Korišćenje kontrola za prenos, stavljanje poziva na čekanje, zvuk i pozivanje

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Pregled kontrola poziva

Završavanje poziva ili stavljanje poziva na čekanje

Prenos poziva

Korišćenje funkcije za konsultovanje i prenos

Korišćenje telefonskog zvučnika

Korišćenje tastature telefona

Privremeno isključivanje ili prilagođavanje zvuka

Pregled kontrola poziva

Kada koristeći Communicator uputite audio poziv ili odgovorite na audio poziv, otvara se prozor Razgovor. Prozor Razgovor obezbeđuje mnoštvo kontrola poziva koje možete koristiti za prenos poziva, stavljanje poziva na čekanje ili prilagođavanje jačine zvuka na zvučnicima ili mikrofonu.

Kontrola

Opis

The End Call control

Završite poziv

Hold Call control

Stavite poziv na čekanje

Transfer call control

Prenesite poziv drugoj osobi ili na drugi uređaj (kao što je mobilni telefon).

Communicator 2007 R2 example

Prikažite tastaturu telefona tokom poziva da biste uneli brojeve, kao što je kôd potreban za konferencijsku uslugu.

Toggle audio between speakerphone and speaker control

Prebacite zvuk iz poziva sa USB telefonskog uređaja na druge zvučnike, i obrnuto. Ova kontrola se pojavljuje samo ako na računaru imate priključen USB telefonski uređaj i ako ste konfigurisali audio uređaj da reprodukuje zvuk poziva na posebnom uređaju, a ne na USB telefonskom uređaju.

Mute speaker control

Privremeno isključite audio izlaz ili opozovite njegovo privremeno isključivanje. Kliknite na strelicu nadole da biste prilagodili jačinu zvuka.

Mute microphone control

Privremeno isključite mikrofon

Vrh stranice

Završavanje poziva ili stavljanje poziva na čekanje

 • Da biste završili poziv, kliknete na dugme Završi razgovor.

 • Da biste poziv stavili na čekanje, kliknite na dugme „Čekanje“. Na taj način ćete privremeno isključiti zvuk za taj razgovor. Međutim, i dalje možete koristiti Communicator da biste pokrenuli druge razgovore ili odgovorili na njih.

Vrh stranice

Prenos poziva

Prenos poziva drugom korisniku

 • U prozoru Razgovor kliknite na dugme „Prenesi“, a zatim izaberite kontakt kojem prenosite poziv. Da biste videli opcije prebacivanja, premestite miš na desnu stranu imena kontakta. Sa liste izaberite ime ili broj telefona kontakta, a zatim kliknite na dugme U redu. Očekivani rezultat: Poziv se prebacuje drugom korisniku i vaša veza sa pozivom se prekida.

Prebacivanje poziva na drugi uređaj

 • Kliknite na dugme „Prenesi“, izaberite stavku Lični prenos, a zatim izaberite uređaj na koji želite da prenesete poziv.

Vrh stranice

Korišćenje funkcije za konsultovanje i prenos

Zamislite da razgovarate sa osobom koju ćemo nazvati Kontakt 1. Shvatili ste da bi Kontakt 1 zapravo trebalo da razgovara sa Kontaktom 2 ako je on dostupan. Stavljate Kontakt 1 na čekanje, započinjete razgovor sa Kontaktom 2, proveravate da li je on dostupan i spreman da preuzme poziv, a zatim se vraćate na prvobitni razgovor. Da biste poziv preneli tako da Kontakt 1 razgovara sa Kontaktom 2, izvršite sledeće radnje:

 • U prozoru Razgovor poziva sa Kontaktom 1 kliknite na dugme „Prenesi“, a zatim izaberite ime osobe kojoj želite da prenesete poziv.

Vrh stranice

Korišćenje telefonskog zvučnika

 • Da biste zvuk iz poziva prebacili sa USB telefonskog uređaja na druge zvučnike, i obrnuto, kliknite na dugme „Telefonski zvučnik“.

  Napomena : Ova kontrola se pojavljuje samo ako na računaru imate priključen USB telefonski uređaj i ako ste konfigurisali audio uređaj da reprodukuje zvuk poziva na posebnom uređaju, a ne na USB telefonskom uređaju.

Vrh stranice

Korišćenje tastature telefona

Možda će tokom poziva biti potrebno da unesete brojeve da biste se kretali kroz sistem telefonskog menija ili uneli bezbednosni kôd. Da biste koristili tastaturu telefona, izvršite sledeće radnje:

 • Kliknite na kontrolu „Tastatura telefona“ i pojaviće se prozor „Tastatura telefona“. Nakon toga brojeve možete unositi koristeći tastaturu ili miš. Kliknite na dugme „Zatvori“ kada završite.

Vrh stranice

Privremeno isključivanje ili prilagođavanje zvuka

 1. Da biste privremeno isključili zvuk ili opozvali njegovo privremeno isključivanje, kliknite po potrebi na dugme „Privremeno isključi zvučnike“ ili „Privremeno isključi mikrofon“. Poziv se normalno nastavlja bez stavljanja na čekanje.

 2. Da biste tokom konferencijskog poziva privremeno isključili mikrofon, kliknite na dugme „Konferencijski poziv“ i izaberite stavku Privremeno isključi moju liniju. Druge osobe će na spisku učesnika vaš zvuk videti kao privremeno isključen.

 3. Da biste prilagodili jačinu zvuka zvučnika ili slušalica, kliknite na strelicu sa desne strane dugmeta „Privremeno isključi poziv“ i premestite klizač jačine zvuka na željeni nivo.

Vrh stranice

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×