Korišćenje funkcije COUNT

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Koristite funkciju COUNT ako želite da prebrojite broj stavki koje je vratio upit. Na primer, možda ćete želeti da znate broj otvorenih porudžbina:

slika sintakse funkcije count =Count([ID porudžbine])

Gde je, porudžbine mogu da potraže u polju (koloni) ili izraz. Evo više informacija o dodavanju funkcije u izrazima.

Korišćenje funkcije u izrazima omogućava vam da koristite u više načina. Na primer, ako imate krajnji rok polja u obrascu, možete da Brojanje koliko dana su ostalo do datuma dospeća. Ako biste želeli neke obuke za ovo, pogledajte članak Korišćenje funkcija i izračunata polja u upitima.

Napomena : Funkciju COUNTIF je Excel funkcija i nije dostupna u programu Access. Umesto toga, možete da koristite funkcije Dcount.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinsko prevođenje: ovaj članak ima prevedene sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatike.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×