Korišćenje automatskog filtera za filtriranje podataka

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Koristite automatski filter da biste pronašli, prikazali ili sakrili vrednosti u jednoj ili više kolona podataka. Možete da filtrirate na osnovu izbora sa liste, da uz pomoć pretrage pronađete podatke koje želite da vidite. Kada filtrirate podatke, celi redovi će biti skriveni ako vrednosti u nekim kolonama ne ispunjavaju kriterijume filtriranja.

  1. Izaberite podatke koje želite da filtrirate.

  2. Kliknite na Podaci i kliknite na dugme Filter.

Dugme „Filter“

  1. Kliknite na strelicu Strelica „Filter“ u zaglavlju kolone i uradite nešto od sledećeg:

  2. Izaberite određene vrednosti: potvrdite opciju (Izaberi sve) da biste obrisali sva polja za potvrdu, a zatim izaberite samo vrednosti koje želite da vidite.

Filtriranje biranjem stavki sa liste

  • Pretražite vrednosti: u polju Pretraga otkucajte tekst ili brojeve koje želite da vidite.

Filtriranje pomoću pretraživanja

  1. Kliknite na dugme U redu da biste primenili filter.

Savet: Ako želite da primenite unapred definisani ili prilagođeni filter na podatke, pogledajte članak Filtriranje podataka u opsegu ili tabeli

.

Saveti za proširivanje pretrage

Kada vršite pretragu podataka, možete da koristite ? da biste predstavili bilo koji pojedinačni znak, ili * da biste predstavili seriju znakova.

Na primer, da biste pronašli sve stavke koje se odnose na biciklove, otkucajte „*bicikl“ u polje Pretraga. Filter će prikazati sve stavke koje uključuju reč „bicikl“, kao što su touring bicikl, drumski bicikl ili brdski bicikl.

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×