Korišćenje kataloga aplikacija za kreiranje prilagođenih poslovnih aplikacija dostupnih za SharePoint Online okruženje

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kao SharePoint Online administrator, možete da kreirate lokaciju katalog aplikacija da biste učinili dostupnim za korisnike da biste instalirali kada su pronađite aplikacije u okviru filter Iz vaše organizacije na stranici "sadržaj lokacije" interno razvijenim prilagođene aplikacije. Vlasnici lokacije možete da dodate ove aplikacije za prilagođavanje lokacija sa određene funkcionalnosti ili da biste prikazali informacije.

Kada se kreira lokacije na katalog aplikacija, možete da koristite da biste otpremili sve prilagođene aplikacije koja je razvila vaše organizacije. Otpremanje prilagođenih aplikacija nije mnogo komplikovanija od Otpremanje dokumenta u biblioteku i postavljanjem neka svojstva. Možete da koristite lokaciju katalog aplikacija da biste obavili radnje kao što je instaliranje aplikacije prilagođene ili nezavisnog proizvođača na lokacijama za korisnike (zovu se i primenom aplikacije). Zahtevi za aplikaciju možete da upravljate i od korisnika.

Više informacija o opcijama za razvijanje prilagođenih aplikacija za SharePoint Online potražite u članku: Pravljenje aplikacije za SharePoint i aplikacije za SharePoint u poređenju sa SharePoint rešenja.

Prvi korak je da biste kreirali kolekciju lokacija kataloga aplikacija, ako to već nije kreiran.

Čak i ako ne planirate da učinite dostupnim interni prilagođene aplikacije, nećete moći da uradite stvari kao što je promena kupovine postavki za SharePoint prodavnicu dok ne kreirate kolekciju lokacija u katalog aplikacija. Možete da imate samo jednu kolekciju lokacija kataloga aplikacija po SharePoint Online zakupca i treba samo da ga kreirate jednom.

 1. Prijavite se u Office 365 kao globalni ili SharePoint administrator.

 2. Izaberite ikonu pokretanja aplikacije za Office 365 Ikona koja izgleda kao vafl i predstavlja klik na dugme koje će otkriti više pločica aplikacija za izbor. u gornjem levom uglu i odaberite stavku Administrator da biste otvorili Office 365 centar za administraciju. (Ako ne vidite pločicu „Administrator“, nemate Office 365 administratorske dozvole u organizaciji.)

  Office 365 pokretanje aplikacija sa markiranom aplikacijom „Administracija“

 3. U levom oknu odaberite stavke Centri administracije > SharePoint.

 4. U levom oknu izaberite stavku aplikacije , a zatim izaberite stavku Katalog aplikacija.

 5. Ako lokaciji katalog aplikacija ne otvori, izaberite stavku Kreiraj novu lokaciju kataloga aplikacija, a zatim izaberite u redu.

  Aplikacija kataloga lokacija dijalog sa Kreiraj novu lokaciju kataloga aplikacija izabrana.
 6. Na stranici "Kreiranje kolekcije lokacija kataloga u aplikaciji" Unesite potrebne informacije, a zatim izaberite u redu.

  Kreirate katalog aplikacija dijalog

Da biste došli na lokaciju katalog aplikacija kada je kreiran, pratite korake od 1 do 4 u prethodnom odeljku. Katalog aplikacija možda će biti potrebno malo vremena da se pojavi. Na lokaciji katalog aplikacija će imati biblioteku dokumenata za aplikacije za Office i biblioteku dokumenata za aplikacije za SharePoint, kao i na listi koja prati aplikacija zahteva od korisnika lokacije.

Snimak ekrana matične stranice za lokaciju „Katalog aplikacija“.

 1. Na matičnoj stranici lokacije katalog aplikacija, izaberite pločicu sa oznakom ili distribuiraj aplikacije za SharePoint ili distribuiraj aplikacije za Office, u zavisnosti od toga koji tip aplikacije koju otpremate.

  Na prvi koraci uz aplikaciju kataloga pločica sa distribuiraj aplikacije za SharePoint markirana.
 2. Kliknite na dugme novo i pronađite aplikaciju koju želite da otpremite ili prevucite aplikaciju u biblioteku.

