Korišćenje funkcije TalkBack za upućivanje poziva u programu Skype za posao za Android

Korišćenje funkcije TalkBack za upućivanje poziva u programu Skype za posao za Android

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Čitanje simbola naglas sa sadržajem oznake čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranice podrške za Office.

Sa Skype za posao za Android, TalkBack, čitač ugrađene Android ekrana, možete da koristite za pozivanje kolega na telefonu ili tablet računaru. Možete da napravite i primate glas i video poziva, razmenu trenutnih poruka i dodajte druge osobe u poziv.

Napomene : 

 • Napomena : Nove funkcije usluge Office 365 izdaju se postepeno pretplatnicima na Office 365, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, posetite stranicu Kada dobijam najnovije funkcije u sistemu Office 2016 za Office 365?

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Android čitač ekrana, TalkBack. Da biste saznali više o korišćenju programa TalkBack, idite na Android pristupačnost.

U ovoj temi

Upućivanje poziva

 1. Pokrenite Skype za posao za Android i prijavite se ako je potrebno.

  Savet : Ako se niste odjavili iz aplikacije Skype za posao za Android kada ste je poslednji put koristili, ona će se otvoriti bez zahteva za prijavljivanjem. Pomoć u vezi sa prijavljivanjem potražite u članku Početni koraci za korišćenje funkcije TalkBack sa programom Skype za posao za Android.

  Otvara se Skype za posao za Android ekrana. Na vrhu ekrana je naslova, u gornjem desnom uglu koji ćete pronaći dugme Kontakti . Ispod naslova je polje za pretragu, gde mogu da pronađem osobe u direktorijumu preduzeća. Ispod pretrage za liste predstojeće zakazane obaveze, a ispod koje je listu nedavnih razgovora i sastanaka sa kontaktima.

 2. Pronađite i izaberite ime osobe koju želite da pozovete.

  • Pronalaženje osobe na listi Nedavno.

   a. Na glavnom ekranu, na listi Nedavno, prevlačite nadole kroz imena dok ne pronađete osobu koju želite da pozovete. Dvaput dodirnite. Otvara se novi ekran sa detaljima o nedavnim interakcijama sa ovom osobom.

   b. Da biste otvorili kontakt karticu, u blizini gornjeg levog ugla ekrana pomerite fokus na ime kontakta i dvaput ga dodirnite. Čućete „Kontakt kartica“.

   Savet : Možete brzo da pozovete nedavni kontakt ne otvarajući njegovu kontakt karticu. U gornjem desnom uglu prethodnog ekrana pomerite fokus na dugme Video poziv ili Audio poziv i dvaput ga dodirnite.

  • Ako osoba nije na listi Nedavno, potražite je na listi Kontakti.

   a. U gornjem desnom uglu ekrana pomerite fokus na dugme Kontakti. Čućete „Prikaži kontakte i ekran za upravljanje kontaktima“. Dvaput dodirnite. Otvara se ekran Kontakti.

   b. Prevlačite kroz listu koja obuhvata osobe koje su dodate kao Omiljeni kontakti i kao Veb kontakti. Omiljeni kontakti su navedeni horizontalno, u gornjem delu ekrana; Veb kontakti su navedeni vertikalno ispod stavke Omiljeni kontakti.

   c. Da biste čuli višeo bilo kojoj listi, pomerajte se pomoću dva prsta.

   d. Da biste izabrali osobu koju želite da pozovete, dodirnite ime te osobe. Da biste otvorili kontakt karticu, dvaput je dodirnite.

  • Ako osoba nije na listi Kontakti, pretražite direktorijum preduzeća.

   a. Na glavnom ekranu pomerite fokus na polje za pretragu. Čućete „Pretraga u direktorijumu preduzeća“.

   b. Da biste koristili tastaturu na ekranu, dvaput dodirnite, a zatim otkucajte ili izgovorite ime osobe.

   c. Prevlačite nadole listu rezultata pretrage dok ne pronađete osobu koju želite da pozovete. Da biste otvorili kontakt karticu, dvaput je dodirnite.

 3. Da biste uputili poziv, u blizini gornjeg centra ekrana kontakt kartice pomerite fokus na dugme Video poziv ili na dugme Audio poziv i dvaput ga dodirnite. Čuće se zvučni signali dok primalac ne odgovori na poziv.

