Korišćenje automatskog zbira za sabiranje brojeva

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ako želite da saberete kolone ili reda sa brojevima, neka Excel Online da to uradi umesto vas. Izaberite ćeliju pored brojeva koje želite da saberete, izaberite stavku automatski zbir naHomekarticu, pritisnite taster Enter i gotovi.

Kliknite na dugme „Automatski saberi“ u grupi „Uređivanje“ da biste sabrali brojeve

Kada kliknete na dugme Automatski zbir, Excel Online automatski unosi formulu (koja koristi funkciju SUM) za sabiranje brojeva.

Evo primera. Da biste dodali brojeve januara u budžet „Zabava“, izaberite ćeliju B7 koja se nalazi odmah ispod kolone brojeva. Zatim kliknite na dugme Automatski zbir. Formula se pojavljuje u ćeliji B7.

Pritisnite taster Enter da biste prikazali rezultat (95,94) u ćeliji B7. Formulu možete videti u polju za formulu.

Primer „Automatski zbir“ koji prikazuje rezultat

Napomene : 

  • Da biste sabrali kolonu brojeva, izaberite ćeliju odmah ispod poslednjeg broja u koloni. Da biste sabrali red brojeva, izaberite ćeliju odmah sa desne strane.

  • Pošto kreirate formulu, možete je kopirati u druge ćelije umesto da je iznova i iznova kucate. Na primer, ako kopirate formulu u ćeliju B7 do ćelije C7, formula u ćeliji C7 se automatski prilagođava novoj lokaciji i izračunava brojeve u C3:C6.

  • Automatski zbir možete koristiti odjednom na više ćelija. Na primer, možete markirati i ćeliju B7 i ćeliju C7, kliknuti na dugme Automatski zbir i istovremeno sabrati obe kolone.

  • Brojeve možete sabrati i kreiranjem jednostavne formule.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×