Korišćenje InfoPath obrazaca za e-poštu u programu Outlook

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ako već koristite Microsoft Office InfoPath obrazaca za zadatke kao što su prosleđivanje sedmični izveštaji o statusu i ako koristite Microsoft Office Outlook 2007 za upravljanje e-porukama, InfoPath obrazaca za e-poštu može pomoći da unapredite procese koje koristite za saradnju i deljenje podataka. To je zato što možete da otvorite, popunite i prosledite InfoPath obrazaca sa unutar Office Outlook 2007, bez otvaranja programa InfoPath. Ako dobijete InfoPath obrasca e-pošte, možete da odgovorite na nju, prosledite ga i uskladištiti ga kao i sa drugim stavkama u Office Outlook 2007.

Ovaj članak sadrži:

Preduslovi za korišćenje InfoPath obrazaca za e-pošte

Prikupljanje podataka od drugih osoba pomoću InfoPath obrasca e-pošte

Prosleđivanje podataka pomoću InfoPath obrasca e-pošte

Preduslovi za korišćenje InfoPath obrazaca za e-poštu

Pre nego što počnete, trebalo bi da pročitate sledeće preduslove za korišćenje InfoPath obrazaca za e-poštu. Ako su sledeći uslovi ispunjeni u vašoj organizaciji, InfoPath obrasce za e-poštu možete koristiti za slanje ili prijem podataka obrasca.

Preduslovi za instalaciju    Za slanje ili primanje InfoPath obrazaca za e-poštu u Microsoft Office Outlook 2007, Microsoft Office InfoPath 2007 mora biti instaliran na vašem računaru, a Office Outlook 2007 mora biti konfigurisana za slanje i primanje InfoPath obrazaca za e-poštu. Ako imate sledeće programe instaliran na vašem računaru i Office Outlook 2007 je konfigurisan za slanje InfoPath obrazaca za e-poštu, ali isto važi za primaoce u InfoPath obrazaca za e-poštu, obrasce koje šaljete će se pojaviti te primaocima kao priloga u e-poruke. Primaoci možete da sačuvate priloženu obrasce i ih otvorite pomoću programa InfoPath. Office Outlook 2007 je podrazumevano podešen za slanje i primanje InfoPath obrazaca za e-poštu. Da biste uključili InfoPath obrazaca za e-poštu ili isključite u dijalogu " Opcije " u Office Outlook 2007, na kartici, kliknite na dugme Više opcija i zatim potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Omogući InfoPath obrazaca e-pošte u dijalogu Više opcija .

Dostupnost obrazaca    Ako želite da popunite InfoPath obrazaca za e-poštu i prosledite podatke da korisnici, a odgovarajući predložak obrasca nije uskladištena na deljenoj lokaciji koje korisnici mogu da pristupe, možete da uključite predloška obrasca sa InfoPath obrasca e-pošte tako što ćete izabrati opciju Uključi predložak obrasca u oknu zadatka Opcije pošte . Pojavljuje se okno zadataka prilikom prosleđivanja na InfoPath obrasca e-poruke ili odgovaranje na njega ili kada pošaljete tako što ćete kliknuti na dugme Prosledi na obrascu. Alternativno, možete da pošaljete verzija obrasca samo za čitanje.

Preduslovi za instalaciju za primaoce    Ako se primaoci svojih InfoPath obrazaca za e-poštu ne imate instalirane Microsoft Office Outlook 2007 i Microsoft Office InfoPath 2007 konfigurisan za korišćenje InfoPath obrazaca za e-poštu, oni će primiti e-poruku koja sadrži kao HTML prikaz podrazumevani prikaz obrasca i InfoPath obrazac će biti povezan sa e-poruke. Ako primaoci imaju stariju verziju programa InfoPath instaliran i sadrži funkcije kompatibilni sa prethodnim verzijama, su možete sačuvati datoteku priloženu obrasca i otvorite koristeći prethodne verzije programa InfoPath.

