Korišćenje čitača ekrana za slanje trenutne poruke iz usluge Skype za posao u programu Outlook na vebu

Korišćenje čitača ekrana za slanje trenutne poruke iz usluge Skype za posao u programu Outlook na vebu

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Čitanje simbola naglas sa sadržajem oznake čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranice podrške za Office.

Narator, ugrađenih čitač ekrana operativnog sistema Windows, možete da koristite za slanje trenutne poruke (IM) sa Skype za posao u Outlook na vebu. Slanje poruka je za tili čas zato što možete da pristupite oknu razgovore Skype za posao direktno iz Outlook na vebu.

Napomene : 

 • Nove funkcije usluge Office 365 izdaju se postepeno pretplatnicima na Office 365, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, posetite stranicu Kada dobijam najnovije funkcije u sistemu Office 2016 za Office 365?.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Prvi koraci uz narator.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite ovu aplikaciju uz računar. Neka navigacija i neki pokreti mogu se razlikovati na Windows telefonu ili tabletu.

 • Kada koristite Skype za posao u Outlook na vebu, preporučujemo da koristite Internet Explorer kao Veb pregledača. Zato štoSkype za posao u Outlook na vebu se izvršava u pregledaču, tasterske prečice koje se razlikuju od onih u programu za računare. Na primer, kombinacija tastera Ctrl + F6 koje ćete koristiti umesto tastera F6 za skakuжu komande. Takođe, uobičajene prečice kao što su F1 (pomoć) i Ctrl + O (Otvori) primenite na Veb pregledač – ne Skype za posao u Outlook na vebu.

 1. Otvorite Outlook na vebu u pregledaču i, ako je potrebno, prijavite se.

  Savet : Za pomoć prilikom prijavljivanja pogledajte članak Prvi koraci u korišćenju čitača ekrana sa uslugom Skype za posao u programu Outlook na vebu.

 2. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Koristite strelicu nadole da biste koristili okno za razgovore usluge Skype za posao“, a zatim pritisnite taster sa strelicom nadole. Otvara se okno Skype za posao razgovori sa fokusom na listu Svi kontakti i čuje se „Kontakti, Svi kontakti, Imena kontakata“. U gornjem desnom uglu okna dostupna su dugmad Pretraži Skype, Kontakti i Novo ćaskanje . U donjem desnom uglu okna dostupno je dugme Isključi obaveštenja o ćaskanju.

 3. Da biste otkrili ko je na mreži, pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Na mreži“, a onda pritisnite Enter.

 4. Da biste se prebacili na prvi kontakt u listi, pritisnite taster Tab.

 5. Pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete ime osobe kojoj želite da pošaljete trenutnu poruku, a onda pritisnite Enter. Čućete „Unosi ćaskanja, kombinovani okvir za uređivanje Razgovori sa ime kontakta, Otkucajte poruku ovde“.

 6. Otkucajte poruku i pritisnite Enter. Trenutna poruka je poslata i dodata je u okno Razgovori sa ime kontakta. Odgovori na vašu poruku takođe se dodaju u to okno. Da biste odgovorili na odgovor kontakta, otkucajte novu poruku u kombinovanom okviru za uređivanje i pritisnite Enter.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za pronalaženje kontakta u usluzi Skype za posao u programu Outlook na vebu

Korišćenje čitača ekrana za upravljanje obaveštenjima u usluzi Skype za posao u programu Outlook na vebu

Prvi koraci u korišćenju čitača ekrana sa uslugom Skype za posao u programu Outlook na vebu

Saznajte kako da upravljam Skype za posao pomoću dostupne funkcije

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×