Korišćenje funkcije „Nebitna e-pošta“ za sortiranje poruka niskog prioriteta u programu Outlook na vebu

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Funkcija „Nebitna e-pošta“ premešta poruke niskog prioriteta van prijemnog poštanskog sandučeta, tako da možete lako uočiti važne poruke. Funkcija „Nebitna e-pošta“ analizira vaše navike prilikom korišćenja e-pošte i određuje, na osnovu onoga što ste ranije radili, koje ćete poruke najverovatnije zanemariti. Te poruke zatim premešta u fasciklu „Nebitna e-pošta“ u kojoj kasnije možete da ih pregledate.

U ovom članku

Uključi funkciju „Manje važno“

 1. Prijavite se u Outlook na vebu. Pomoć potražite u članku ovog članka.

 2. Izaberite stavke Postavke Postavke: ažuriranje profila, instaliranje softvera i njegovo povezivanje sa oblakom > Opcije.

  Opcije postavki programa Outlook na vebu

 3. Na traci za navigaciju sa leve strane izaberite stavke Pošta > Automatska obrada > Nebitna e-pošta.

  Napomena : Ako koristite osnovnu verziju programa Outlook na vebu, možete da pristupite poruka u fascikli "nebitna e-pošta", ali ne biste pretrpanost uključili ili isključili. Isključivanje Light verziju programa Outlook na vebu u okviru stavke opcije > Outlook na Vebu verziji i opozovite izbor u polju za potvrdu koristi light verziju programa Outlook na Vebu . Promene će stupiti na snagu sledeći put kada se prijavite.

 4. Izaberite stavku Odvoji stavke prepoznate kao nebitna e-pošta, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj Sačuvaj.

  „Nebitna e-pošta“ programa Outlook na vebu

Pomozite funkciji „Nebitna e-pošta“ da brže nauči željene postavke

Možda će potrajati da se funkcija Nebitna e-pošta sasvim prilagodi vašim željenim postavkama dok beleži izabrane opcije i koristi te podatke kako bi u budućnosti prepoznala slične poruke. Funkciji „Nebitna e-pošta“ možete pomoći da brže nauči opcije tako što ćete uraditi sledeće:

 • ako vidite poruku koja je greškom poslata u fasciklu „Nebitna e-pošta“, premestite je iz te fascikle u prijemno poštansko sanduče

 • ako u prijemnom poštanskom sandučetu vidite e-poruku niskog prioriteta, premestite je u fasciklu „Nebitna e-pošta“.

Kako funkcija „Nebitna e-pošta“ filtrira poruke

Nebitna e-pošta i neželjena e-pošta se filtriraju pre nego što stignu do prijemnog poštanskog sandučeta. Poruke prepoznate kao moguća neželjena e-pošta automatski se premeštaju u fasciklu „Neželjena e-pošta“, pri čemu se onemogućuje potencijalno opasan sadržaj, na primer veze ili priloženi programi.

Outlook zatim obrađuje pravila, ako ste ih podesili. Više podataka o pravilima pronaći ćete u članku Organizovanje e-pošte korišćenjem pravila za prijemno poštansko sanduče u programu Outlook na vebu.

Ako ste koristili alatku Počisti, porukama će se upravljati na osnovu postavki koje ste odabrali. Više podataka o alatki Počisti pronaći ćete u članku Organizovanje prijemnog poštanskog sandučeta u programu Outlook na vebu.

Dalje, funkcija „Nebitna e-pošta“, na osnovu onoga što ste ranije radili, analizira preostale poruke i filtrira tipove poruka koje obično zanemarujete ili na koje ne odgovarate.

Poruke od određenih osoba neće nikada biti klasifikovane kao nebitna e-pošta:

 • Vaše poruke

 • Poruke od bilo koga iz rukovodeće strukture, ako ste Office 365 Business korisnik.

 • Poruke od osoba koje vas direktno izveštavaju, ako ste Office 365 Business korisnik.

Funkcija „Manje važno“ posmatra različite aspekte poruka u cilju razumevanja onoga što obično ne čitate, na primer:

 • Pošiljalac

 • Da li ste učestvovali u razgovoru

 • Da li ste jedini primalac

 • Važnost

Kako se vaše navike čitanja menjaju, funkcija „Nebitna e-pošta“ uči i prilagođava se.

Isključivanje funkcije „Nebitna e-pošta“

Funkciju „Nebitna e-pošta“ možete da isključite u bilo kom trenutku u programu Outlook Web App.

 1. Pratite korake na početku ovog dokumenta da biste se prijavili u Outlook Web App. Zatim izaberite stavke Postavke Postavke: ažuriranje profila, instaliranje softvera i njegovo povezivanje sa oblakom > Opcije > Pošta > Automatska obrada > Nebitna e-pošta.

 2. Izaberite stavku Ne odvajaj stavke prepoznate kao nebitna e-pošta, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj Sačuvaj.

Napomena : Te fascikle ostaje u programu Outlook nakon što isključite funkciju nebitna e-pošta.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×