Korišćenje šifara proizvoda sa sistemima Office 365, Office 2016 ili Office 2013

Microsoft nalog služi umesto Office šifre proizvoda za mnoge zadatke, na primer za aktivaciju sistema Office i njegovu ponovnu instalaciju. Pogledajte odeljke u nastavku da biste saznali da li vam je potrebna šifra Office proizvoda i šta da radite sa njom ako je imate.

Office mi traži šifru proizvoda

Ako vam Office traži šifru proizvoda za aktivaciju sistema Office, u mnogim slučajevima možete umesto nje da unesete Microsoft nalog. To je nalog koji ste koristili da biste kupili Office ili da biste se pretplatili na njega. Mi možemo da vam pomognemo ako ste zaboravili Microsoft nalog ili lozinku.

Ako vidite ovaj ekran u sistemu Office, izaberite stavku Umesto toga prijavite se aktivnim nalogom.

Prikazuje dijalog u kojem unosite šifru proizvoda

Ako vidite ovaj ekran (ili neki sličan) u sistemu Office, izaberite stavku Prijavi se.

Prikazuje poruku koja ukazuje na to da je Office instalacija deaktivirana.

Napomena: Ako ste kupili novu, nekorišćenu karticu sa šifrom proizvoda za Office 365 da biste obnovili pretplatu na Office 365 ili da biste kupili probnu verziju, možete da unesete tu šifru proizvoda ako vam je Office zatraži. Šifru proizvoda možete da unesete i na adresi www.office.com/setup.

Postoji nekoliko izuzetaka u kojima ćete morati da uradite nešto drugo umesto prijavljivanja.

 • Ako ste kupili DVD ili USB disk preko programa Home Use Program (HUP) vašeg poslodavca, biće vam potrebna šifra proizvoda da biste instalirali Office na računaru. Da biste pronašli šifru proizvoda na mreži, pogledajte članak Pronalaženje HUP šifre proizvoda.

 • Ako koristite verziju sistema Office Professional Plus sa količinskim licenciranjem na poslu, moraćete da se obratite administratoru za šifru proizvoda.

 • Ako vidite žuti ili crveni baner u Office aplikaciji sa natpisom PRETPLATA JE ISTEKLA, morate da obnovite pretplatu na Office 365 da biste i dalje mogli da koristite Office. Za pomoć pogledajte odeljak Obnova usluge Office 365 za kuću.

 • Ako je Office bio unapred instaliran na novom uređaju i pojavljuje se žuti ili crveni reklamni natpis u Office aplikaciji sa natpisom OBAVEŠTENJE O PROIZVODU Većina funkcija za <app> je onemogućena zato što nije aktiviran, morate da pokrenete novu Office 365 Home probnu verziju ili da kupite Office. Za pomoć pogledajte članak Isprobajte, kupite ili aktivirajte Office koji je unapred instaliran na novom računaru.

 • Ako ste Office Professional Plus kupili na mreži, pogledajte članak Mogu li da kupim šifru proizvoda? ili, ako šifra proizvoda ne funkcioniše, pogledajte članak Moja šifra Office proizvoda ne funkcioniše.

Moj novi Windows 10 računar došao je sa sistemom Office, ali ne mogu da pronađem šifru proizvoda

Ako vidite ekran Počnimo sa opcijama da isprobate, kupite ili aktivirate Office, to znači da je Office instaliran na novom računaru kao jednomesečna probna verzija usluge Office 365 Home. Nećete dobiti šifru proizvoda od proizvođača računara osim ako niste platili karticu sa šifrom proizvoda za Office. Umesto toga, možete da pokrenete probnu verziju usluge Office 365 za kuću ili da kupite Office. Za pomoć pogledajte članak Isprobajte, kupite ili aktivirajte Office koji je unapred instaliran na novom računaru.

Snimak ekrana koji prikazuje podrazumevane opcije za probu, kupovinu ili aktivaciju za računar na kojem je Office unapred instaliran.

Ako ste platili da Office proizvod budu uključen na novom Windows 10 računaru, digitalna šifra proizvoda se prenosi na računar kada aktivirate Windows 10. Nećete dobiti odštampanu šifru proizvoda. Umesto toga, videćete poruku sličnu sledećoj kada pokrenete Word 2016 (ili bilo koju Office aplikaciju). Za pomoć sa ovim ekranom pogledajte odeljak Aktivacija Office kupovine ili besplatne ponude na novom računaru.

Prikazuje dugme „Aktiviraj“ za aktiviranje sistema Office koji ste dobili na novom računaru

Da li mi je potrebna šifra proizvoda za ponovnu instalaciju sistema Office?

Nije vam potrebna šifra proizvoda da biste ponovo instalirali Office 365, Office 2016 ili Office 2013. Ako se pretplatite na Office 365 Home, nije vam potrebna šifra proizvoda za instalaciju sistema Office na dodatnim računarima. Posetite sajt www.office.com/myaccount i prijavite se koristeći Microsoft nalog koji ste koristili da biste kupili Office. Mi možemo da vam pomognemo ako ste zaboravili Microsoft nalog ili lozinku.

