Korišćenje objedinjavanja pošte za personalizaciju pisama za masovno slanje pošte

Korišćenje objedinjavanja pošte za personalizaciju pisama za masovno slanje pošte

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Kada imate masovne pošte za slanje osobama na listi slanja, možete da koristite za objedinjavanje pošte da biste kreirali grupu personalizovane slova. Svako slovo koje je proizveo ima identične raspored, oblikovanje, teksta i grafike. Samo određene odeljke slova se razlikuju i su personalizovane.

Postoje tri datoteke uključene u kreiranje i štampanje pisama koristite objedinjavanje pošte:

 • Glavni dokument
  ovaj dokument sadrži teksta i grafike (logotipa ili slike, na primer) koje su identične za svaku verziju objedinjenom dokumentu. U telo slovo je primer identične sadržaja.

 • Liste slanja
  ovo je izvor podataka koji se koristi za popunjavanje informacija u pismu. Liste slanja ima imena, na primer, i glavni dokument je pismo koje će biti poslato imena na listi.

 • Objedinjenom dokumentu
  ovaj dokument je kombinacija u glavni dokument i listu slanja. Objedinjavanje pošte povlači informacija iz liste slanja i stavlja ga u glavni dokument, što je pismo u personalizovanom za svaku osobu.

Možete da saznate više o tome kako funkcioniše za objedinjavanje pošte za slova u sledeći video zapis koji je deo kursa za obuku.

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Korak 1: Priprema glavni dokument

Pre nego što započnete objedinjavanje pošte, pripremite pismo. Ako ste ostalima da znate o nadolazećem događaju, na primer, uključite ime, datum, vreme i lokaciju događaja. To je detalje koji treba da bude važan svim primaocima pismo.

 1. Na kartici Pošiljke , u grupi započinjanje objedinjavanja pošte , odaberite objedinjavanja pošte > pisma.

  U programu Word, na kartici pošiljke, odaberite stavku Započni objedinjavanje, a zatim odaberite opciju.

 2. U Word, otkucajte telo slova (primer sledi) koju želite da pošaljete svima.

  Uzorak pismo u programu Word sa bel koristi za objedinjavanje pošte.

Korak 2: Podešavanje liste slanja

Listu slanja je izvor podataka. To može biti u Excel unakrsnu tabelu, direktorijum Outlook kontakata, baze podataka Pristup ili Office listu adresa. Ona sadrži zapise tu Word koristi da izvučete informacije iz izraditi pismo.

Saveti

 • Ako nemate liste slanja, možete da ga kreirate tokom objedinjavanja pošte. Pre nego što počnete proces objedinjavanja pošte, prikupite sve zapise podataka i dodate ih sa izvorom podataka.

 • Ako koristite unakrsnu tabelu Excel , uverite se da kolone za ZIP kodove ili poštanske brojeve oblikovan kao tekst tako da ne biste izgubili nula.

 • Ako želite da koristite Outlook kontakte, uverite se da Outlook je podrazumevani program za e-poštu.

Korak 3: Vezu liste slanja u glavni dokument

Sada ste spremni da biste otvorili izvor podataka za liste slanja i povežete je pismo.

 1. Na kartici Pošiljke , u grupi započinjanje objedinjavanja pošte , odaberite stavku Izbor primalaca, a zatim odaberite opciju.

  Kao deo programa Word objedinjavanja pošte, na kartici pošiljke, u grupi Početak objedinjavanja, odaberite stavku Izbor primalaca, a zatim odaberite stavku kucanje nove liste

 2. Izvršite neku od sledećih radnji:

  • Ako nemate liste slanja, odaberite tip nove liste i da ga kreirate.

   ili

  • Ako je lista slanja u unakrsnoj tabeli Excel , baze podataka Pristup ili neki drugi tip datoteke sa podacima, odaberite stavku Koristi postojeću listu. Zatim pregledajte listu i odaberite stavku Otvori.

   ili

  • Ako koristite Outlook kontakte, odaberite stavku Odaberi iz Outlook kontakata.

