Korišćenje pera za premeštanje ili promena veličine objekata

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Sve korisnici rade sa uređaja omogućenih za olovku kao što je Microsoft Surface kada uređujete dokumente, radne sveske ili prezentacije. Tradicionalno rad sa objektima kao što su slike ili grafikoni bi trebalo da koristite miš ili tablom osetljivom dodir, ali sada Office 2016 vam omogućava da koristite olovku za premeštanje, promena veličine ili rotirate tih objekata.

Office 365 pretplatnik

Ova funkcija je dostupna samo za Office 365 pretplatnika. Pretplatnici se nove funkcije i poboljšanja mesečno. Kliknite da biste pokušajte ili kupite pretplatu.

Koristite regulator veličine na izabrani objekat za premeštanje, promena veličine ili rotirate taj objekat

Kada imate objekat iz dokumenta, radne sveske ili prezentacije, možete da jednostavno zadržite pokazivač preko njega pomoću olovke i treba da se pojavi regulator veličine objekta. Regulator veličine su malih krugova koje vidite na stranama i u uglovima.

Da biste promenili veličinu objekta    Zadržite pokazivač miša na pero iznad u uglu i dodirnite pero na krug, a zatim prevucite unutra ili spolja da biste objekat povećali ili smanjili. Zadržite pokazivač iznad ivice objekta izvršili veličine pojavi koju možete dodirnite i prevucite da biste premestili ivice unutra ili spolja.

Da biste rotirali objekat    Dodirnite strelicu zakrivljeni iznad na vrhu objekta i prevucite objekat oko rotirajte po želji.

Da biste premestili objekat    Zadržite pokazivač miša pera na sredini objekta, i zatim dodirnite i prevucite regulator za premeštanje koja se pojavljuje.

Takođe pogledajte

Slušamo vas

Ako pronašli da ovaj članak vam je dao korisne informacije, a naročito ako niste, kliknite na dugme kontrole za povratne informacije ispod kartice i ostavite konstruktivan komentare, kako bismo mogli nastaviti da unapredi. Hvala!

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×