  Katalog aplikacija SPO SharePoint sa istaknutim dugmetom za nove

  Napomena: U zavisnosti od funkcionalnosti koje pruža aplikaciju, projektant možete da podesite zastavice koji omogućava vam da aplikacija bude dostupna svim lokacijama u organizaciji. Ako aplikacija pravi nešto (na primer, kreira novu listu), ne možete da bi bio dostupan za sve lokacije i će morati da ga primenite kao što je opisano u sledećem odeljku u okviru „Primena prilagođene aplikacije”. Preporučujemo da uvek testiranje rešenja pre nego što ih primenite šire. Ako se pojavi dijalog „Imate li poverenja” kada otpremite aplikaciju i želite da povećate aplikacije dostupne za sve lokacije u vašoj organizaciji, izaberite Proverite ovo rešenje dostupni svim lokacijama u organizacijii izaberite stavku Rasporedi.

 3. Da bi vlasnici lokacija identifikujete i korišćenje aplikacije, desnim tasterom miša, a zatim izaberite stavku Svojstva.

  Aplikacije za SharePoint aplikacije katalog sa aplikacijom izabran
 4. U obrascu za dijalog svojstva, možete da promenite ime za aplikaciju i unesite opcionalne informacije kao što su opis, slike, kategoriju, publisher i podržavaju URL adresu. Sledite uputstva na ekranu za detalje kao što su veličina slike.

 5. Proverite da li je potvrđen izbor u polju za potvrdu Omogućeno kako bi korisnici mogli da dodaju ovu aplikaciju na lokacije.

 6. Ako se pojavljuje u polju Hostinga licence navedite broj licenci mislite da će vam.

 7. Izaberite stavku Sačuvaj.

Napomena: Ako želite da aplikacije nezavisnih proizvođača načinite dostupnim za korisnike za pronalaženje i instaliranje, potrebno je samo da kupite licencu za lokaciju od njih. Kad kupite licencu za lokaciju za aplikaciju nezavisnog proizvođača iz SharePoint prodavnice, aplikacije se automatski prikazuju u okviru Aplikacije koje možete da dodate.

Ako želite da koristite aplikaciju svi korisnici, možete da primenite na određene kolekcije lokacija, kontrolisane putanje ili predložaka lokacije. Primena aplikacije u suštini instalira aplikaciju na lokaciji za korisnike tako da je dostupan za upotrebu. Raspoređenih aplikacije se pojaviti na stranici "sadržaj lokacije" za lokaciju.

Možete da primenite na aplikaciju nezavisnog proizvođača, ili možete da primenite prilagođenu aplikaciju.

Primena aplikacije nezavisnog proizvođača   

Ako ste kupili licence lokacija za aplikaciju nezavisnog proizvođača, taj aplikacija je automatski dostupno za korisnike da biste instalirali kada su pronađite aplikacije u okviru Aplikacije možete da dodate.

Aplikacije koje možete dodati u dijalogu sa aplikacijom istaknuta

Međutim, ako želite da učinite aplikaciju dostupnom za korišćenje bez potrebe korisnika da biste pronašli i da ga instalirate, možete da primenite.

 1. Ako već niste kupili aplikaciju, prvo morate ga kupiti. Informacije o tome kako da to uradite potražite u članku kupovina aplikacija iz SharePoint prodavnice.

 2. Na lokaciji katalog aplikacija, kliknite na dugme Postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ , a zatim kliknite na dugme Dodaj aplikaciju.

 3. Izaberite aplikaciju koju želite da dodate i izaberite stavku Pouzdana je kad dobijete pitanje.

  Imate li poverenja u dijalogu aplikacije sa pouzdanost je izabran
 4. Na stranici „Sadržaj lokacije“ pronađite aplikaciju koju želite da primenite.

 5. Kliknite na tri tačke (...) pored aplikacije, ponovo izaberite tri tačke (...) u oblačiću da biste prikazali menija, a zatim izaberite primenu. (za neke aplikacije za primenu komanda može pojaviti na prvom oblačiću).
  Komanda „Primena“ dostupna je u oblačiću svojstava za aplikaciju na lokaciji „Katalog aplikacija“.

 6. Na stranici Upravljanje primenama aplikacije otkucajte URL adresu za svaku kolekciju lokacija u koju želite da primenite na aplikaciju i zatim izaberite stavku Dodaj da biste ga dodali na listu.