 3. Odaberite stavke datoteka > Sačuvaj kao.

 4. U polju ime datoteke otkucajte ime datotekei zatim kliknite na dugme Sačuvaj.


Uređivanje liste primalaca

Ako ste kreiranje i štampanje pisama za sve osobe na listi, izaberite stavke "korak 4: Dodavanje personalizovanog sadržaja pismo." Ako želite da pošaljete slova ljudi koji žive, na primer, 20 milja od događaj koji ste hostinga, onda koristite filter kao što su ZIP kôd ili Poštanski broj da biste suzili listu.

 1. Odaberite stavku Uredi listu primalaca.

  Kao deo objedinjavanja pošte Word, na kartici pošiljke, u grupi započinjanje objedinjavanja, odaberite stavku Uredi listu primalaca.

 2. U dijalogu Primaoci objedinjene pošte potvrdite izbor u polju za potvrdu pored imena svake osobe koja želite da primate e-poruku.

  Izaberite redove potvrdom izbora u polju za potvrdu

U dijalogu Primaoci objedinjene pošte postoje opcije za sužavanje obima liste primalaca. Dve najčešće korišćene opcije su da sortirate i filtrirate listu da biste lakše pronašli imena i adrese.

U Word dokument za objedinjavanje pošte, odaberite stavku Uredi primaoce i odaberite neku opciju u dijalogu Primaoci objedinjene pošte, u okviru Pročistite listu primalaca.

Više informacija potražite u članku sortiranje i filtriranje podataka za objedinjavanje pošte.

Korak 4: Dodavanje personalizovanog sadržaja pismo

Dodavanje sadržaja u pismo koji je drugačiji za svaku osobu koja ga dobija — na primer, njihova imena i adrese. Najbolja praksa za dodavanje ove detalje je za umetanje polja za objedinjavanje pošte u glavni dokument.

 1. Na kartici Pošiljke , u grupi pisanje i Umetanje polja odaberite Adresni blok.

  Kao deo objedinjavanja pošte Word, na kartici pošiljke, u grupi pisanje i Umetanje polja Odaberite adresni blok.

 2. U dijalogu Umetanje adresnog bloka izaberite format za ime će se prikazivati u pismu.

  Opcije za adresni blok

 3. Odaberite stavku U redu.

  Napomena: Da biste videli kako će izgledati sa adresom u pismu, u okviru Pregledodaberite stavku Pregledaj rezultate. Odaberite sledeći Dugme dalje zapisa za objedinjavanje pošte Pregled rezultata ili prethodno Dugme prethodnog zapisa za objedinjavanje pošte Pregled rezultata dugme zapisa da biste se kretali kroz zapise u izvoru podataka.

 4. U grupi pisanje i Umetanje odaberite Red za pozdrav.

  Kao deo objedinjavanja pošte Word, na kartici pošiljke, u grupi pisanje i Umetanje polja Odaberite red za pozdrav.

 5. U dijalogu Umetanje reda za pozdrav odaberite format koji želite da koristite.

 6. Odaberite dugme u redu da biste umetnuli polje za objedinjavanje u pismu.

 7. Odaberite stavke datoteka > Sačuvaj da biste sačuvali slovo (primer sledi) pravite za objedinjavanje pošte.

  Uzorak pismo za objedinjavanje pošte u programu Word koji prikazuje polje "adresni blok" i "red za pozdrav" polje.

Da biste umetnuli druge prilagođene informacije u slovo sa liste slanja, pogledajte članak Dodavanje polja za objedinjavanje pošte jedno po jedno.


Potvrdite imena polja za objedinjavanje

Uverite se da Word pronalazi imena i adrese na listi slanja.

