Korišćenje BI radne sveske u prozoru pregledača

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Pokušavate da prikažete radnu svesku ili imate interakciju sa njom u prozoru pregledača, a iz nekog razloga ne možete. Možda dobijate poruku o grešci koja liči na neku od sledećih:

  • „Ova radna sveska sadrži veze za prenos spoljnih podataka ili BI funkcije koje nisu podržane.“

  • „Da biste izvršili uređivanje u pregledaču, kreiraće se kopija datoteke bez interaktivnih listova izveštaja.“

A možda dobijate i drugu vrstu poruke. Bilo kako bilo, izgleda da ne možete da koristite radnu svesku u pregledaču kako se očekuje. Možda se pitate zašto se to dešava ili, još bitnije, šta uraditi povodom toga.

Zašto se ovo događa i šta mogu da uradim?

Najverovatnije pokušavate da koristite radnu svesku sa funkcijama poslovnog obaveštavanja (BI funkcije) koje nisu podržane u prozoru pregledača. BI funkcije mogu da obuhvataju stvari kao što su veze za prenos spoljnih podataka, izveštaji izvedenog grafikona, izveštaji izvedene tabele, model podataka, Power View list, kontrole vremenske ose i tako dalje. Mogućnost korišćenja radne sveske koja ima BI funkcije u prozoru pregledača može zavisiti od nekoliko stvari, kao što su ove navedene u sledećoj tabeli.

Faktor

Opis

Radnja koju treba izvršiti

Kako je vaše (lokalno) okruženje konfigurisano

Ako pokušavate da prikažete radnu svesku u lokalnom okruženju, problem može biti u načinu na koji je okruženje konfigurisano.

Na primer, ako Excel Web App (što je deo Office Web Apps) koristi se za prikaz radnih svezaka u prozoru pregledača umesto sistema Excel Services u SharePoint Server 2013, je moguće da je radna sveska sadrži funkcije koje nisu podržane u Excel Web App. Više informacija potražite u članku Poređenje Excel Online, Excel Services i programu Excel Web App.

Zamolite SharePoint administratora da to pogleda.

Koju Office 365 pretplatu imate

Ako koristite Office 365, pretplata koju imate može da utiče na to da li možete da prikažete radnu svesku u prozoru pregledača. Više informacija potražite u članku Mogućnosti poslovnog obaveštavanja u programu Excel i sistemu SharePoint Online.

Zamolite administratora da to pogleda.

Gde se radna sveska nalazi

Ako otvarate radnu svesku sa lokacije koja nije bezbedna ili iz nečije lične fascikle na mreži, BI funkcije u radnoj svesci možda nećete moći da koristite u prozoru pregledača. Više informacija potražite u članku Deljenje radnih svezaka pomoću sistema Excel Services.

Zatražite od vlasnika radne sveske potvrdu da je radna sveska sačuvana u SharePoint biblioteka.

Šta radna sveska sadrži

Pojedine funkcije, kao što su makroi ili zaštita radne sveske, mogu da spreče prikazivanje radne sveske u prozoru pregledača. Više informacija potražite u članku Razlike između korišćenja radne sveske u pregledaču i u programu Excel.

Otvorite datoteku u programu Excel.

Administrativne postavke za Office 365

Ako ste prikazivanje ili uređivanje radne sveske koja se hostuje u usluzi Office 365 i nije interaktivne onako kako očekujete (na primer, Power Pivot radnih svezaka nisu interaktivne), administrator možda ćete morati da biste omogućili ove funkcije.

Zamolite administratora da biste proverili da li su omogućene funkcije pregled .

Ako, iz nekog razloga, pokušavate da koristite radnu svesku u prozoru pregledača i ne uspevate u tome, obično možete da sačuvate datoteku na uređaju, a zatim je otvorite u programu Excel.

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×