Korišćenje boja za naznačavanje statusa u ponavljajućoj sekciji

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

U programu Microsoft Office InfoPath možete da koristite uslovno oblikovanje da biste naveli različite opcije oblikovanja za kontrolu zasnovanu na uslovima koji se pojavljuju u obrascu. Ako su navedeni uslovi tačni kada korisnik popunjava obrazac zasnovan na vašem predlošku obrasca, primenjuje se uslovno oblikovanje.

Ovaj članak sadrži objašnjenja o tome kako se koristi uslovno oblikovanje za promenu boje pozadine reda u odeljak koji se ponavlja. Ovo je korisno u slučaju da želite da prikazujete status stavke u ponavljajućoj sekciji. Na primer, u predlošku obrasca za izveštaj o statusu možete da upotrebite uslovno oblikovanje da bi se red stavke koja nije obavljena po rasporedu obojio u crveno, dok se red stavke obavljene na vreme boji u zeleno.

Napomena : U ovom članku koriste se boje da bi se demonstrirao postupak. Neki korisnici, međutim, ne mogu da raspoznaju boje. Potrudite se da vašem predlošku obrasca dodate i odgovarajući tekst koji naznačava status stavke da bi predložak obrasca koji ste kreirali bio upotrebljiv za sve korisnike.

Ovaj članak sadrži:

1. korak: dodavanje kontrola

2. korak: određivanje uslovnog oblikovanja

3. korak: pregled predloška obrasca

1. korak: dodavanje kontrola

Vaš predložak obrasca mora da sadrži ponavljajuću sekciju, okvir za tekst i okvir padajuće liste da biste obavili ovaj postupak. Da biste dodali ove kontrole, postupite na sledeći način:

 1. U predlošku obrasca kliknite na mesto na koje želite da umetnete ponavljajuću sekciju.

 2. Ako ne vidite okno zadatka Kontrole, izaberite stavku Još kontrola u meniju Umetanje ili pritisnite kombinaciju tastera ALT+I, C.

 3. U oknu zadataka Kontrole potvrdite izbor Automatski kreiraj izvor podataka.

 4. U oknu Umetanje kontrola izaberite stavku Ponavljajuća sekcija.

 5. Postavite mesto umetanja u ponavljajuću sekciju.

 6. U oknu zadataka Kontrole, u oknu Umetanje kontrola izaberite stavku Okvir za tekst.

 7. Pritisnite taster ENTER, a zatim u oknu Umetanje kontrola izaberite stavku Okvir padajuće liste.

 8. U predlošku obrasca, otkucajte stavka posla: kao oznaku za okvir za tekst i otkucajte Status: kao oznaku za okvir padajuće liste.

 9. Dvaput kliknite na okvir padajuće liste u predlošku obrasca.

 10. Izaberite karticuPodaci.

 11. U odeljku Stavke okvira sa listom opcija kliknite na dugme Dodaj.

 12. U dijalogu Dodaj izbor, u okvir za tekst Vrednost, upišite Aktivno, a zatim kliknite na dugme U redu.

 13. Ponovite korake od 11 i 12 da biste dodali rešeni i zatvoreno kao opcije u okviru padajuće liste.

Vrh stranice

2. korak: određivanje uslovnog oblikovanja

Kada u predložak obrasca dodate kontrole, u mogućnosti ste da navedete odgovarajuće uslovno oblikovanje.

 1. U predlošku obrasca izaberite ponavljajuću sekciju, a zatim u meniju Oblikovanje izaberite stavku Uslovno oblikovanje.

 2. U dijalogu Uslovno oblikovanje kliknite na dugme Dodaj.

 3. U odeljku Ako je ovaj uslov ispunjen, iz prvog okvira padajuće liste izaberite polje koje odgovara okviru padajuće liste koji ste upravo umetnuli.

 4. U drugom okviru padajuće liste ostavite izabranu stavku je jednak.

 5. Iz trećeg okvira padajuće liste izaberite stavku Unesite tekst, a zatim upišite Aktivno.

  Napomena : Izrazi razlikuju velika i mala slova.

 6. U odeljku Primeni ovo oblikovanje, iz tabele boja Senčenje izaberite crvenu boju, a zatim kliknite na dugme U redu.

 7. Ponovite postupak od 2. do 6. koraka da biste postavili uslovno oblikovanje i za preostale dve stavke liste. Za stavku Razrešeno postavite žutu boju pozadine, a za stavku Zatvoreno izaberite zelenu kao boju pozadine.

Vrh stranice

3. korak: pregled predloška obrasca

Nakon što ste predlošku obrasca dodali uslovno oblikovanje, preporučuje se da testirate promene kako biste se uverili da funkcionišu na ispravan način.

 1. Da biste testirali promene, kliknite na dugme Pregled na standardnoj traci sa alatkama ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+B.

 2. U prozoru za pregled, iz padajuće liste izaberite različite opcije. Obratite pažnju da se boja pozadine u sekciji menja u skladu sa izabranom opcijom.

 3. U meniju Umetanje postavite pokazivač iznad stavke Sekcija, a zatim izaberite ime sekcije da biste umetnuli dodatnu sekciju. Obratite pažnju da se uslovno oblikovanje primenjuje nezavisno na obe sekcije.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×