 1. Na kartici Pošiljke , u grupi pisanje i Umetanje polja odaberite Upoređivanje polja.

  Savet: Polje za objedinjavanje i može se otvoriti u dijalogu Umetanje adresnog bloka možete koristiti za Dodavanje adresnog bloka u glavni dokument.

 2. U dijalogu Uporedi polja potvrdite da je zapisa polja koja se pojavljuju na listi podudaraju sa imenima naslove kolona za zapise u izvoru podataka liste slanja.

  Dijalog „Poređenje polja“

  Napomena: Postoje dve kolone u dijalogu. U levoj koloni je lista uobičajenih imena u zapis poslovne na primer. Desna kolona je ime polja za uobičajene ime koje je mapirano naslov kolone u datoteci sa podacima izvora.

 3. Izvršite neku od sledećih radnji:

  • Ako polje imena naslove kolona prikazuje podudaranje ste koristili za zapise u izvoru podataka liste slanja, ne preduzimajte ništa.

   ili

  • Ako (ne odgovara) u polje ime koje očekujete da se podudara sa naslov kolone u izvoru podataka, kliknite na strelicu padajućeg menija, a zatim odaberite ime polja u izvoru podataka liste slanja. Ponovite po potrebi.

 4. Odaberite stavku U redu.


Oblikovanje polja za objedinjavanje pošte

Da biste promenili font, veličinu ili prored objedinjenog sadržaja, izaberite ime polja za objedinjavanje i unesite željene promene.

 1. Na kartici Pošiljke , u grupi Pregledaj rezultate , odaberite stavku Pregledaj rezultate da biste se prebacili iz objedinjenih rezultata nazad na polja za objedinjavanje pošte u pismu.

  U programu Word, na kartici "pošiljke", grupi Pregledaj rezultate.

 2. Odaberite ime polja za objedinjavanje.

  Izabrano polje „Adresni blok“

 3. Na kartici Početak odaberite font i veličinu fonta koju želite da koristite.

  U programu Word, na kartici početak, u grupi Font izaberite font i veličinu fonta.

 4. Na kartici Raspored na stranici (Word 2013) ili na kartici " raspored " (Word 2016), odaberite stavku pasus razmak između znakova koje želite.

  U programu Word, na kartici raspored, u grupi pasus Podešavanje proreda

  Napomena: Pošto Word tretira svaki red u adresni blok kao pasusa, možda ćete želeti da smanjite razmak između redova.

Korak 5. Pregled i štampanje pisama

 1. Odaberite stavku Pregledaj rezultate, a zatim odaberite sledeći Dugme dalje zapisa za objedinjavanje pošte Pregled rezultata ili prethodno Dugme prethodnog zapisa za objedinjavanje pošte Pregled rezultata dugme zapisa da biste se uverili da imena i adrese u telu pisma izgledaju kako treba.

  Savet: Prelazak na početak liste, kliknite na dugme zapisa prvog Dugme prvog zapisa za objedinjavanje pošte Pregled rezultata i idite na kraj liste, kliknite na poslednju Dugme poslednjeg zapisa za objedinjavanje pošte Pregled rezultata zapisa dugme.

 2. Odaberite stavku Završi i objedini > Štampanje dokumenata.

  Kao deo objedinjavanja pošte Word, na kartici pošiljke, u grupi završi, odaberite stavku završi i objedini, a zatim odaberite opciju.

Korak 6: Čuvanje personalizovane pismo

Kada sačuvate dokument za objedinjavanje pošte, ostaje u vezi sa liste slanja tako da možete da ga koristite za vaš sledeći masovno slanje pošte.


Da biste ponovo koristili dokument za objedinjavanje pošte

 • Otvorite dokument za objedinjavanje pošte i odaberite da kada Word će od vas zatražiti da biste zadržali vezu.


Da biste promenili adrese u dokument za objedinjavanje pošte

 • Otvorite dokument za objedinjavanje pošte i odaberite stavku Uredi listu primalaca za sortiranje, filtriranje i odaberite određene adrese.

Dodatne informacije

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×