Korišćenje čitača ekrana za uvećanje ili umanjenje u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za uvećanje ili umanjenje u programu Outlook

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Za osobe koje ne koristite čitač ekrana, pogledajte članak tekst e-poruka je veća ili manja od uobičajeni ili tekst i aplikacije veće (u operativnom sistemu Windows).

Koristite Outlook sa čitač tastature i ekrana da biste uvećali, ili povećate tekst e-poruke i olakšati čitanje. Testirali smo ga sa naratora i JAWS, ali je mogao da funkcioniše sa drugim čitača ekrana dok god Slede uobičajeni standardima pristupačnosti i tehnika. Možete i da umanjite i vratite se na prvobitnu veličinu teksta.

Napomene: 

U ovoj temi

Uvećanje e-poruke u njenom prozoru

Možete da uvećate samo e-pošte trenutno čitate ili pisanja. Kada se premestite na drugu e-poruku, tekst tela se vraća na podrazumevanu veličinu fonta.

Saveti: 

 1. Na listi poruka idite na e-poruku i pritisnite Enter. E-poštu se otvara u posebnom prozoru.

 2. Da biste zumirali e-poruku, pritisnite tastere Alt + H, Q, 1. Otvara se dijalog za zumiranje tokom čitanja .

  Napomena: Ako pišete e-poruku, pritisnite taster Alt + O, Q. Otvara se dijalog za zumiranje prilikom pisanja .

 3. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste duplirali veličinu fonta e-poruke, pritisnite taster sa strelicom nagore.

  • Da biste uneli zumiranje vrednost, pritisnite taster Tab dok ne čujete „% i uređivanje” praćeno trenutni procenat. Uz JAWS, čujete: „procenat rotacije polje”. Otkucajte željenu vrednost zumiranja, na primer 250 ili 400.

 4. Ako želite Outlook pamti zumiranje postavke, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Izbor neproverena, zapamti moje preference” i pritisnite taster RAZMAKNICA da biste izabrali željenu opciju.

 5. Da biste zatvorili dijalog Zumiranje i pročitali zumiranu e-poruku, pritisnite taster Enter.

Napomena: Ne utiče na veličinu teksta na traci. Da biste promenili veličinu teksta na traci ili u Outlook oknu za navigaciju, morate da promenite postavke Ekrana za računar.

Umanjenje e-poruke u njenom prozoru

Možete samo da uvećate iz e-pošte trenutno čitate ili pisanja. Kada se premestite na drugu e-poruku, tekst tela se vraća na podrazumevanu veličinu fonta.

 1. U zumiranja e-pošte, pritisnite tastere Alt + H, Q, 1. Otvara se dijalog za zumiranje tokom čitanja .

  Napomena: Ako pišete e-poruku, pritisnite taster Alt + O, Q. Otvara se dijalog za zumiranje prilikom pisanja .

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste smanjili veličinu fonta za e-poštu na prvobitnu veličinu, pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete: „Zum, izabrani, 100%”.

  • Da biste uneli zumiranje vrednost, pritisnite taster Tab dok ne čujete „% i uređivanje” praćeno trenutni procenat. Uz JAWS, čujete: „procenat rotacije polje”. Otkucajte željenu vrednost zumiranja, na primer 75.

 3. Ako želite Outlook pamti zumiranje postavke, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Izbor neproverena, zapamti moje preference” i pritisnite taster RAZMAKNICA da biste izabrali željenu opciju.

 4. Da biste zatvorili dijalog Zumiranje, pritisnite taster Enter.

Uvećanje e-poruke u oknu za čitanje

 1. Na listi poruka idite na e-poruku.

 2. Da biste premestili fokus na statusnu traku, pritiskajte taster F6 dok ne čujete „Statusna traka“, a zatim nedavno korišćenu opciju na statusnoj traci.

 3. Da biste se klizač za zumiranje , pritisnite taster Tab dok ne čujete „Povećaj, dugme” i više puta pritisnite taster Enter dok ne dođete do željene veličine teksta.

Umanjenje e-poruke u oknu za čitanje

 1. U zumiranja e-pošte, pritisnite taster F6 dok se ne čujete „Statusna traka”, iza kojeg sledi opciju nedavno korišćene na statusnoj traci.

 2. Da biste otišli na klizač Zumiranje, pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Umanjenje, dugme“, a zatim više puta pritisnite taster Enter dok ne dođete do željene veličine teksta.

Promena veličine teksta na traci

Možete da promenite veličinu teksta na traci ili Outlook okna za navigaciju tako što ćete promeniti postavke prikaza za računar.

 1. Pritisnite taster sa Windows logotipom. Čujete: „pokretanje prozor, Cortana, polja za pretragu za uređivanje”.

 2. U polju za tekst za pretragu otkucajte veličinu tekstai pritisnite taster Enter. Otvara se prozor sa postavkama Prikaz.

