Korišćenje funkcije TalkBack za upravljanje kontaktima u programu Skype za posao za Android

Korišćenje funkcije TalkBack za upravljanje kontaktima u programu Skype za posao za Android

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Čitanje simbola naglas sa sadržajem oznake čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranice podrške za Office.

Sa Skype za posao za Android, TalkBack, čitač ugrađene Android ekrana, možete da koristite za upravljanje kontaktima na telefonu ili tabletu. Možete da pronađete i dodavanje kontakata, "Omiljene lokacije" i grupe unutar i izvan vaše organizacije, tako da su dostupne kada želite da komunicirate s njima putem glas i video pozive, trenutne poruke i sastanke na mreži.

Napomene : 

 • Nove funkcije usluge Office 365 izdaju se postepeno pretplatnicima na Office 365, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, posetite stranicu Kada dobijam najnovije funkcije u sistemu Office 2016 za Office 365?.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Android čitač ekrana, TalkBack. Da biste saznali više o korišćenju programa TalkBack, idite na Android pristupačnost.

U ovoj temi

Otvorite Skype za posao za Android i prijavite se

 1. Otvorite Skype za posao za Android.

 2. Po potrebi se prijavite.

  Savet : Ako se niste odjavili iz aplikacije Skype za posao za Android kada ste je poslednji put koristili, ona će se otvoriti bez zahteva za prijavljivanjem. Pomoć u vezi sa prijavljivanjem potražite u članku Prvi koraci u korišćenju funkcije TalkBack sa programom Skype za posao za Android

Pronalaženje osoba ili grupa i otvaranje kontakt kartice

Da biste pronašli osobe ili grupe u programu Skype za posao za Android, pregledajte ili pretražite sledeća mesta:

 • Lista „Nedavno“

 • Omiljeni kontakti

 • Kontakti

 • Direktorijum organizacije

 • Izvan organizacije

Pronalaženje osobe na listi „Nedavno“

Najistaknutija funkcija glavnog ekrana u programu Skype za posao za Android je lista „Nedavno“. Ova lista prikazuje detalje o poslednjim interakcijama sa kontaktima, uključujući njihova imena i datume nedavnih razgovora ili sastanaka.

 1. Prevucite nadole na listi nedavnih interakcija sa osobama u programu Skype.

 2. Da biste se pomerali nadole, prevlačite nagore pomoću dva prsta. Da biste se pomerali nagore, prevlačite nadole pomoću dva prsta.

 3. Kada pronađete osobu koju tražite, pomerite fokus na tu interakciju.

 4. Da biste otvorili kontakt karticu, dvaput je dodirnite.

Pronalaženje osobe ili grupe na listi „Kontakti“ ili „Omiljeni kontakti“

Ako neko nije na vašoj listi Nedavno, potražite ga na listi Kontakti ili Omiljeni kontakti.

 1. Na glavnom ekranu, u blizini gornjeg desnog ugla, prevlačite dok dugme „Kontakti“ ne bude u fokusu. Čućete „Prikaži kontakte i ekran za upravljanje kontaktima“. Dvaput dodirnite.
  Otvoriće se ekran Kontakti koji obuhvata osobe ili grupe koji su dodati kao Omiljeni kontakti i kao Veb kontakti.

 2. Prevlačite kroz liste. Omiljeni kontakti su navedeni horizontalno, u gornjem delu ekrana; Veb kontakti su navedeni vertikalno ispod stavke Omiljeni kontakti.

 3. Da biste čuli više o bilo kojoj listi, pomerajte se pomoću dva prsta.

 4. Kada pronađete osobu ili gupu koju tražite, pomerite fokus na taj kontakt.

 5. Da biste otvorili kontakt karticu, dvaput je dodirnite.

Pronalaženje osobe ili grupe u direktorijumu preduzeća

 1. U blizini vrha glavnog ekrana, prevlačite dok polje Pretraga u direktorijumu preduzeća ne bude u fokusu. Dvaput dodirnite. Otvara se ekran pretraga osoba i polje pretraga osoba je u fokusu.

 2. Otkucajte deo imena ili celo ime osobe ili grupe koju tražite. Rezultati pretrage su navedeni ispod polja pretraga osoba.

