Korišćenje džoker znakova u poređenjima niski

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ugrađena podudaranje pruža raznovrstan alatku za pravljenje poređenjima niski. Sledeća tabela prikazuje džoker znakova možete da koristite Like operator i broj cifara ili niske se podudaraju.

Znak ili znakovi u Šare

Podudaranja u izraz

? ili _ (donja crta)

Bilo koji pojedinačni znak

* ili %

Nula ili više znakova

#

Bilo koja pojedinačna cifra (0-9)

[lista znakova]

Bilo koji pojedinačni znak na listi znakova

[lista znakova]

Bilo koji pojedinačni znak koji nije na listi znakova


Možete da koristite grupe jedan ili više znakova (listi znakova) stavlja u zagrade ([]) da se podudara sa bilo koji pojedinačni znak u izrazu, i listi znakova možete da uključite gotovo sve znakove u polju ANSI skup znakova, uključujući cifre. Možete da koristite specijalne znakove pri otvaranju uglaste zagrade ([]), znak pitanja (?), znak za broj (#), i zvezdica (*) kako bi se podudarala same direktno samo ako se stavlja u zagrade. Ne možete da koristite zatvorene uglaste zagrade (]) u okviru grupe za podudaranje sama, ali možete da ga koristite izvan grupe kao pojedinačni znak.

Pored jednostavnu listu znacima u zagradama, listi znakova možete da navedete opseg znakova tako što ćete koristiti crtica (-) za razdvajanje gornje i donje granice opsega. Na primer, korišćenje [A-Ž] u obrazac rezultate u podudaranje ako pozicija odgovarajućeg znaka u izrazu sadrži bilo koje veliko slovo u opsegu od A do Z. Možete da uključite više opsega u zagradi bez delimiting opsege. Na primer, [a-zA-Z0-9] podudara se sa bilo koji alfanumerički znak.

Važno je da Imajte na umu da ANSI SQL džoker znaci (%) i (_) dostupni su samo sa Microsoft Access mašina baze podataka i Access OLE DB dobavljač. Oni biće tretirana kao literali ako se koriste Access ili DAO.

Druga važna pravila za podudaranje uključuju sledeće:

  • Znak uzvika (!) na početku listi znakova , znači da podudaranje je ako bilo koji znak osim onih na listi znakova nalaze u izrazu. Kada se koristi izvan zagrada, znak uzvika se podudara sa samom.

  • Možete da koristite crtica (-) na početku (nakon uzvika ako se koristi) ili na kraju listi znakova da se podudara sa samom. U svakoj drugoj lokaciji crtica identifikuje opseg ANSI znakova.

  • Kada odredite opseg znakova, znakove mora da se pojavljuju u rastućem redosledu (A-Ž ili 0-100). [A-Ž] je važeći obrazac, ali [Ž-A] nije.

  • Niz znakova [] se zanemaruje. smatra se da je niska dužine nula ("").Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×