Korišćenje izračunatih kolona u programu Excel Online tabeli

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti, pogledajte članak Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Podrazumevano, izračunata kolona se automatski kreira u programu Microsoft Excel tabele kada unesete formulu u kolonu tabele. Izračunata kolona koristi jednu formulu koja se podešava za svaki red i automatski se razvija da uključite dodatne redove u toj koloni tako da formula proširuje na te redove. Samo treba da unesete formulu da se automatski popunjava nadole da biste kreirali izračunatu kolonu – nema potrebe da koristite komande " Popuni " ili " Kopiraj ".

Kreiranje izračunate kolone u tabeli:

  1. Kliknite na ćeliju u praznoj koloni koju želite da koristite u vidu izračunate kolone.

    Savet : Kolone sa dodatnim tabele možete da kreirate tako što ćete jednostavno uneti bilo gde u koloni trenutni desne strane tabele. Obično najbolje je da počnete da kucate novo zaglavlje tabele u prvom redu tabele.

  2. Otkucajte formulu koju želite da koristite i pritisnite taster ENTER.

    Napomena : Ako otkucate formulu u ćeliji koja već sadrži podatke, to ne kreira izračunatu kolonu.

    U dolenavedenom primeru formula SUM u ćeliji D2 automatski se popunjava nadole u svim ćelijama izračunate kolone D.

    Izračunata kolona

Uređivanje izračunate kolone

Da biste ažurirali izračunatu kolonu, kliknite na bilo koju ćeliju u izračunatoj koloni i uredite formulu u tu ćeliju i pritisnite taster ENTER. Excel će automatski proširili formulu na preostale ćelije kolone tabele.

Brisanje izračunate kolone

Prvo kliknite na zaglavlje kolone da biste izabrali celu kolonu, a zatim na kartici Početak , idite na ćelije > Brisanje > Izbriši koloneili kliknite desnim tasterom miša > Izbriši kolone.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Takođe pogledajte

Pregled Excel tabela

Korišćenje izračunatih kolona u Excel tabeli za Windows

Korišćenje izračunatih kolona u Excel tabeli za Mac

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×