Korišćenje aplikacije Sway sa čitačem ekrana

Pomoću tastature, čitača ekrana i naloga organizacije (kao što je Microsoft nalog, školski ili poslovni nalog) možete da koristite Sway da biste pravili interaktivne izveštaje, prezentacije, lične priče i još mnogo toga. Sway funkcioniše sa naratorom, ugrađenim čitačem ekrana u operativnom sistemu Windows i sa čitačima ekrana nezavisnih proizvođača kao što je JAWS.

Napomene : 

 • JAWS automatski isključuje virtuelni kursor. Ako je virtuelni kursor uključen, pritisnite kombinaciju tastera Insert+Z da biste ga isključili.

 • Prilikom korišćenja aplikacije Sway Online, preporučujemo vam da koristite Internet Explorer kao pregledač.

U ovoj temi

Pokretanje programa Sway

Aplikacija Sway je dostupna kao veb aplikacija, univerzalna aplikacija i iOS aplikacija. Aplikaciju Sway otvarate različito u zavisnosti od toga koju verziju koristite.

Pokretanje programa Sway na mreži

 1. Postavite pokazivač na stavku www.sway.com. Čućete: „Office Sway. Crta. Pravljenje i deljenje neverovatnih priča, prezentacija i još mnogo toga. Dugme ’Prvi koraci’“. U naratoru ćete čuti: „Office Sway. Pravljenje i deljenje neverovatnih priča, prezentacija i još mnogo toga“. Fokus je na dugmetu Prvi koraci.

 2. Pritisnite taster ENTER.

  • Ako niste prijavljeni na Microsoft nalog, otvara se dijalog Dobro došli u Sway. Čućete „Dijalog za prijavljivanje. Uređivanje adrese e-pošte. Otkucajte tekst.“ U naratoru ćete čuti „Dijalog za prijavljivanje. Fokusirajte se na uređivanje adrese e-pošte.“

   a. Otkucajte adresu e-pošte Office 365 naloga organizacije, školskog naloga ili besplatnog Microsoft naloga.

   b. Pritisnite taster Enter. Čućete: „Office Sway. Crta. Pravljenje i deljenje neverovatnih priča, prezentacija i još mnogo toga. Traženje naloga. Prijavite se na Microsoft nalog. Lozinka. Uređivanje lozinke.“

   c. Otkucajte lozinku.

   d. Pritisnite taster Enter. Fokus je na dugmetu Napravi novo.

  • Ako ste prijavljeni na Microsoft nalog, fokus je na dugmetu Napravi novo.

Pokretanje Sway Universal aplikacija uz Windows 10

 1. Otvorite meni Start i otkucajte „Sway“.

 2. Pritisnite taster Enter. Čućete „Napuštanje menija. Sway.“ Fokus je na dugmetu aplikacije Sway Napravi novo.

Pokretanje usluge Sway iz druge Microsoft aplikacije na mreži

Ako ste prijavljeni u Office 365, možete brzo da otvorite Sway.

 1. Pritiskajte kombinaciju tastera Ctrl+F6 dok ne čujete „Dugme ’Birač Office aplikacija’“ ili „Dugme ’Lista Microsoft usluga’“.

 2. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Idi na Sway vezu. Sway.“

 3. Pritisnite taster Enter. Čućete prvo ime na listi Microsoft aplikacija. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Sway“.

 4. Pritisnite taster Enter. Čućete: „Office Sway. Crta. Pravljenje i deljenje neverovatnih priča, prezentacija i još mnogo toga.“ Fokus je na dugmetu Napravi novo.

Sway tasterske prečice

Više o tasterskim prečicama potražite u članku Tasterske prečice za Sway.

Istraživanje Sway korisničkog interfejsa

Koristeći aplikaciju Sway možete da napravite interaktivne izveštaje, prezentacije, lične priče i još mnogo toga. Vi pružate sadržaj, na primer tekst, slike, video zapise i ugrađene stavke. Sway obavlja ostalo, obezbeđujući da krajnji izgled bude divan na svim uređajima.

Sway je veb aplikacija koja obuhvata ove stranice najvišeg nivoa:

 • Matična stranica (http://www.sway.com) na kojoj možete da dobijete uputstva, primere i srodne veze. Ne morate biti prijavljeni u Sway da biste prikazali matičnu stranicu.

 • Moja platna je stranica koja navodi sva Sway platna povezana sa nalogom koji koristite za prijavljivanje. To obuhvata Sway platna koja ste napravili i sva Sway platna koja su deljena sa vama.

 • Kreiranje, prikaz u kojem pravite ili uređujete izabrano Sway platno.

 • Reprodukovanje, gde možete da prikažete Sway platno kao projekciju slajdova.

