Korišćenje funkcije Val za konvertovanje tekstualnih vrednosti u brojeve

Korišćenje funkcije Val za konvertovanje tekstualnih vrednosti u brojeve

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Funkcija Val() može da izvuče bilo koje tekstualne podatke (ili tekstualne niske podataka) iz polja koje sadrži i tekst i brojeve i vrati samo numeričke vrednosti.

Na primer, u polju koje skladišti informacije o kilometraži 30 kilometara želite da izvučete numeričke podatke, koristićete Val ("ime polja") na sledeći način:

Val (“mileage”)

Funkcija Val() prestaje sa čitanjem niske čim naleti na znak koji ne prepoznaje kao broj, tako da simboli i znaci poput oznaka za dolar i zareza, koji se često smatraju delovima numeričkih vrednosti, nisu priznati.

Napomena : Jedini važeći znak za razdvajanje decimala priznat od strane funkcije Val() jeste tačka (.). Ako koristite neki drugi znak za razdvajanje decimala, što rade neke međunarodne aplikacije, koristite funkciju CDbl umesto funkcije Val.

Drugi način da koristite za funkciju Val() kad je izvršavanje upita na dve tabele. Na primer, u tabeli 1 ID broj uskladišten kao tekst polja i u tabela 2 on se skladišti kao broj polja u drugoj tabeli. Da biste se povežete i upita obe tabele, podaci vrstama mora da bude sličan. Dakle, funkcija VAL() bi da koristite da biste konvertovali ID polje u tabeli 1 ovako:

ConvertedID: Val([FieldName]) 

Možete da koristite funkciju Val u izrazu. Ako niste upoznati sa izraza, pogledajte članak Kako da kreirate izraze ili možete da pročitate više o dodavanju funkcije u izrazima.

Više informacija o funkcijama potražite u pomoći za ugrađene funkcije, svojstva, radnje makroa i SQL ključne reči.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×