Korišćenje e-pošte za slanje prezentacije ili veze ka prezentaciji

Važno : Ovaj članak je mašinskog prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Microsoft PowerPoint 2010 prezentaciju možete da pošaljete drugima putem e-pošte u vidu priloga, veze, PDF datoteke, XPS datoteke ili kao internet faks.

Napomena : Ako prezentacija koju planirate da pošaljete putem e-pošte sadrži audio ili video datoteke, uradite jednu ili obe dolenavedene stvari:

 • Komprimujte medijske datoteke da biste smanjili prezentaciju

 • Optimizovanje medija u prezentaciji za kompatibilnost tako da prezentaciju će se reprodukovati bez neće uspeti kada ga prima

 • Izaberite karticu Datoteka.

 • Izaberite stavku Sačuvaj i pošalji, a zatim u okviru Čuvanje i slanje kliknite na stavku Pošalji putem e-pošte.

 • U okviru Pošalji putem e-pošte uradite nešto od sledećeg:

  Opcije stavke „Pošalji putem e-pošte“

  • Kliknite na dugme Pošalji kao prilog da biste priložili prezentaciju e-poruci.

  • Kliknite na dugme Pošalji vezu da biste kreirali e-poruku koja sadrži vezu ka prezentaciji.

   1. Napomena : Pre nego što kliknete na dugme Pošalji vezu, morate sačuvati prezentaciju na deljenoj lokaciji, na primer na veb lokaciji ili u biblioteci dokumenata, za koju primaoci imaju dozvolu za pristup.

  • Kliknite na dugme Pošalji kao PDF da biste sačuvali prezentaciju kao Portable Document Format (.pdf) datoteku, a zatim priložite PDF datoteku e-poruci. Dodatne informacije o PDF datoteka potražite u članku Formati datoteka koji su podržani u programu PowerPoint 2010.

  • Kliknite na dugme Pošalji kao XPS da biste sačuvali prezentaciju kao .xps datoteku, a zatim priložite datoteku e-poruku. Više informacija o XPS datoteke potražite u članku Formati datoteka koji su podržani u programu PowerPoint 2010.

  • Kliknite na dugme Pošalji kao internet faks da biste prezentaciju poslali kao faks bez upotrebe faks mašine.

   Napomena : Ova opcija zahteva da se prvo upišete kod dobavljača faks usluga. Ako niste već upisani kod dobavljača faks usluga, kliknite na dugme Pošalji kao internet faks i bićete usmereni na veb lokaciju na kojoj možete izabrati dobavljača.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. Jer u članku mašinskog prevesti mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksu i gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×