Korišćenje prilagođenog imena domena za promenu imena Office 365 Small Business javnog veb sajta

Napomena : Informacije za SharePoint Online javni veb sajt u ovom članku važe samo ako je vaša organizacija kupila Office 365 pre 9. marta 2015. Korisnici koji trenutno koristite ovu funkciju i dalje će imati pristup funkciji najmanje dve godine nakon datuma ove izmene 9. marta 2015. Novi korisnici, koji su se pretplatili na Office 365 posle ovog datuma izmene, nemaju pristup ovoj funkciji. Kako stvari budu napredovale, Office 365 korisnici će imati pristup vodećim ponudama nezavisnih proizvođača koji im omogućava da imaju javni veb sajt koji obezbeđuje kompletno rešenje i prisustvo na mreži. Za više informacija o ovoj promeni pogledajte članak Informacije o promenama u funkciji SharePoint Online javni veb sajt u usluzi Office 365.

Telefon

Treba vam pomoć?   

Pozovite podršku.

Vaša Office 365 javna veb lokacija ima početnu adresu nalik na www.contoso-public.sharepoint.com, gde contoso predstavlja ime koje ste odabrali prilikom upisivanja. Da biste ga promenili, prvo treba da dodate domen u uslugu Office 365, a zatim možete da promenite adresu Office 365 veb lokacije u prijemčivije ime.

Zašto da promenite ime Office 365 veb lokacije? Da bi klijenti mogli da pristupe vašoj lokaciji pomoću poznatog domena koje već posedujete ili novog domena koji ste odabrali i kupili za svoje preduzeće.

Koraci koje ćete pratiti kako biste preimenovali veb lokaciju zavise od dve stvari:

 1. Koji Office 365 plan koristite.    Koraci u ovom članku odnose se na Office 365 Small Business, koji više nije dostupan za kupovinu.Postoji zaseban skup koraka koji treba da pratite ako imate drugi Office 365 plan.

 2. Da li DNS zapisima domena upravljate vi ili Office 365.    Tokom koraka koje pratite za dodavanje domena, vi birate da li će Office 365 upravljati DNS zapisima vašeg domena ili ćete vi nastaviti da upravljate DNS zapisima kod dobavljača usluga DNS hostinga. Pratićete drugačije korake u ovom članku, u zavisnosti od opcije koju izaberete. (Niste sigurni koju opciju da izaberete u polju?) Saznajte više o biranju mesta gde ćete upravljati Office 365 zapisima vašeg domena.)

Izaberite jednu od sledećih stavki

Koraci za promenu imena veb lokacije: Kada Office 365 upravlja DNS zapisima vašeg domena

Koraci za promenu imena veb lokacije: Kada vi upravljate DNS zapisima domena kod drugog dobavljača usluga

Nekoliko stvari koje treba imati na umu

Koraci za promenu imena veb lokacije: Kada Office 365 upravlja DNS zapisima vašeg domena

 1. Ako to već niste uradili, podesite domen za rad sa uslugom Office 365. Da biste počeli sa radom, u oknu Prvi koraci izaberite stavku E-adresa, a zatim pratite korake u čarobnjaku.

Napomena :  Ako ste e-adresu već ažurirali tako da koristi prilagođeni domen i želite da koristite drugi domen za URL veb lokacije, možete dodati drugi domen usluzi Office 365.

Stranica sa dobrodošlicom koja prikazuje pločicu e-adrese

 1. Dizajnirajte i postavite sopstvenu javnu veb lokaciju, na primer, tako što ćete dodati ime preduzeća, logotip i poslovne informacije.

 2. Na stranici Administrator, u okviru Veb lokacija izaberite stavku Upravljanje javnom veb lokacijom.

  Stranica „Administrator“ koja prikazuje opciju „Upravljanje javnom veb lokacijom“.

 3. Na stranici Upravljanje javnom veb lokacijom, pored svoje veb lokacije, kliknite na dugme Promeni adresu.

  Stranica „Upravljanje javnom veb lokacijom“ koja prikazuje lokaciju „Promeni adresu“.

 4. Sa padajuće liste odaberite URL sa svojim imenom domena, kao što je http://www.fourthcoffee.com.

  Dijalog „Upravljanje javnom veb lokacijom“ koji prikazuje opciju „Izbor domena“.

Napomena :  Ako koristite uslugu Office 365 već neko vreme, moguće je da imate dve javne veb lokacije sa tom uslugom. Ako je to slučaj sa vama, saznajte više o radu sa dve javne veb lokacije u okviru usluge Office 365.

Sada možete da pristupite veb lokaciji koristeći prilagođeni domen, na primer: http://www.contoso.com/, umesto privremenog Office 365 domena, na primer: http://www.contoso-public.sharepoint.com/.

Koraci za promenu imena veb lokacije: Kada vi upravljate DNS zapisima domena izvan usluge Office 365

 1. Dizajnirajte i postavite sopstvenu javnu veb lokaciju, na primer, tako što ćete dodati ime preduzeća, logotip i poslovne informacije.

 2. Ako to već niste uradili, podesite domen za rad sa uslugom Office 365. Da biste počeli sa radom, u oknu Prvi koraci izaberite stavku E-adresa, a zatim pratite korake u čarobnjaku.

Napomena :  Ako ste e-adresu već ažurirali tako da koristi prilagođeni domen i želite da koristite drugi domen za URL veb lokacije, možete dodati drugi domen usluzi Office 365.

 1. U poslednjem koraku čarobnjaka domena Promena adrese veb lokacije, dobićete uputstvo kako da dodate CNAME zapis za domen kod dobavljača usluga DNS hostinga. Koristite sledeće vrednosti za CNAME zapis:

  • Ime hosta: Koristite www

  • Upućuje na adresu: Koristite ime.sharepoint.com, gde ime predstavlja prilagođeno ime domena. Na primer, contoso.sharepoint.com.

  • TTL: Koristite 1 čas

 2. Sačekajte oko 15 minuta, a zatim kliknite na dugme Gotovo, proveri.

Sada možete da pristupite veb lokaciji koristeći prilagođeni domen, na primer: http://www.contoso.com/, umesto privremenog Office 365 domena, na primer: http://www.contoso-public.sharepoint.com/.

Nekoliko stvari koje treba imati na umu

Kada promenite Veb lokaciju da biste koristili prilagođeni domen, vodite računa o sledećem.

 • Ako želite da zadržite trenutnu javnu veb lokaciju koja se hostuje izvan usluge Office 365, možete to da uradite umesto da koristite veb lokaciju koja koristi domen u okviru usluge Office 365. Da biste saznali kako, pogledajte članak Ažuriranje DNS zapisa da biste zadržali veb lokaciju sa trenutnim dobavljačem usluge hostinga.

 • Ako promenite ime Office 365 veb lokacije, kasnije možete da promenite ime lokacije tako da koristi drugi prilagođeni domen ili se možete vratiti na originalni URL, na primer contoso-public.sharepoint.com. Evo kako:

  • Ako Office 365 upravlja vašim DNS zapisima, koristite opciju Promena adrese da biste izabrali drugi domen.

  • Ako vi upravljate DNS zapisima kod dobavljača usluga DNS hostinga, promenite CNAME zapis (kao što je opisano u ranijim koracima) tako da on upućuje na korišćenje drugog imena domena, kao što je vraćanje na izvorni domen, poput contoso-public.sharepoint.com.

Vrh stranice

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×