Korišćenje programa Communicator sa programima Office Outlook 2007 i Office OneNote 2007

Korišćenje programa Office Communicator 2007 sa programom Office Outlook dodaje veliki broj veoma korisnih i moćnih funkcija korisniku programa Office Communicator. Na primer, možete da uradite sledeće:

 • Prikazivanje dostupnosti kontakata i pristup funkcijama pozivanja i razmene hitnih poruka programa Office Communicator u programu Outlook 2007.

 • Automatsko preuzimanje postavki za odsutnost iz kancelarije iz programa Outlook i prikazivanje poruke o odsutnosti iz kancelarije u oblasti obaveštenja o statusu programa Communicator 2007.

 • Postavljanje programa Communicator da ažurira status „Slobodan“ ili „U poslu sam“ na osnovu vašeg Outlook kalendara i ažuriranje liste vaših kontakata na osnovu podataka o Outlook kontaktima.

 • Vođenje evidencije o dolaznim, odlaznim i propuštenim pozivima u programu Outlook.

 • Pokretanje ili ponovo pokretanje razgovora preko hitnih poruka, audio ili video razgovora iz e-poruke u programu Outlook.

 • Preuzimanje beleški programa OneNote 2007 koje su napravljene tokom prethodnog poziva iz Outlook fascikle Istorija razgovora.

U zavisnosti od vaše konfiguracije, možda ćete moći da pristupite i brojnim funkcijama vođenja beleški u programu Office OneNote 2007 iz prozora Razgovor programa Communicator.

Šta želite da uradite?

Konfigurisanje opcije integrisanja programa Outlook u program Communicator

Slanje e-poruke iz sesije razmene hitnih poruka

Slanje hitne poruke iz e-poruke

Upotreba fascikle „Istorija razgovora“ u programu Outlook

Prikaz propuštenih poziva u programu Outlook 2007

Reprodukcija govorne pošte u programu Outlook 2007

Prikaz svih Outlook obaveštenja koja ste propustili

Beleženje tokom razgovora pomoću programa Office OneNote 2007

Konfigurisanje opcije integrisanja programa Outlook u program Communicator

 1. U naslovnoj traci programa Office Communicator kliknite na dugme „Meni“, postavite pokazivač na stavku Alatke, a zatim izaberite stavku Opcije.

 2. Na kartici Lično, u okviru Menadžer ličnih informacija, izaberite stavku Microsoft Office Outlook iz padajuće liste.

 3. Izaberite ili opozovite izbor sledećih opcija:

  • Prikaži moje informacije odsutnosti iz kancelarije u mojim nivoima pristupa Lično, Tim i Preduzeće.

  • Ažuriraj status moje prisutnosti na osnovu informacija mog Outlook kalendara

  • Prikaži temu i lokaciju sastanka kontaktima u mom nivou pristupa Tim.

  • Sačuvaj moje razgovore preko hitnih poruka u Outlook fascikli Istorija razgovora.

  • Sačuvaj evidenciju mojih poziva u Outlook fascikli Istorija razgovora.

   Napomena : Bilo kakva promena ovih opcija se automatski kopira na sve vaše računare i uređaje na kojima je pokrenut Communicator 2007.

Vrh stranice

Slanje e-poruke iz sesije razmene hitnih poruka

 1. Tokom sesije razmene hitnih poruka u listi učesnika odaberite ime kontakta kojem želite da pošaljete e-poruku.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na ime kontakta, a zatim izaberite stavku Pošalji e-poruku.

Vrh stranice

Slanje hitne poruke iz e-poruke

 • U prozoru poruke programa Outlook 2007 kliknite na indikator statusa prisutnosti pored imena kontakta, a zatim kliknite na dugme Odgovori hitnom porukom.

Vrh stranice

Upotreba fascikle „Istorija razgovora“ u programu Outlook

Communicator 2007 kreira posebnu fasciklu u programu Outlook po imenu Istorija razgovora kako bi pratio i evidentirao informacije o vašim razgovorima. Ta fascikla se pojavljuje u listi fascikli programa Outlook 2007, zajedno sa drugim fasciklama kao što su prijemno poštansko sanduče, otpremno poštansko sanduče i „Poslate stavke“, i sadrži zapis sesija razmene hitnih poruka, telefonskih poziva i prosleđenih poziva.

Svaka stavka u fascikli Istorija razgovora sadrži vreme i datum poruke, temu i sadržaj razgovora, imena učesnika i smer razgovora (dolazni ili odlazni). Osim toga, ova fascikla sadrži informacije o svim razgovorima koji su uključivali zvuk, kao i kompletan zapis svih razgovora preko hitnih poruka, ukoliko ste precizirali tu opciju.

Da biste pregledali fasciklu istorije razgovora

 1. U oknu za navigaciju programa Outlook, u okviru Sve poštanske fascikle kliknite na dugme Poštansko sanduče da biste razvili listu fascikli.

 2. Kliknite na dugme Istorija razgovora.

Vrh stranice

Prikaz propuštenih poziva u programu Outlook 2007

Outlook 2007 vodi evidenciju propuštenih telefonskih poziva, glasovne pošte i propuštenih razgovora. Zapis ovih događaja se čuva u vašem prijemnom poštanskom sandučetu.

 • U oknu za navigaciju programa Outlook, u okviru Sve poštanske fascikle, kliknite dvaput na stavku Fascikle za pretragu, a zatim izaberite stavku Propušteni razgovori.

Vrh stranice

Reprodukcija govorne pošte u programu Outlook 2007

 1. U oknu za navigaciju programa Outlook, u okviru Sve poštanske fascikle kliknite dvaput na stavku Fascikle za pretragu, a zatim kliknite na stavku Govorna pošta.

 2. Pronađite e-poruku koja sadrži snimak poruke koju ste propustili, a zatim kliknite dvaput na prilog (Outlook 2003) ili na dugme Reprodukuj (Outlook 2007).

  Windows Media Player se otvara i reprodukuje vašu poruku govorne pošte.

Napomena : U programu Outlook 2007 možete da odaberete i da reprodukujete govornu poštu na svom telefonu umesto na računaru, kao i da napišete beleške vezane za poruku govorne pošte tako što ćete kliknuti na dugme Uredi beleške u vrhu e-poruke.

Vrh stranice

Prikaz svih Outlook obaveštenja koja ste propustili

Ukoliko je Communicator 2007 integrisan sa programom Outlook 2007, primićete obaveštenje u programu Communicator kad god imate nepročitanu govornu poštu ili e-poruke o propuštenim razgovorima u prijemnom poštanskom sandučetu. Ukoliko nema propuštenih obaveštenja, obaveštenje „Propuštena obaveštenja“ se ne pojavljuje.

 • U glavnom prozoru programa Office Communicator kliknite na dugme „Propuštena obaveštenja“. Prikazuje se lista propuštenih obaveštenja.

Vrh stranice

Beleženje tokom razgovora pomoću programa Office OneNote 2007

 • U prozoru Razgovor kliknite na dugme „Opcije razgovora“ u gornjem desnom uglu, a zatim na dugme Vodi beleške koristeći OneNote.

  Ukoliko je u pitanju nastavljeni razgovor, možete da koristite i dugme „Prikaži još opcija“ da biste ponovo otvorili bilo koju od svojih prethodnih beleški.

Vrh stranice

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×