Korišćenje pravila u programu Outlook Web App za automatsko prosleđivanje poruka na drugi nalog

Prosledite ili preusmerite e-poruke postavljanjem pravila za prijemno poštansko sanduče u programu Outlook Web App.

Pravila za prijemno poštansko sanduče možete da koristite da biste poruke poslate u vaše poštansko sanduče automatski prosleđivali ili preusmeravali na drugi nalog. Ovo je korisno ako nećete proveravati primarno poštansko sanduče i želite da imate mogućnost da sa drugog naloga čitate poruke i odgovarate na njih. Da biste postavili pravila za prijemno poštansko sanduče, izaberite stavke Postavke Postavke: ažuriranje profila, instaliranje softvera i njegovo povezivanje sa oblakom > Opcije > Organizuj e-poštu ili Postavke Postavke: ažuriranje profila, instaliranje softvera i njegovo povezivanje sa oblakom > Opcije > Pošta > Automatska obrada.

U ovom članku

Kako da automatski preusmerim sve poruke na drugi nalog?

Kako da automatski prosledim sve poruke na drugi nalog?

Šta još treba da znam o pravilima preusmeravanja i prosleđivanja?

Šta ako želim da saznam više?

Kako da automatski preusmerim sve poruke na drugi nalog?

Preusmerene poruke se prikazuju kao da su došle od originalnog pošiljaoca. Koristite pravilo preusmeravanja poruka kada želite da odgovore na preusmerene poruke prima originalni pošiljalac.

 1. U veb pregledaču se prijavite u Outlook Web App pomoću URL adrese koju ste dobili od osobe koja upravlja e-poštom u vašoj organizaciji. Unesite korisničko ime i lozinku, a zatim kliknite na dugme Prijavljivanje.

 2. Na vrhu stranice odaberite Outlook. Možete i da odaberete pokretanje aplikacije Ikona „Pokretanje Office 365 aplikacije“ > Outlook.

 3. Na vrhu stranice izaberite Postavke Postavke: ažuriranje profila, instaliranje softvera i njegovo povezivanje sa oblakom > Opcije, a zatim izaberite nešto od sledećeg:

  • Organizuj e-poštu > Pravila za prijemno poštansko sanduče > Novo novo

   ILI

  • Pošta > Automatska obrada > Pravila za prijemno poštansko sanduče > Novo novo > Napravi novo pravilo za dolazne poruke

 4. Otkucajte ime za pravilo.

 5. U okviru stavke Kada poruka pristigne izaberite stavku Primeni na sve poruke.

 6. U odeljku Uradi sledeće izaberite stavke Prosleđivanje, preusmeravanje ili slanje > Preusmeri poruku na.

 7. Unesite željenu e-adresu u polje Za ili je odaberite sa spiska kontakata.

 8. Kliknite na dugme U redu da biste sačuvali izbore, a na U redu ili Sačuvaj da biste napravili pravilo.

Kako da automatski prosledim sve poruke na drugi nalog?

Prosleđene poruke će se prikazivati kao poruke koje ste vi prosledili. Koristite pravilo prosleđivanja poruka kad želite da se odgovori šalju na adresu sa koje su poruke prosleđene, a ne originalnom pošiljaocu.

 1. Na vrhu stranice u programu Outlook Web App izaberite Postavke Ikona „Postavke“ > Opcije, a zatim izaberite nešto od sledećeg:

  • Organizuj e-poštu > Pravila za prijemno poštansko sanduče > Novo novo

   ILI

  • Pošta > Automatska obrada > Pravila za prijemno poštansko sanduče > Novo novo > Napravi novo pravilo za dolazne poruke

 2. U okviru stavke Kada poruka pristigne izaberite stavku Primeni na sve poruke.

 3. Izaberite nešto od sledećeg, u zavisnosti od postavki koje vidite:

  • Prosleđivanje, preusmeravanje ili slanje > Prosledi poruku na

   ILI

  • Još opcija > Prosleđivanje, preusmeravanje ili slanje > Prosledi poruku na

 4. Unesite željenu e-adresu u polje Za ili je odaberite sa spiska kontakata.

 5. Kliknite na dugme U redu da biste sačuvali izbore, a na U redu ili Sačuvaj da biste napravili pravilo.

Šta još treba da znam o pravilima preusmeravanja i prosleđivanja?

 • Kopije poruka koje preusmerite ili prosledite ostaju u vašem poštanskom sandučetu. Ako dodate radnju za brisanje poruke, poruka će otići u fasciklu „Izbrisane stavke“, ali i dalje će se računati u ograničenje poštanskog sandučeta. Ako premašite ograničenje poštanskog sandučeta, možda će vam biti blokirano slanje ili primanje novih poruka. Pravila za prosleđivanje takođe neće funkcionisati dok ne izbrišete dovoljno poruka da biste doveli ukupan broj ispod ograničenja poštanskog sandučeta.

 • Kada napravite pravilo prosleđivanja ili preusmeravanja, možete dodati nekoliko adresa za slanje. Broj adresa na koje možete slati može biti ograničen u zavisnosti od postavki naloga. Ako kreirate pravilo sa nekoliko adresa, testirajte ga da biste bili sigurni da radi.

 • Ako ne želite da se pravilo prosleđivanja ili preusmeravanja prijemnog poštanskog sandučeta primenjuje na sve poruke, odaberite bilo koju opciju osim opcije Primeni na sve poruke.

 • Administrator je možda blokirao mogućnost korišćenja pravila prosleđivanja ili preusmeravanja za slanje pošte nekim ili svim domenima izvan vašeg. Kada napravite pravilo preusmeravanja ili prosleđivanja, testirajte ga tako što ćete poslati poruku na svoj nalog sa trećeg naloga. Zatim proverite nalog na koji preusmeravate ili prosleđujete e-poštu na osnovu pravila.

Šta ako želim da saznam više?

Dodatne informacije o podešavanju pravila za prijemno poštansko sanduče i upravljanju njima potražite u članku Pravila za prijemno poštansko sanduče.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×