 7. U odeljku „Kontrolisane putanje“ koristite dugme Dodaj da biste naveli koje kontrolisane putanje treba da imaju ovu aplikaciju kao dostupnu.

 8. U odeljku „Kontrolisane putanje“ koristite dugme Dodaj da biste naveli koji predlošci lokacije treba da imaju ovu aplikaciju kao dostupnu.

 9. Izaberite stavku U redu.

 10. Ako budete upitani o pouzdanosti aplikacije, izaberite stavku Pouzdana je.

Primena prilagođene aplikacije   

Ako prilagođenu aplikaciju otpremite na katalog aplikacija, ona je automatski dostupna za korisnike za instalaciju tokom pregledanja aplikacija u okviru Iz vaše organizacije. Ako želite da aplikacija bude dostupna za korišćenje, a da korisnici lokacije ne moraju da je instaliraju, možete da je primenite.

 1. Pre nego što možete da primenite prilagođenu aplikaciju, morate prvo da je otpremite na lokaciju katalog aplikacija. Detaljna uputstva o tome kako da to uradite potražite u prethodnom odeljku, Dodavanje prilagođenih aplikacija na lokaciju katalog aplikacija.

 2. Kad imate otpremljen aplikacije, onda morate dodati ga kao aplikaciju lokaciji katalog aplikacija tako da se pojavljuje na stranici "sadržaj lokacije" za kataloga aplikacija samu. Na lokaciji katalog aplikacija, idite na Postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ i zatim kliknite na dugme Dodaj aplikaciju.

 3. Izaberite aplikaciju koju želite da dodate i kliknite na dugme Pouzdana je kad dobijete pitanje.

  Pouzdano dugme sa pouzdanost je markirana.
 4. Na stranici „Sadržaj lokacije“ pronađite aplikaciju koju želite da primenite.

 5. Kliknite na tri tačke (...) pored aplikacije, kliknite na tri tačke (...) ponovo u oblačiću da biste prikazali menija i izaberite stavku Primena. (za neke aplikacije za primenu komanda može pojaviti na prvom oblačiću).
  Komanda „Primena“ dostupna je u oblačiću svojstava za aplikaciju na lokaciji „Katalog aplikacija“.

 6. Na stranici Upravljanje primenama aplikacija otkucajte URL za svaku kolekciju lokacija na koju želite da primenite aplikaciju, a zatim izaberite stavku Dodaj da biste je dodali na listu.

 7. U odeljku „Kontrolisane putanje“ koristite dugme Dodaj da biste naveli koje kontrolisane putanje treba da imaju ovu aplikaciju kao dostupnu.

 8. U odeljku „Kontrolisane putanje“ koristite dugme Dodaj da biste naveli koji predlošci lokacije treba da imaju ovu aplikaciju kao dostupnu.

 9. Kliknite na dugme U redu.

 10. Ako dobijte pitanje da li je aplikacija pouzdana, izaberite stavku Pouzdana je.

  Napomene: 

  • Primena aplikacije može da potraje i do 30 minuta.

  • Ako primenite aplikaciju komande dodaje stavku oblačić za biblioteke dokumenata ili liste, a zatim komande su vidljive korisnicima. Međutim, ako primenite aplikaciju koja kontroliše traku prilagođene funkcije ili segmenta aplikacije, dodatne korake možda će biti neophodno da biste korisnički interfejs komande za aplikaciju se pojavljuju.

Ako više ne želite da određena aplikacija bude dostupna korisnicima za instalaciju, možete da je uklonite iz kataloga aplikacija. Sve instance aplikacije koje su korisnici već dodali na lokacije ostaju, ali aplikacija više neće biti dostupna za korisnike za dodavanje na dodatne lokacije.

 1. Na lokaciji katalog aplikacija, izaberite aplikacije za SharePoint listu.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na aplikaciju koju želite da uklonite i kliknite na dugme Izbriši.

 3. U dijalogu izaberite stavku U redu da biste potvrdili da želite da pošaljete stavku u korpu za otpatke na lokaciji.

Takođe pogledajte

Konfigurisanje postavki za SharePoint prodavnicu

Upravljanje licencama aplikacija za SharePoint Online okruženje

Nadgledanje aplikacije za SharePoint Online okruženje

Dodavanje aplikacije

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×