Korišćenje Outlook kontakata kao izvora podataka za objedinjavanje pošte

Korišćenje Outlook kontakata kao izvora podataka za objedinjavanje pošte

Kada osobama na Outlook spisku kontakata treba da šaljete masovnu poštu, možete da koristite objedinjavanje pošte u programu Word. Outlook spisak kontakata može da se koristi kao izvor podataka za objedinjavanje pošte. Spisak kontakata je adresar koji se koristi za beleženje i organizovanje informacija o osobama.

Izvršavanje objedinjavanja pošte pomoću Outlook spiska kontakata

Najvažniji korak u procesu objedinjavanja pošte jeste postavljanje i priprema podataka za objedinjavanje pošte. Outlook kontakt kartica može da sadrži osnovne informacije – ime, adresu e-pošte i dodatne informacije kao što su ulica i broj, broj telefona i fotografija. Da biste dodali još kontakata u Outlook adresar, pročitajte članak Dodavanje kontakta.

Kada Outlook spisak kontakata bude spreman, pratite dolenavedene korake da biste izvršili objedinjavanje pošteWord.

 1. U fascikli sa Outlook kontaktima, na kartici Početak na traci odaberite stavku Objedinjavanje pošte.

  Dugme „Objedinjavanje pošte“ nalazi se na kartici „Početak“ u grupi „Radnje“

 2. U dijalogu Kontakti za objedinjavanje pošte izaberite željene opcije, a zatim odaberite tip dokumenta koji želite da napravite. Kliknite na dugme U redu.

  Izaberite stavku „Objedinjavanje pošte“ na kartici „Početak“ u fascikli „Kontakti“ da biste započeli objedinjavanje pošte

  Napomene: 

  • Ako želite da objedinite poštu samo za izabrane kontakte, kliknite na radio dugme Samo izabrani kontakti. Te kontakte treba da izaberete pre nego što stignete do ove tačke, pa ako niste, kliknite na dugme Otkaži, vratite se na fasciklu „Kontakti“, izaberite ih i ponovo počnite od 1. koraka.

  • Ako ste već napravili i sačuvali Word dokument za objedinjavanje, promenite radio dugme u Postojeći dokument i navedite ga. U suprotnom, ostavite izabrano radio dugme Novi dokument, a Word će tražiti da ga napravite kada stignete do 3. koraka.

  • Ako ubuduće planirate da ponovo koristite ovu listu, potvrdite izbor u polju za potvrdu Trajna datoteka i imenujte datoteku sa kontaktima da biste je sačuvali. To je naročito korisno ako ste izabrali određeni skup kontakata za objedinjavanje i želite da ga ponovo koristite bez potrebe da ih ručno birate svakog puta.

 3. Otvara se Microsoft Word. U zavisnosti od opcija koje ste odabrali u 2. koraku, imaćete unapred napravljen dokument za objedinjavanje ili novi, prazan. Otkucajte bilo koji tekst koji želite da se pojavi na svakom od objedinjenih dokumenata.

  Napomena: Ako želite dodatnu pomoć za proces objedinjavanja pošte, na kartici Pošiljke, u grupi Početak objedinjavanja pošte odaberite stavke Započni objedinjavanje pošte>Čarobnjak za objedinjavanje korak po korak. Informacije iz ovog članka možete da pročitate kada stignete od 3. koraka u Čarobnjaku za objedinjavanje, Izbor primalaca.

 4. Umetnite polja za objedinjavanje pošte koja izvlače informacije sa Outlook spiska kontakata u dokument.

  Napomene: Primeri polja za objedinjavanja pošte obuhvataju:

  • Adresni blok Koristite ovu opciju da biste dodali puno ime i adresu primaoca sa Outlook spiska kontakata u pismo ili e-poruku.

   Na kartici Pošiljke, u grupi Pisanje i umetanje odaberite stavku Adresni blok.

  • Red za pozdrav. Koristite ovu opciju da biste dodali pozdrav (kao što je Dragi gospodine Macura) u pismo ili e-poruku.

   Na kartici Pošiljke, u grupi Pisanje i umetanje odaberite stavku Red za pozdrav.

  Grupa polja „Pisanje i umetanje“ omogućava vam da umetnete polja u dokument za objedinjavanje.

  Dodatne informacije o dodavanju polja za objedinjavanje pošte iz Outlook kontakata potražite u članku Umetanje polja za objedinjavanje pošte.

 5. Kada dokument bude spreman, odaberite stavku Pregled rezultata, a zatim kliknite na dugme Sledeći Dugme „Sledeći zapis“ za pregled rezultata objedinjavanja pošte ili Prethodni Dugme „Prethodni zapis“ za pregled rezultata objedinjavanja pošte zapis da biste videli svaku određenu kopiju dokumenta.

 6. Da biste završili objedinjavanje pošte, u grupi Završetak odaberite stavku Završi i objedini, a zatim odaberite stavku Odštampaj dokumente ili Pošalji e-poruke.

Čuvanje objedinjavanja pošte

Kad sačuvate dokument za objedinjavanje pošte, on ostaje povezan sa izvorom podataka.

Da biste ponovo koristili dokument za objedinjavanje pošte

 • Otvorite dokument za objedinjavanje pošte i odaberite stavku Da kada Word zatraži da zadržite vezu.

Da biste uredili listu slanja

 • Otvorite dokument za objedinjavanje pošte i odaberite stavku Uređivanje liste primalaca da biste sortirali, filtrirali i odabrali određene adrese.

Da li imate pitanje o objedinjavanju u Word dokumentima na koje ovde nismo odgovorili?

Postavite pitanje na forumu Word zajednice

Pomozite nam da poboljšamo Outlook

Da li imate predloge za to kako možemo da poboljšamo objedinjavanje pošte (ili bilo koju drugu funkciju) programa Outlook? Ako imate, posetite Outlook User Voice i javite nam!

Srodne teme

Objedinjavanje pošte – besplatno desetominutno video uputstvo
Objedinjavanje pošte sa kovertama

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×