Korišćenje lista za upravljanje projektima na lokaciji tima

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Lista vam pomoći da upravljanje projektima tima i pratite informacije na lokaciji. Na primer, možete praćenje događaja tima sa kalendarom, upravljanje listom zadataka, i prijavite se i odgovaranje na pitanja.

Napomena: Ovaj članak se odnosi na primer SharePoint lokaciju kreirao Adventure Works izmišljeni preduzeće koje proizvodi bicikli bicikl komponente i bicikl pribor.

Adventure Works marketinškog tima koristi kalendar za praćenje timskih događaja, odmore i konferencije. Članovi tima da se povežete ovaj kalendar Microsoft Office Outlook 2007, gde su je preklopite sa svoje lične kalendara da biste izbegli neusaglašenosti planiranja. Oni možete kopirati događaje napred i nazad između kalendara.

Marketing tima koristi listama zadataka da biste upravljali posla za velike projekte, kao što su planiranje konvencije i upravljanje marketinške kampanje. Zadatke možete podesiti uz standardni prikaz liste ili kao listi zadataka projekta. Na listi projektnih zadataka pruža vizuelni pregled, poznat kao Gantov prikaz zadataka i njihov napredak. Predlošci su dostupni za kreiranje liste u nekim od ovih formata – lista zadataka standardni prikaz liste ili projekat.

Lista zadataka projekta

Marketing tima takođe koristi lista praćenja problema da biste pratili logistiиke probleme vezane za konferencije planiranja, kao što su problemi registraciju baze podataka. Član tima evidencije problem, a zatim osobe zapišite sve ispravke i popravke dok je problem rešen.

Rad sa listama

Kada kreirate na lokaciji tima, nekoliko liste kreiraju za vas. Ove podrazumevane liste su u opsegu od diskusione table na listu kalendara. Možete da prilagodite i dodavanje stavki na ovim listama, kreirate dodatne liste iz predložaka i kreirati prilagođene liste samo sa podešavanjima i kolonama koje odaberete.

Liste možete da uključite mnoge tipove informacija koje se kreću od tekst u datume na slike. Liste takođe mogu da uključuju izračunavanja, kao što su zbirovi ili izračunate datuma, kao što su nedelju dana od današnjeg datuma.

Korišćenjem liste, možete da uradite sledeće:

 • Praćenje verzija    Možete da pratite verzije stavke liste, tako da možete da vidite koje stavke liste su se promenile, kao i ko ih je promenio. Ako su napravljene greške u novijoj verziji, možete da vratite prethodnu verziju stavke.

 • Zahtevanje odobrenja    Vaše organizacije možete da navedete da je potrebno odobravanje za stavku liste pre nego što ga mogu da prikažu svima.

 • Integrisanje e-pošte sa listom    Ako dolazni ili odlazni e-pošta omogućena na lokaciji, neke liste mogu da iskoriste funkcije e-pošte. Neki tipovi lista, kao što su Kalendari drugih osoba i razgovora, možete da se podesiti tako da sadržaj može da im se dodaje slanjem e-pošte. Pored toga, Office Outlook 2007 se integriše sa kalendara, zadataka i liste kontakata.

 • Prilagođavanje dozvola    Vaše organizacije možete da navedete prilagođene dozvole za listu ili čak i na svaku stavku na listi. Ova funkcija može biti koristan, na primer, ako određene stavke sadrži poverljive informacije.

 • Kreiranje prikaza i upravljanje njima    Vaša grupa možete da kreirate različite prikaze na istoj listi. Sadržaj liste se ne menjaju, ali stavke organizuju ili filtriraju kako bi ljudi mogli da pronađu najvažnije ili najinteresantnije informacije.

 • Obaveštavanje o promenama    Možete da se pretplatite na RSS feedove lista i prikaze da biste videli ispravke liste u RSS prikazivač, kao što su Outlook 2007. Ako vaša organizacija podesila dolazne e-pošte, možete da primate obaveštenja e-poštom kada se stavke promene.

 • Upravljanje listama i rad van mreže sa liste u Microsoft Office Access 2007    Upravljanje listama pomoću alatke baze podataka možete i da lista van mreže pomoću Office Access 2007.

 • Prikaz liste na mobilnim uređajima    Mnoge liste, na primer liste zadataka i kalendare i biblioteke dokumenata možete prikazati na mobilnim uređajima. Da biste videli listu mobilne, otkucajte /m posle Veb adresu lokacije. Mobilni prikaz nisu dostupni za neke tipove lista, kao što su razgovori, i možda se neće prikazati sve tipovi kolona.

Uobičajeni tipovi lista za saradnju

Slede neke od najčešćih tipova lista vaše organizacije možete da koristite:

 • Kalendar    Korišćenje kalendara za sve događaje vašeg tima ili za određene situacije, kao što su projekat kalendar ili preduzeće praznika.

 • Zadaci i projektni zadaci     Koristite listu zadataka da biste pratili informacije o projektima i drugim događajima za grupu. Možete da dodeljivanje zadataka osobama, kao i praćenje statusa i procenat dovršenosti kao zadatak se pomera prema dovršenja. Na listi projektnih zadataka Zadaci sa trake toka, poznat kao prikaz Gantovog grafikona.

 • Praćenje problema     Koristite liste za praćenje problema za skladištenje problemi njihovih statusa i rezoluciju. Ovo je uobičajeni tip liste za praćenje problema sa podrškom ili incidentima, kao što su korisnička služba, kvaliteta ili tehničkoj podršci.

 • Diskusione table     Koristite diskusionu tablu da pružite centralno mesto za zapisivanje i skladištenje diskusija timova koji je sličan formatu diskusionih grupa.

 • Objave     Koristite listu objava da delite vesti i status i da biste pružili podsetnike.

 • Kontakti     Koristite listu kontakata da biste uskladištili informacije o osobama ili grupama sa kojima radite.

 • Veze     Koristite listu sa vezama kao centralno mesto za veze ka Veb, internoj mreži kompanije i drugim resursima.

 • Anketa    Koristite anketu da biste prikupili i kompajlirate povratne informacije, kao što su na anketu zadovoljstvo zaposlenih ili test.

 • Prilagođena     Iako možete da prilagodite bilo koji ugrađene liste, možete da počnete pomoću prilagođene liste, a zatim dodajte samo željene postavke. Takođe možete da kreirate liste zasnovane na unakrsnoj tabeli, kao što su radne sveske Microsoft Office Excel 2007 za upravljanje dobavljača ugovora.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×