Napomena : Kada InfoPath obrasci za e-poštu koje pošaljete drugim osobama budu popunjeni i vraćeni, podatke iz tih obrazaca možete redigovati na različite načine u programu Office Outlook 2007. Na primer, podatke možete prikazati koristeći prilagođeni prikaz fascikle „InfoPath obrasci“, što će vam omogućiti da podatke prikažete bez otvaranja samih obrazaca. Više InfoPath obrazaca za e-poštu možete i da objedinite u jedan obrazac da biste analizirati ili uporedili podatke, odnosno izvezli podatke iz nekih InfoPath obrazaca za e-poštu u Microsoft Office Excel 2007. Više informacija o ovim zadacima potražite u odeljku Takođe pogledajte.

Vrh stranice

Prikupljanje podataka od drugih osoba pomoću InfoPath obrasca za e-poštu

 1. U meniju Datoteka postavite pokazivač na stavku Novo, a zatim izaberite stavku Izaberi InfoPath obrazac.

 2. U dijalogu Izbor InfoPath obrasca dvaput kliknite na željeni obrazac.

 3. U polju InfoPath obrasca: ime obrasca prozor, kliknite na dugme Prosledi.

 4. Unesite e-adrese primalaca u polja Za i Cc. Razdvojte imena tačkom i zarezom (;).

  Napomena : Polje Bcc neće biti podrazumevano prikazano. Da biste dodali e-adresu u polje Bcc, kliknite na dugme Za ili Cc, a zatim u prikazanom dijalogu upišite e-adresu u polje Bcc.

 5. Upišite novu temu poruke u polje Tema.

 6. U polje Uvod upišite tekst objašnjenja o InfoPath obrascu za e-poštu.

 7. U oknu zadataka Opcije pošte postupite na neki od sledećih načina:

  • Izaberite opciju Obrazac koji se može uređivati da biste poslali verziju obrasca koji primaoci mogu da koriste da bi popunili i prosledili podatke.

   Napomena : Ako se predložak obrasca za odgovarajući obrazac ne nalazi na deljenoj lokaciji kojoj drugi korisnici mogu pristupiti, kao što je mrežna fascikla ili Windows SharePoint Services 3.0 lokacija, potvrdite izbor Uključi predložak obrasca.

  • Izaberite opciju Snimak koji je samo za čitanje da biste poslali verziju obrasca koja je samo za čitanje.

 8. Kliknite na dugme Pošalji.

  Napomena : Nije potrebno da upišete podatke u polja InfoPath obrasca za e-poštu pre slanja obrasca pošto InfoPath obrazac za e-poštu šaljete da biste prikupili podatke od drugih osoba.

Vrh stranice

Prosleđivanje podataka pomoću InfoPath obrasca za e-poštu

 1. U meniju Datoteka postavite pokazivač na stavku Novo, a zatim izaberite stavku Izaberi InfoPath obrazac.

 2. U dijalogu Izbor InfoPath obrasca izaberite željeni obrazac.

 3. U polju InfoPath obrasca: ime obrasca upišite podatke u InfoPath obrasca e-pošte.

  Savet : Popunjavanje InfoPath obrasca za e-poštu je poput popunjavanja obrasca u programu InfoPath. Na primer, ako obrazac obuhvata više prikaza, možete se prebacivati sa jednog prikaza na drugi tako što ćete u obrascu, u meniju Prikaz izabrati željeni prikaz. Više informacija o popunjavanju InfoPath obrazaca pročitajte u odeljku Takođe pogledajte.

 4. Kliknite na dugme Prosledi, a zatim u polju InfoPath obrasca: ime obrasca u dijalogu, otkucajte na e-adrese primalaca u poljima za, Ccili Bcc . Razdvojte imena tačkom i zarezom (;).

  Napomena : Podaci će biti automatski poslati ako je dizajner predloška obrasca odredio prilagođenu radnju za prosleđivanje.

 5. Upišite novu temu poruke u polje Tema.

 6. U veliko polje pri dnu dijaloga upišite tekst objašnjenja o InfoPath obrascu za e-poštu.

 7. Kliknite na dugme Pošalji.

 8. Da biste kopiju obrasca koji ste upravo poslali sačuvali u aktivnoj fascikli, u meniju Datoteka izaberite stavku Sačuvaj.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×