Korišćenje čitača ekrana za zahtevanje potvrda čitanja i potvrda o prijemu u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za zahtevanje potvrda čitanja i potvrda o prijemu u programu Outlook

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Za osobe koje ne koristite čitač ekrana, pogledajte članak Dodavanje prijemu za praćenje e-poruci (Windows), Dodajte i zahtev potvrde čitanja i isporuke obaveštenja (Windows) ili potvrdu čitanja ili isporuke obaveštenje zahtev za čitanje u Outlook 2016 za Mac.

Koristite Outlook sa tastature i čitača ekrana u zahtev za čitanje ili potvrde isporuke. Testirali smo ga sa naratora i JAWS, ali je mogao da funkcioniše sa drugim čitača ekrana dok god Slede uobičajeni standardima pristupačnosti i tehnika. Takođe možete odabrati kako da odgovorite kada drugima zahtev potvrde čitanja od vas.

Dobijate prijemu kad e-pošte je isporučena serveru e-pošte primaoca. Čitanja je vam je poslala kada primalac ima prikazuje e-pošte. Možete da otvorite i čitanja kao običan e-pošte pomoću čitača ekrana.

Napomene: 

U ovoj temi

Zahtevaj potvrdu čitanja ili isporuke za jednu e-poruku

Kada kreirate novu poruku, prosleđivanja ili odgovaranja na e-poštu, možete da zahtevate na potvrdu čitanja ili isporuke za tu određenu e-poštu kao jednokratnu radnju.

 1. Kada pišete novu poruku, uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste zatražili prijemu, pritisnite tastere Alt + P, U.

  • Da biste zatražili čitanja, pritisnite tastere Alt + P, Q.

Zahtevaj potvrdu čitanja ili isporuke za sve e-poruke

Da biste zatražili potvrde čitanja ili isporuke za sve odlazne e-poštu, promenite opcije Outlook .

 1. U glavnom prikazu Outlook , pritisnite taster Alt + F, t Otvara se prozor sa Opcijama programa Outlook .

 2. Da biste otišli do kartice Pošta , pritisnite taster strelica nadole. Čućete: „Pošta“.

 3. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste zatražili prijemu, pritisnite tastere Alt + Y. Izabrana je opcija.

  • Da biste zatražili čitanja, pritiskajte taster Alt + R dok ne čujete: „čitanja koja potvrđuje primaoca prikazati poruku”. Da biste je izabrali, pritisnite razmaknicu.

 4. Da biste napustili prozor Opcije programa Outlook, pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Dugme ’U redu’“, a zatim pritisnite taster Enter.

Podesite kako se obrađuju zahteve za potvrde čitanja

Možete da odaberete način rukovanja zahteve za potvrde čitanja koje primite od drugih osoba.

 1. U glavnom prikazu Outlook , pritisnite taster Alt + F, t Otvara se prozor sa Opcijama programa Outlook .

 2. Da biste otišli do kartice Pošta , pritisnite taster strelica nadole. Čućete: „Pošta“.

 3. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste uvek Pošalji potvrdu čitanja, pritiskajte taster Alt + A dok ne čujete „Uvek Pošalji potvrdu čitanja”. Da biste je izabrali, pritisnite razmaknicu.

  • Da nikada ne šalji potvrdu čitanja, pritiskajte taster Alt + N dok ne čujete „Ne šalji potvrdu čitanja”. Da biste je izabrali, pritisnite razmaknicu.

  • Da biste Outlook da li želite da pošaljete potvrdu zatraži svaki put kada se, pritiskajte taster Alt + M dok ne čujete „Svaki put pitaj za slanje potvrde čitanja”. Da biste je izabrali, pritisnite razmaknicu. Za uputstva o tome kako da odgovorite kada budete upitani, idite na odgovorite na poziv za čitanja.

 4. Da biste napustili prozor Opcije programa Outlook, pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Dugme ’U redu’“, a zatim pritisnite taster Enter.

Odgovaranje na zahtev za potvrdu čitanja

Ako ste izabrali da budete upitani svaki put kada primite e-poruku sa zahtevom za čitanja, potrebno je da odlučite da li želite da pošalje potvrdu ili ne i za svakog od njih pojedinačno.

 1. Kada otvorite e-poruka koje uključuju zahtev čitanja, čujete „Microsoft Outlook, da, dugme”. Fokus je na na dijalog za potvrdu, na dugme da .

 2. Da biste poslali na potvrdu čitanja, pritisnite taster Enter. Da ne pošalje potvrdu, pritisnite tastere Alt + N.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za rad sa fasciklama u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za pravljenje liste sa znakovima za nabrajanje ili numerisane liste u programu Outlook

Tasterske prečice za Outlook

Tasterske prečice za kretanje kroz poštu u programu Outlook

Korišćenje tasterskih prečica za uvećavanje ili umanjivanje u programu Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa e-poštom u programu Outlook

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u usluzi Office 365

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija Outlook pošta

Koristite Outlook Web App sa čitač tastature i ekrana da biste pratili vaše e-poruke i zahtev za čitanje ili potvrde isporuke. Testirali smo ga Narator, ali je mogao da funkcioniše sa drugim čitača ekrana dok god Slede uobičajeni standardima pristupačnosti i tehnika. Takođe možete odabrati kako da odgovorite kada drugima zahtev potvrde čitanja od vas.

