa različitim kamatnim stopama i periodima kreditiranja (u mesecima) kako biste saznali koliki kredit možete sebi da priuštite za kuću ili automobil. Unosite brojeve u opseg ćelija koji se naziva tabela podataka.

Ovde je tabela podataka opseg ćelija B2:D8. Možete promeniti vrednost u B4, što je iznos kredita, i mesečne rate u koloni D se automatski ažuriraju. Korišćenjem kamatne stope od 3,75 % D2 vraća mesečnu ratu od 1.042,01 USD pomoću ove formule:=PMT(C2/12,$B$3,$B$4).

Ovaj opseg ćelija, B2:D8, je tabela podataka

U zavisnosti od broja promenljivih i formula koje želite da testirate, možete koristiti jednu ili dve promenljive.

Koristite test sa jednom promenljivom da biste videli koliko će različitih vrednosti promenljive u formuli promeniti rezultate. Na primer, pomoću funkcije PMT možete promeniti kamatnu stopu za mesečnu ratu hipoteke. Vrednosti promenljive (kamatne stope) unosite u jednu kolonu ili red, a rezultati se prikazuju u susednoj koloni ili redu.

U ovoj aktivnoj radnoj svesci, ćelija D2 sadrži formulu rate =PMT(C2/12,$B$3,$B$4). Ćelija B3 je promenljiva ćelija gde možete ubacivati različite dužine otplate (broj perioda mesečnih rata). U ćeliji D2 funkcija PMT ubacuje kamatnu stopu od 3,75%/12, 360 meseci i zajam od 225.000 USD i izračunava mesečnu ratu od 1.042,01 USD.

Koristite test sa dve promenljive da biste videli koliko će različitih vrednosti dve promenljive u formuli promeniti rezultate. Na primer, možete testirati različite kombinacije kamatnih stopa i broj perioda mesečnih rata da biste izračunali ratu hipoteke.

U ovoj aktivnoj radnoj svesci, ćelija C3 sadrži formulu rate =PMT($B$3/12,$B$2,B4) koja koristi dve promenljive ćelije, B2 i B3. U ćeliji C2 funkcija PMT ubacuje kamatnu stopu od 3,875%/12, 360 meseci i zajam od 225.000 USD i izračunava mesečnu ratu od 1.058,03 USD.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×