 3. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Sve veće, promenite veličinu teksta i aplikacije na glavnom ekranu”, praćeno trenutnu vrednost.

 4. Da biste otvorili listu opcija, pritisnite Alt + taster sa strelicom nadole.

 5. Da biste izabrali novu vrednost veličine, pritiskajte taster sa strelicom nagore ili nadole dok ne čujete željenu vrednost, a zatim pritisnite taster Enter.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za oblikovanje teksta u e-pošti u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za umetanje slike u programu Outlook

Tasterske prečice za Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa e-poštom u programu Outlook

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u usluzi Office 365

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija Outlook pošta

Povećati teksta i aplikacija

Koristite Office za Android sa TalkBack, čitač ugrađene Android ekrana, sa funkcijom uvećanje na telefonu da biste uvećali, ili povećate tekst e-poruke i olakšati čitanje. Možete i da umanjite i vratite se na prvobitnu veličinu teksta.

Napomene: 

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Android čitač ekrana, TalkBack. Da biste saznali više o korišćenju programa TalkBack, idite na Android pristupačnost.

U ovoj temi

Uključivanje uvećanje

Funkciju uveličavanja uključite u postavkama pristupačnosti telefona.

 1. U okviru Postavke na telefonu, da biste otvorili meni Pristupačnost, brzo prevlačite nadesno dok ne čujete: „Pristupačnost”, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 2. Da biste otvorili meni Uveličavanje, brzo prevlačite nadesno dok ne čujete: „Uveličavanje je isključeno”, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 3. Da biste uključili funkciju Uveličavanje, brzo prevlačite nadesno dok ne čujete: „Uveličavanje trostrukim dodirom je isključeno”, a zatim dvaput dodirnite ekran. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Prekidač za isključivanje“, a zatim dvaput dodirnite ekran. Uveličavanje se uključuje, a vi ćete čuti: „Uključeno“.

Uvećanje na e-poruke

Funkcija uvećanje na, možete da koristite pokrete da biste povećali sadržaja e-poruke u Office za Android. Da biste uključili funkciju uvećanje, pogledajte članak Uključivanje uvećanje.

U Outlook e-poruku koju želite da zumirate, uradite nešto od sledećeg:

 • Da biste uvećali ekran i videli određeni deo e-adresa izbliza, dodirnite triput ekrana.

 • Da biste premestili zumiranje na drugo mesto, prevlačite po ekranu pomoću dva prsta.

 • Da biste vratili podrazumevano uveličanje, triput dodirnite ekran.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za oblikovanje teksta u e-pošti u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za umetanje slike u programu Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa e-poštom u programu Outlook

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u usluzi Office 365

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija Outlook pošta

Koristite Outlook Web App sa tastature i čitača ekrana u Veb pregledaču da biste uvećali, ili povećate tekst e-poštu ili kalendar i olakšati čitanje. Takođe ćete naučiti kako da biste umanjili i vratili se na originalnu veličinu teksta. Testirali smo ga Narator, ali je mogao da funkcioniše sa drugim čitača ekrana dok god Slede uobičajeni standardima pristupačnosti i tehnika.

Napomene: 

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft Office.

 • Trenutno ažuriramo Outlook.office.com (Outlook na vebu). Neki ljudi već koriste novi Outlook, a za druge klasična verzija će biti podrazumevano iskustvo dok ne dovršimo ažuriranje. Dodatne informacije potražite ovde: Pronalaženje pomoći za Outlook na vebu. Budući da se uputstva u ovoj temi odnose na novo iskustvo, preporučujemo da se prebacite sa klasičnog iskustva na novi Outlook. Da biste se prebacili na novi Outlook, pritiskajte Ctrl + F6 dok ne čujete „Komanda, isprobajte novi Outlook“, a zatim pritisnite Enter. Ako čujete „Traka sa alatkama sa komandama“ umesto „Komanda, isprobajte novi Outlook“, već koristite novi Outlook.

 • Ova tema pretpostavlja da je Okno za čitanje isključeno.

 • Kada koristite Outlook Web App, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao veb pregledač. Zbog toga što se Outlook Web App pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za Outlook Web App.

Uvećanje ili umanjenje

Kada čitate e-poštu, možete da koristite funkciju zumiranja u pregledaču da biste povećali ili smanjili tekst na ekranu.

 1. Kada koristite Outlook Web AppMicrosoft Edge, uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste uvećali, Pritiskajte kombinaciju tastera Ctrl + znak plus (+) dok ne čujete zumiranja u procentima koji želite.

  • Da biste umanjili, Pritiskajte kombinaciju tastera Ctrl + znak minus (-) dok ne čujete zum procenat koji želite.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za oblikovanje teksta u e-pošti u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za umetanje slike u programu Outlook

Tasterske prečice u programu Outlook na vebu i na lokaciji Outlook.com

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa e-poštom u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija Outlook pošta

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×