Korišćenje čitača ekrana za umetanje slike u dokument u aplikaciji Word Online

Korišćenje čitača ekrana za umetanje slike u dokument u aplikaciji Word Online

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Čitanje simbola naglas sa sadržajem oznake čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranice podrške za Office.

U usluzi Word Online možete lako da koristite Narator, ugrađeni Windows čitač ekrana za dodavanje slika, grafika i fotografija u dokument. Možete da umetnete slike sa računara ili uređaja odnosno iz izvora na mreži kao što je Bing.com.

Napomene : 

 • Ako koristite narator uz Windows 10 Fall Creators Update, morate da isključite režim skeniranja da biste uredili dokumente, unakrsne tabele ili prezentacije pomoću usluge Office Online. Više informacija potražite u članku Isključite virtuelni režim ili režim pregledača u čitačima ekrana u Windows 10 Fall Creators Update.

 • Nove funkcije usluge Office 365 izdaju se postepeno pretplatnicima na Office 365, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, posetite stranicu Kada dobijam najnovije funkcije u sistemu Office 2016 za Office 365?.

 • Tasterske prečice potražite u članku Tasterske prečice u programu Word Online.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Prvi koraci uz narator.

 • Kada koristite Word Online, preporučujemo da koristite Internet Explorer kao veb pregledač. Pošto se Word Online pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristićete Ctrl+F6 umesto F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za Word Online.

U ovoj temi

Umetanje slike sa računara

Pratite ove korake da biste umetnuli sliku koja se nalazi na računaru u dokument.

 1. Postavite mesto umetanja tamo gde želite da se pojavi slika u dokumentu.

 2. Da biste premestili fokus na traku, pritiskajte kombinaciju tastera Ctrl+F6 dok ne čujete ime kartice.

 3. Da biste se premestili na karticu Umetanje, pritisnite taster Tab, a zatim pritisnite taster Enter.

 4. Da biste se premestili na dugme Slika, pritisnite taster Tab, a zatim pritisnite taster Enter. Otvara se dijalog Izbor datoteke za otpremanje sa fokusom na polju Ime datoteke.

  Napomena : Kada umećete sliku, Word Online obično na računaru traži najčešće korišćene formate slika (.bmp, .gif, .jpg, .svg, .tiff, .dds, .wdp, .emf, .ico, .png i .wmf). Ali možete da pretražite sve formate datoteka. Da biste to uradili, u dijalogu Izbor datoteke za otpremanje pritisnite taster Tab da biste se premestili napolje Datoteke slika, a zatim izaberite stavku Sve datoteke (*.*).

 5. Uradite nešto od sledećeg:

  • Otkucajte ime slike koju želite da koristite, a zatim pritisnite taster Enter.

  • Potražite sliku u drugoj fascikli tako što ćete pritiskati kombinaciju tastera Shift+Tab dok ne čujete ime fascikle, a zatim pritisnite taster Enter. Da biste pregledali fascikle, koristite taster Tab i tastere sa strelicama. Da biste otišli za jedan nivo nagore, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+Backspace. Da biste otišli na prvu sliku u fascikli, pritisnite taster Tab. Kada čujete ime željene slike, pritisnite taster Enter.

Umetanje slike sa veba

Ako nemate savršenu sliku na računaru, možete da pretražite veb.

Napomena : Kada koristite fotografije, slike ili clip art kolekcije, odgovorni ste za poštovanje autorskih prava. Za slike može da pomogne filter za licence u usluzi Bing.

 1. Postavite tačku umetanja tamo gde želite da umetnete sliku u dokument.

 2. Da biste premestili fokus na traku, pritiskajte kombinaciju tastera Ctrl+F6 dok ne čujete ime kartice.

 3. Da biste se premestili na karticu Umetanje, pritisnite taster Tab, a zatim pritisnite taster Enter.

 4. Da biste se premestili na dugme Slike na mreži, pritisnite taster Tab, a zatim pritisnite taster Enter. Otvara se dijalog Umetanje slika. Čujete „Pretraži Bing“, a fokus se nalazi na polju Bing pretraga slika.

 5. Otkucajte reč ili frazu koja opisuje željenu sliku, a zatim pritisnite taster Enter. Opisuju se rezultati pretrage.

 6. Da biste umetnuli željenu sliku, pritisnite taster Enter. (Odnosno, da biste izabrali sliku, pritisnite razmaknicu, zatim pritisnite taster Tab da biste se premestili na dugme Umetni, a zatim pritisnite taster Enter.)

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za dodavanje alternativnog teksta slici u dokumentu u aplikaciji Word Online

Tasterske prečice u aplikaciji Word Online

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana u programu Word

Saznajte kako da se krećete u programu Word pomoću funkcija pristupačnosti

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×