  Savet : Dugme Priguši je podrazumevano podešeno na „Isključeno“ (ponovo uključeno). Da biste se uverili da vaš kontakt može da vas čuje, prevlačite preko kontrola dok dugme Priguši ne bude u fokusu. Ako čujete „Zvuk je prigušen, prekidač označen“, dvaput dodirnite dugme Priguši dok ne čujete „Isključeno“.

 4. Da biste završili poziv, u blizini donjeg središnjeg dela ekrana pomerite fokus na dugme Prekini poziv i dvaput ga dodirnite. Čućete „Poziv je prekinut, završi poziv“.

Izbor opcija za pozivanje

Kada se poziva povezuje, Skype za posao za Android ekrana poklone na sledeće kontrole poziva:

 • U gornjem redu dugmad Video, Priguši i Audio.

 • U srednjem redu dugmad Dodaj, Tastatura i Još.

 • U donjem središnjem delu ekrana dugme Prekini poziv.

Da biste aktivirali neku od ovih kontrola pomerite fokus na željeno dugme i dvaput ga dodirnite.

 • Video aktivira video za poziv kako bi primalac mogao da vas vidi. Čućete „Video pregled je isljučen, prekidač nije označen“.

 • Priguši uključuje ili isključuje audio prenos. I dalje možete da čujete drugu stranu, ali ona ne može da čuje vas. Kada je zvuk na telefonu prigušen, čućete „Zvuk je prigušen, prekidač je označen“. Kada zvuk na telefonu nije prigušen (podrazumevana postavka), čućete „Zvuk je ponovo uključen, prekidač nije označen“.

 • Audio uključuje ili isključuje zvučnik. Kada je uključen, čućete „Zvučnik, označen“. Kada je isključen, čućete „Zvučnik, nije označen“.

 • Dodaj učesnika vam omogućava da pozivate druge da se pridruže pozivu. Na ekranu koji se bude otvorio možete da se pomerate kroz listu nedavnih kontakata, kao i da pretražujete osobe.

 • Dodaj učesnika vam omogućava da pozivate druge da se pridruže pozivu. Na ekranu koji se bude otvorio možete da se pomerate kroz listu nedavnih kontakata, kao i da pretražujete osobe.

 • Tastatura otvara numeričku tastaturu koju možete da koristite npr. za interakciju sa automatizovanim telefonskim sistemom, za unos koda ili izbor menija. Čućete „Prikaži dugme tastature i govorne pošte“. (Vaša organizacija možda nema govornu poštu za pozive u programu Skype za posao za Android.) Da biste se vratili na ekran za pozivanje, u gornjem levom uglu ekrana pomerite fokus na dugme Zatvori i dvaput ga dodirnite.

 • Još otvara ekran sa dugmetom Stavi poziv na čekanje. Kada stavite poziv na čekanje, on se ne prekida, nego se obustavlja. Strane ne mogu međusobno da se čuju dok je poziv na čekanju.

Prijem poziva

Kada vas kontakt zove, otvara se obaveštenje na ekranu i čujete „Dolazni poziv od“ i ime pozivaoca.

 • Da biste odgovorili na poziv, u blizini donjeg središnjeg dela ekrana pomerite fokus na dugme Prihvati audio poziv i dvaput ga dodirnite. Poziv se uspostavlja. Da biste prekinuli poziv, pomerite fokus na dugme Prekini poziv u donjem središnjem delu ekrana i dvaput ga dodirnite. Čućete „Poziv je prekinut, završi poziv“.

 • Da biste odbili poziv, u blizini donjeg središnjeg dela ekrana pomerite fokus na dugme Zanemari i dvaput ga dodirnite. Čućete obaveštenje o propuštenom pozivu. Ime pozivaoca se dodaje na listu Nedavno na glavnom ekranu.

Takođe pogledajte

Koristite čitač ekrana da biste se pridružili sastanku na mreži u programu Skype za posao

Korišćenje funkcije TalkBack za upravljanje kontaktima u programu Skype za posao za Android

Tasterske prečice u programu Skype za posao za Android

Prvi koraci u korišćenju funkcije TalkBack sa programom Skype za posao za Android

Podesite uređaj za rad sa pristupačnošću u programu Office 365

Saznajte kako da upravljam Skype za posao pomoću dostupne funkcije

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×