Napomena: Proces ponovne instalacije sistema Office putem programa Home Use Program (HUP) razlikuje se. Pogledajte članak Instaliranje ili ponovno instaliranje sistema Office putem programa Home Use Program (HUP).

Mogu li da prikažem šifru proizvoda u sistemu Office?

Ne možete. Iz bezbednosnih razloga, kompletna šifra proizvoda nije prikazana u okviru sistema Office.

Umesto toga, za Office 365 i Office 2016 možete da prikažete Microsoft nalog kojem Office pripada. Taj nalog se koristi umesto šifre proizvoda i može da se koristi za ponovnu instalaciju sistema Office sa adrese www.office.com/myaccount i za aktivaciju sistema Office.

Da biste prikazali Microsoft nalog kojem Office pripada, otvorite dokument u programu Word 2016 (ili bilo kojoj Office aplikaciji) i izaberite stavke Datoteka > Nalog. Potražite adresu e-pošte posle stavke Pripada ispod imena proizvoda.

Prikazuje nalog e-pošte povezan sa sistemom Office

Mogu li da prikažem šifru proizvoda na mreži?


Da, ali to funkcioniše samo za Office Home & Student, Office Home & Business, Office Professional i pojedinačne Office aplikacije. Šifre proizvoda za Office 365 ne prikazuju se na mreži.

Šifre proizvoda za jednokratne kupovine sistema Office i pojedinačnih Office aplikacija dostupne su na adresi www.office.com/myaccount. Međutim, nije vam potrebna šifra proizvoda da biste ponovo instalirali ili aktivirali te proizvode. Ako vam ti proizvodi traže šifru proizvoda, možete da se prijavite koristeći Microsoft nalog koji ste koristili za kupovinu i preuzimanje sistema Office.

Ako i dalje želite da prikažete šifru proizvoda, to možete da uradite na sledeći način:

 1. Idite na adresu www.office.com/myaccount i prijavite se ako vam to bude zatraženo.

 2. Izaberite svoj Office proizvod

 3. Izaberite stavku Prikažite šifru proizvoda. Imajte na umu da se ta šifra proizvoda neće podudarati sa šifrom proizvoda koja je prikazana na Office kartici sa šifrom proizvoda ili u Microsoft prodavnici za istu kupovinu. To je normalno.

Prikazuje vezu „Prikaži šifru proizvoda“ za jednokratnu instalaciju sistema Office

Ako ste kupili Office Home & Student, Office Home & Business, Office Professional ili pojedinačne Office aplikacije iz Microsoft prodavnice i još ih niste instalirali, njihove šifre proizvoda možete da prikažete i da ih instalirate iz Microsoft prodavnice.

Šifru proizvoda u Microsoft prodavnici možete da prikažete na sledeći način:

 1. Posetite sajt www.microsoftstore.com. U gornjem desnom uglu izaberite stavku Prijavi se i unesite korisnički ID i lozinku koje ste koristili prilikom kupovine sistema Office.

 2. Kad se prijavite, izaberite stavku Istorija porudžbina u okviru menija Prijavljivanje.

 3. Pronađite jednokratnu kupovinu sistema Office ili pojedinačne Office aplikacije i izaberite stavku Instaliraj Office da biste prikazali šifru proizvoda (time nećete stvarno instalirati Office). Imajte na umu da se ova šifra proizvoda neće podudarati sa šifrom proizvoda prikazanom u okviru „Moj Office nalog“. To je normalno.

Prikazuje šifru proizvoda u Microsoft prodavnici na stranici sa digitalnim sadržajem

Moja šifra proizvoda se ne podudara

To je normalno. Office šifra proizvoda koja je prikazana na www.office.com/myaccount uvek će biti drugačija od šifre proizvoda koja je prikazana na kartici šifre proizvoda ili u e-poruci potvrde. Postoje dve različite vrste šifri, iako koriste isti format.

Mogu li da promenim šifru proizvoda?

Da, šifru proizvoda za Office Home & Student, Office Home & Business ili Office Professional možete da promenite tako što ćete ponovo instalirati Office. Da biste saznali kako, pogledajte članak Promena šifre Office proizvoda

Imam novu šifru proizvoda. Gde da je unesem?

Evo šta možete da uradite sa novom šifrom proizvoda za Office 365, Office 2016 ili Office 2013 koja nikad nije korišćena:

 1. Idite na adresu www.office.com/setup.

 2. Prijavite se koristeći svoj Microsoft nalog ili ga napravite ako ga nemate. Obavezno zapamtite ovaj nalog da biste mogli kasnije da instalirate ili ponovo instalirate Office bez šifre proizvoda.

  Važno: Ako obnavljate pretplatu na Office 365, unesite Microsoft nalog koji je povezan sa pretplatom. Mi možemo da vam pomognemo ako ste zaboravili Microsoft nalog ili lozinku.