 3. Prevlačite nadole do liste Rezultati pretrage i prevlačite preko imena dok ono koje tražite ne bude u fokusu.

 4. Da biste otvorili kontakt karticu, dvaput je dodirnite.

Pronađite osobu ili grupu izvan preduzeća direktorijuma

Administrator organizacije omogućava ili onemogućava funkciju pretraživanja Skype imenika u skladu sa smernicama organizacije za pretragu. Ako druga organizacija to dozvoljava, možete da dodate Skype nalog osobe iz druge organizacije.

 • U blizini vrha glavnog ekrana, prevlačite dok polje Pretraga u direktorijumu preduzeća ne bude u fokusu. Dvaput dodirnite.

 • U polju search people, koje je u fokusu, otkucajte ime ili e-adresu osobe ili grupe koju tražite. Prevucite do e-adrese na listi Rezultati pretrage dok ne bude u fokusu.

 • Da biste otvorili kontakt karticu, dvaput je dodirnite.

Dodavanje osobe na listu „Kontakti“ ili „Omiljeni kontakti“

 1. U programu Skype za posao za Android pronađite i otvorite kontakt karticu osobe koju želite da dodate na listu Kontakti ili Omiljeni kontakti. Pogledajte na listi Nedavno, pretražite imenik preduzeća ili otvorite grupu kojoj ta osoba pripada.

  Savet : Iako ne možete da dodate grupu na listu Kontakti ili Omiljeni kontakti, možete da pronađete osobu u grupi i da dodate tu osobu.

  Kontakt kartica obuhvata kontakt informacije osobe, uključujući e-adresu, brojeve telefona i ime organizacije. Kontakt kartica sadrži i dugmad za upućivanje video ili audio poziva ili za slanje tekstualne poruke. Za grupe, na kontakt kartici su navedeni i članovi grupe.

 2. Prevucite do gornjeg desnog ugla ekrana kontakt kartice dok dugme Dodaj kontakt ne bude u fokusu. Dvaput dodirnite. Pojaviće se ekran Grupe.

 3. Da biste pomerili fokus na grupu u koju želite da dodate kontakt, pomerite se nadole do stavke Omiljeni kontakti, Veb kontakti ili Ostali kontakti.

 4. Dvaput dodirnite. Kontakt je dodat u izabranu grupu.

Uklanjanje osobe ili grupe iz spiska kontakata ili Omiljene lokacije

 1. Na glavnom ekranu programa Skype za posao za Android, u blizini gornjeg desnog ugla, prevlačite dok dugme Kontakti ne bude u fokusu. Čućete „Prikaži kontakte i ekran za upravljanje kontaktima“.

 2. Dvaput dodirnite. Otvoriće se ekran Kontakti, koji obuhvata osobe ili grupe koji su dodati kao Omiljeni kontakti i kao Veb kontakti.

 3. Prevlačite kroz liste. Omiljeni kontakti su navedeni horizontalno, u gornjem delu ekrana; Veb kontakti su navedeni vertikalno ispod stavke Omiljeni kontakti.

 4. Da biste čuli više o bilo kojoj listi, pomerajte se pomoću dva prsta.

 5. Kada pronađete osobu ili gupu koju tražite, pomerite fokus na taj kontakt.

 6. Da biste otvorili kontakt karticu, dvaput je dodirnite.

 7. Prevlačite u blizini gornjeg desnog ugla dok dugme Još opcija ne bude u fokusu. Dvaput dodirnite.

 8. Prevucite do komande Ukloni sa spiska kontakata. Dvaput dodirnite. Kontakt je uklonen sa liste Kontakti ili Omiljeni kontakti.

Takođe pogledajte

Korišćenje funkcije TalkBack za upućivanje poziva u programu Skype za posao za Android

Koristite čitač ekrana da biste se pridružili sastanku na mreži u programu Skype za posao

Tasterske prečice u programu Skype za posao za Android

Prvi koraci u korišćenju funkcije TalkBack sa programom Skype za posao za Android

Podesite uređaj za rad sa pristupačnošću u programu Office 365

Saznajte kako da upravljam Skype za posao pomoću dostupne funkcije

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×