Prilikom pravljenja u aplikaciji Sway, radite u četiri glavne oblasti:

 • Gornja traka za navigaciju obuhvata komande za kreiranje i opcije na nivou aplikacije.

 • Okno zadatka prikazuje okno „Umetanje“, „Kartice“, „Dizajn“ ili „Navigacija“.

 • Plan radnje je mesto gde dodajete, uvozite, uređujete, oblikujete i raspoređujete sadržaj izabranog Sway platna. Da biste dodali neki deo sadržaja, umetnite karticu. Da biste zajedno prikazali određene kartice na dovršenom Sway platnu, napravite grupu.

 • Pregled prikazuje izgled dovršenog Sway platna.

Uobičajeni zadaci u programu Sway

Sway strukturiše sadržaj kao pojedinačne kartice. Svaka kartica predstavlja element u dokumentu, na primer naslov, sliku ili video. Kada napravite novi Sway, on ima karticu sa naslovom – vi dodajete ostalo.

Umetanje kartice

 1. Pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+Shift+F6 dok ne čujete „Dugme ’Zatvori okno sa karticama’, Insert F1, Pomoć. Za aktiviranje pritisnite razmaknicu.“ U naratoru ćete ćuti „Dugme ’Zatvori okno sa karticama’. Zatvaranje okna sa karticama.“

 2. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete tip kartice koji želite da dodate (Naslov, Tekst, Slika, Video, Tvit, Ugradi, Automatski, Niz, Poređenje, Projekcija slajdova ili Koordinatna mreža), a zatim pritisnite razmaknicu. Čućete tip kartice.

Sačuvajte Sway

Sway automatski čuva sadržaj dok radite.

Podelite Sway

Možete da delite Sway platno pomoću menija „Opcije“ ili tako što ćete kopirati URL iz pregledača i poslati ga nekome.

 1. Pritisnite kombinaciju tastera Alt+Shift+S. Čućete „Deli“, a posle toga „Dugme ’Deli’ je označeno“ ili „Deli. Dugme ’Deli Sway platno’. Za aktiviranje pritisnite razmaknicu.“ U naratoru, posle „Deli“ čućete „Preklopnik ’Deli ovo’. Sway dugme je pritisnuto. Kontroliše da li je Sway platno vidljivo drugim osobama,“ ili „Uključeno. Deli. Dugme ’Deli ovo Sway platno’. Kontroliše da li je Sway platno vidljivo drugim osobama.“

 2. Ako dugme Deli nije označeno, pritisnite razmaknicu.

 3. Možete da odaberete „Deli sa svetom“ da biste to objavili na sajtu docs.com ili „Deli sa prijateljem“ da biste delili u usluzi Facebook, Twitter ili preko koda za ugradnju. Pomerajte se pomoću tastera Tab do željenog izbora i pritisnite taster Enter.

Pronađite nešto u usluzi Sway

 1. Pritiskajte kombinaciju tastera Ctrl+F6 dok ne čujete „Dugme ’Otvori pretragu’. Za aktiviranje pritisnite razmaknicu.“

 2. Pritisnite razmaknicu, a zatim otkucajte termin za pretragu.

 3. Pritisnite taster Enter. Čućete „Pretraživanje tačka, tačka, tačka“ iza kojeg sledi broj pronađenih instanci termina pretrage. Fokus je na prvoj instanci.

 4. Pritisnite taster Enter da biste se premestili na sledeću instancu.

Pročitajte Sway

Ako želite lako da čitate Sway platno pomoću čitača ekrana, prebacite se na prikaz pristupačnosti.

 1. Pritiskajte kombinaciju tastera Ctrl+F6 dok ne čujete „Meni dugmeta ’Birač Office aplikacija’“. Fokus se premešta na traku sa alatkama.

 2. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Meni dugmeta ’Više opcija’.“

 3. Pritisnite taster Enter. Čućete „Veza ’Više Sway opcija’.“ U naratoru ćete čuti „Dugme ’Više opcija’.“

 4. Pritisnite taster sa strelicom nadole dok ne čujete „Prikazuje ovo Sway platno u dizajnu visokog kontrasta sa kompletnom funkcijom tastature i pristupom čitača ekrana dugmetu za sav sadržaj.“ Pritisnite taster Enter.

 5. Uradite nešto od sledećeg:

  • U čitaču ekrana JAWS uključite virtuelni kursor tako što ćete pritisnuti kombinaciju tastera Insert+Z. Pomerajte se kroz Sway platno koristeći taster sa strelicom nagore ili taster sa strelicom nadole.

  • U naratoru, pomerajte se kroz Sway platno tako što ćete pritisnuti kombinaciju tastera Caps Lock+taster sa strelicom nadesno ili taster sa strelicom nalevo.

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×