 3. Unesite šifru proizvoda za Office, bez crtica.

 4. Pratite odzive da biste dovršili proces preuzimanja.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Mogu li da kupim šifru proizvoda?

To zavisi od toga šta pokušavate da uradite.

 • Da biste kupili potpuno novu kopiju sistema Office 2016 ili započeli novu pretplatu na Office 365, možete da kupite karticu sa šifrom proizvoda za Office u prodavnici. Šifru možete da iskoristiti na adresi www.office.com/setup da biste podesili Microsoft nalog i instalirali Office. Možete i da kupite digitalno preuzimanje direktno iz Microsoft prodavnice, na adresi www.microsoftstore.com. Šifru proizvoda ćete dobiti uz jednokratnu kupovinu sistema Office 2016 ili pojedinačnih Office aplikacija, ali vam neće biti potrebna šifra proizvoda za Office 365 niti ćete je dobiti.

 • Da biste obnovili pretplatu na Office 365, možete da kupite karticu sa šifrom proizvoda za Office 365 u prodavnici i da je iskoristite na adresi www.office.com/setup. Pretplatu možete da obnovite i na mreži, bez šifre proizvoda, na adresi www.office.com/renew.

 • Ako vam Office traži šifru proizvoda i želite da kupite šifru proizvoda da biste aktivirali Office, bolje je da deinstalirate trenutnu verziju sistema Office i da zatim kupite i instalirate novu verziju sistema Office iz Microsoft prodavnice. Tako možete da budete sigurni da će se Office uspešno aktivirati.

  Kliknite na dugme Kupite Office ispod da biste uporedili cene i opcije i da biste izvršili kupovinu.

  Veza za kupovinu sistema Office

Ako Office šifre proizvoda kupujete negde drugde, preporučujemo da pregledate naše savete za bezbedniju kupovinu da biste se uverili da kupujete originalni Microsoft softver. Obavezno pročitajte savet pod naslovom Pazite na šifre proizvoda koje se prodaju zasebno ako želite da kupite šifru proizvoda na mreži. Ako kupite šifru proizvoda na mreži i ona ne funkcioniše ili prestane da funkcioniše, pogledajte članak Moja šifra proizvoda za Office ne funkcioniše.

Kupio/la sam karticu sa šifrom proizvoda, ali na njoj nema šifre

Ako ste kupili karticu sa šifrom Office proizvoda, možda ćete morati da pažljivo izgrebete srebrnu foliju sa zadnje strane kartice da biste otkrili šifru proizvoda. Ako oštetite šifru prilikom grebanja folije, pogledajte članak Moja šifra proizvoda je izgubljena ili oštećena.

Savet: Kartica sa šifrom proizvoda može da sadrži i bar-kodove i druge grupe slova i brojeva, ali šifra proizvoda će uvek biti prikazana u formatu XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX.

Ogrebite foliju da biste videli Office šifru proizvoda

Moja šifra proizvoda je izgubljena ili oštećena

Ako ste izgubili ili oštetili šifru proizvoda, ali imate važeći dokaz o kupovini, Microsoft podrška će možda moći da vam zameni šifru proizvoda ili ponudi druge opcije. Obratite se Microsoft podršci za pomoć.

Ako verujete da je šifra proizvoda izgubljena, ukradena ili zaturena, a želite da kupite noviju verziju sistema Office, možete da kliknete na vezu Kupite Office u nastavku da biste uporedili cene i opcije i izvršili kupovinu.

Veza za kupovinu sistema Office

Ako kupovali Office negde drugde, preporučujemo da pregledate naše savete za bezbedniju kupovinu da biste se uverili da kupujete originalni Microsoft softver. Obavezno pročitajte savet pod naslovom Pazite na šifre proizvoda koje se prodaju zasebno ako želite da kupite šifru proizvoda na mreži.

Moja šifra Office proizvoda ne funkcioniše

Ako vaša Office šifra proizvoda ne funkcioniše ili je prestala da funkcioniše, trebalo bi da se obratite prodavcu i zatražite refundaciju. Ako ste šifru proizvoda kupili odvojeno od softvera, vrlo je verovatno da je šifra proizvoda ukradena ili na drugi način nezakonito nabavljena i zato je blokirana njena upotreba. Nažalost, postoji mnogo nepoštenih prodavaca koji nude prodaju ukradenih, zloupotrebljenih ili na drugi način neovlašćenih Microsoft šifara proizvoda. Ove šifre proizvoda su ponekad odštampane na falsifikovanim nalepnicama ili karticama sa vezom za preuzimanje Microsoft softvera i ponekad se distribuiraju uz softverski medijum koji nije ovlašćen za ponovnu prodaju, npr. promotivni medijum, medijum za ponovnu instalaciju od proizvođača originalne opreme ili drugi medijum specifičan za Microsoft program.

Obrati se podršci za moju šifru proizvoda

Ako ste pratili uputstva u ovom članku, ali vam je i dalje potrebna pomoć, pomoć potražite na stranici Microsoft podrška.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×