Korišćenje Sačuvaj kao u meniju datoteka

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Kada sačuvate datoteku, videćete brzo mesta dostupna za nalog koji ste prijavljeni u program. Ovaj način Office datotekama su nadohvat ruke gde god odete, bez obzira na to gde su uskladištene.

Novo mesto stavke „Čuvanje kao“ u prikazu Office Backstage u programu Word 2013

Da biste sačuvali datoteku na svoj računar, izaberite stavku računar, a zatim kliknite na fasciklu koju želite da sačuvate datoteku ili kliknite na dugme Pregledaj da biste koristili u dijalogu Otvaranje da biste pronašli lokaciju. Ili kliknite na jednu od lokacija nalozi omogućavaju vam da dođu, prijavite se ako je potrebno, a zatim sačuvajte datoteku.

Napomena : Postavka u datoteku > Opcije > Sačuvaj > Podrazumevana lokacija lokalne datoteke je samo podrazumevanu vrednost za lokalne datoteke na računaru. Nijedna druga lokacija imaju podrazumevane postavke. Moraćete da biste odabrali mesto svaki put kada radite Sačuvaj kao.

Da biste dodali novu lokaciju, kliknite na dugme Dodaj mesto. Čuvanje u oblaku lokacija osim SharePoint i OneDrive nije dostupna u verziji programa Office programe. Međutim, možete da koristite Office Online i Office aplikacija na iOS uređajima da biste uredili datoteka u oblaku lokacija kao što je okvir i Dropbox (ali ne Google Drive ili iCloud).

Ako ste navikli da koristite dijalog Sačuvaj kao iz starijih verzija sistema Office, možete da se vratim na korišćenje koji. Izaberite stavke datoteka > Opcije > Sačuvaj, a zatim potvrdite izbor u polju Ne prikazuj Backstage pri otvaranju ili čuvanju datoteka za. Postavka odnosi se na sve programe Office . Ako želite da koristite dijalog Sačuvaj kao bez pravljenja postavki u svim Office programima, samo pritisnite F12 umesto kombinacije tastera Ctrl + S prilikom čuvanja datoteke.

Saveti : 

  • Promenite koliko nedavne fascikle možete da vidite tako što ćete izabrati stavke datoteka > Opcije > Više opcija. U okviru Prikaži skup broj koje želite da vidite u okviru Prikaži sledeći broj nedavnih nezakačene fascikle . Ako postoji fascikle uvek želite da budu prikazani u listi Nedavne fascikle , zadržite pokazivač miša preko ikone na listi, kliknite desnim tasterom miša i zatim izaberite zakači na listu.

  • Ako želite da otvorite datoteku iz ili sačuvate datoteku u osnovne Windows drive (odnosno C:\), prvo morate da pokrenete Office aplikaciju kao administrator.

Srodne teme

Čuvanje datoteke
sačuvati kao PDF datoteku
Čuvanje radne sveske u drugom formatu datoteke
Prilagođavanje liste nedavno korišćenih datoteka
Office i Dropbox najčešća pitanja

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×