Korišćenje pipete za podudaranje boja na slajdu

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Dosta pokušaja tačno podudaranje boja iz oblika ili slike na druge delove prezentacije za više jedinstvenu izgled? Neka PowerPoint da radi za vas sa pipete.

Kliknite dvaput na oblik ili drugu stvar za koju želite da usaglasite boju. (Da, možete da izaberete više objekata. Pritisnite taster Ctrl i izaberite oblike.) Zatim kliknite na neku od opcija boja, kao što su Popuna oblika u grupiStilovi oblika, koja se nalazi na kartici Oblik u kartici Alatke za crtanje.

Padajući meni „Popuna oblika“ koji sadrži alatku „Pipeta“

Koristeći pipetu izaberite boju koju želite da usaglasite i primenite je na izabrani oblik ili objekat.

Kursor pipete i usaglašena boja

Dok se pokazivač oko različitih boja, pojavljuje se pregled uživo boje. Zadržite pokazivač miša ili postavite pokazivač na boju da biste videli koordinate boja RGB (crveno zeleno plavo). Kliknite na željenu boju. Da biste preciznije način dobijanja tačnu boju koju želite prilikom mnogo boja su grupisani zajedno, izaberite željenu boju tako što ćete pritisnuti taster Enter ili razmaknicu umesto toga.

Brojevi za RGB boje izabrane korišćenjem pipete

Da biste otkazali korišćenje pipete bez biranja boje, pritisnite taster Esc.

Savet:    Takođe možete da uporedite boje iz negde drugde na ekranu. Nakon što kliknete na dugme pipete, kliknite i držite pritisnut taster miša dok prevlačite miš da biste boju koju želite da se podudaraju. Pipete nestaje kada premestite izvan PowerPoint prozora, ali boje će i dalje pregled i koja se podudara.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×