Dobijate prijemu kad e-pošte je isporučena serveru e-pošte primaoca. Čitanja je vam je poslala kada primalac ima prikazuje e-pošte. Možete da otvorite i čitanja kao običan e-pošte pomoću čitača ekrana.

Napomene: 

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft Office.

 • Kada koristite Outlook Web App, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao veb pregledač. Zbog toga što se Outlook Web App pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za Outlook Web App.

 • Podrška za slanje potvrde ne u svim serverima e-pošte i aplikacije.

 • Trenutno ažuriramo Outlook.office.com (Outlook na vebu). Neki ljudi već koriste novi Outlook, a za druge klasična verzija će biti podrazumevano iskustvo dok ne dovršimo ažuriranje. Dodatne informacije potražite ovde: Pronalaženje pomoći za Outlook na vebu. Budući da se uputstva u ovoj temi odnose na novo iskustvo, preporučujemo da se prebacite sa klasičnog iskustva na novi Outlook. Da biste se prebacili na novi Outlook, pritiskajte Ctrl + F6 dok ne čujete „Komanda, isprobajte novi Outlook“, a zatim pritisnite Enter. Ako čujete „Traka sa alatkama sa komandama“ umesto „Komanda, isprobajte novi Outlook“, već koristite novi Outlook.

U ovoj temi

Zahtevaj potvrdu čitanja i isporuke

Kada kreirate novu poruku, prosleđivanja ili odgovaranja na e-poštu, možete da zahtevate potvrde za tu određenu e-poštu kao jednokratnu radnju.

 1. Kada pišete novu poruku, pritisnite tastere Shift + Tab dok ne čujete: „Sa alatkama komanda”.

 2. Pritisnite taster sa strelicom nadesno dok ne čujete „Više sastavljanje radnji”, a zatim pritisnite taster Enter.

 3. Pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete „Prikazivanje opcija poruke”, a zatim pritisnite taster Enter. Čujete: „Poruku dijalog "Opcije"”.

 4. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste zatražili potvrdu o isporuci, pritisnite karticu ključne dok ne čujete „Izbor neproverena, zatražite prijemu” i zatim pritisnite taster RAZMAKNICA.

  • Da biste zatražili čitanja, pritisnite karticu ključne dok ne čujete „Izbor neproverena, Zahtevaj potvrdu čitanja”, a zatim pritisnite taster RAZMAKNICA.

 5. Da biste se vratili na poruku, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Dugme u redu”, a zatim pritisnite taster Enter.

Podesite kako se obrađuju zahteve za potvrde čitanja

Možete da odaberete način rukovanja zahteve za potvrde čitanja koje primite od drugih osoba.

 1. Da biste otišli na Outlook Web App postavke, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Dugme postavke”, a zatim pritisnite taster Enter. Otvara se okno Postavke .

 2. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Prikaz sve postavke Outlook”, a zatim pritisnite taster Enter. Otvara se dijalog " Postavke ".

 3. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Raspored”, a zatim pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete „Rukovanje porukama”, a zatim pritisnite taster Enter.

 4. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete: „Odaberite kako da odgovorite na zahteve za potvrde čitanja”. Na prvu opciju potvrda odgovor i čuli: „Pitaj me pre nego što pošaljete potvrdu čitanja”. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste Outlook da li želite da pošaljete potvrdu zatraži svaki put kada se, pritisnite taster RAZMAKNICA. Za uputstva o tome kako da odgovorite kada budete upitani, idite na odgovorite na poziv za čitanja.

  • Da biste uvek pošalje potvrdu, pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete „Uvek Pošalji odgovor”, a zatim pritisnite taster RAZMAKNICA.

  • Da nikada ne pošalje potvrdu, pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete „Nikada ne šalji odgovor”, a zatim pritisnite taster RAZMAKNICA.

 5. Da biste sačuvali izbor, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Čuvanje, dugme”, a zatim pritisnite taster Enter.

 6. Da biste se vratili u glavni prikaz Outlook , pritisnite taster Esc.

Odgovaranje na zahtev za potvrdu čitanja

Ako ste izabrali da budete upitani svaki put kada primite e-poruku sa zahtevom za čitanja, morate da odlučite da li želite da pošalje potvrdu ili ne za svaku e-poruka zasebno.

 1. Kada otvorite i počnite da čitate e-poruka koje uključuju zahtev čitanja, čitača ekrana objavljuje zahtev. Čujete: „Pošiljalac poruke je zahtevao čitanja. Da biste poslali potvrdu čitanja, link, kliknite ovde”.

 2. Da ne pošalje potvrdu, nastavite sa bez preduzimanja neke radnje za čitanje e-pošte. Da biste poslali potvrdu čitanja, na tekst veze, pritisnite taster Enter.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za rad sa fasciklama u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za proveru pravopisa i gramatike u programu Outlook

Tasterske prečice u programu Outlook na vebu i na lokaciji Outlook.com

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa e-poštom u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija Outlook pošta

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×