Korišćenje čitača ekrana za sinhronizovanje usluge OneDrive for Business u operativnom sistemu Windows

Korišćenje čitača ekrana za sinhronizovanje usluge OneDrive for Business u operativnom sistemu Windows

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Čitanje simbola naglas sa sadržajem oznake čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranice podrške za Office.

Korišćenje narator, ugrađenih Windows ekrana čitač i prečice na tastaturi da biste sinhronizovali OneDrive for Business datoteka sa računarom. Sinhronizovanje vam omogućava da radite sa datotekama OneDrive for Business direktno u istraživaču datoteka i da im pristupite čak i kada ste van mreže. Svaki put kada ste na mreži, sve promene koje vi ili neko drugi napravio će se sinhronizovati.

Napomene: 

U ovoj temi

Sinhronizacija datoteka usluge OneDrive for Business sa računarom

Da biste sinhronizovali OneDrive for Business na svoj računar, morate OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju. Za informacije o korišćenju OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju, pogledajte članak klijenta za sinhronizaciju OneDrive koje sam pomoću.

 1. Prijavite se u Office 365 ili na SharePoint sajt organizacije pomoću poslovnog ili školskog naloga.

  Napomena: Ako je potrebno više informacija o prijavljivanju u Office 365, pogledajte članak gde se prijavljuje Office 365.

 2. Pritisnite taster Tab dok ne čujete „Pokretanje aplikacije”, a zatim pritisnite taster Enter.

 3. Pritisnite taster Tab dok ne čujeteOneDrive”, a zatim pritisnite taster Enter.

 4. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete: „Novo“.

 5. Pritiskajte taster sa strelicom nadesno dok ne čujete „Sinhronizacija“. (U naratoru ćete čuti „Sinhronizacija stavke menija“.) Zatim pritisnite taster Enter. Otvoriće se dijalog Sinhronizacija i čućete „Sinhronizujte ovu biblioteku sa uređajem radi lakšeg pristupa“.

 6. Da biste započeli sinhronizaciju, pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Sinhronizuj odmah“, a zatim pritisnite taster Enter. Otvoriće se dijalog za bezbednost na internetu i čućete „Želite li da dozvolite ovom veb sajtu da otvori program na računaru?“.

 7. Da biste dodelili dozvolu, u dijalogu za bezbednost pritisnite kombinaciju tastera Alt + A ili pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Dozvoli“, a zatim pritisnite taster Enter.

 8. Otvoriće se dijalog OneDrive for Business sa izabranim dugmetom Prikaži moje datoteke i čućete „Dugme „Prikaži moje datoteke“ usluge Microsoft OneDrive for Business“. Dijalog sadrži veb adresu usluge OneDrive for Business i lokaciju na računaru na kojoj će biblioteka biti sačuvana.

  U tom trenutku će se možda otvoriti dijalog. Ako ovaj dijalog zahteva da unesete e-adresu Office 365 naloga, uradite sledeće:

  1. Otkucajte e-adresu naloga, pritisnite taster Tab da biste prešli na dugme Dalje, a zatim pritisnite taster Enter.

  2. Otvoriće se prozor Prijavljivanje u kom će biti izabrano polje za uređivanje Lozinka. Unesite lozinku.

  3. Pritisnite taster Tab da biste prešli na dugme Prijavi se, a zatim pritisnite taster Enter. Zatvoriće se prozor Prijavljivanje, a ponovo će se otvoriti dijalog OneDrive for Business sa izabranim dugmetom Prikaži moje datoteke.

 9. Da biste prikazali datoteke dok se sinhronizuju, pritisnite razmaknicu. Otvoriće se istraživač datoteka sa fokusom na listu dokumenata u fascikli usluge OneDrive for Business i čućete „Prikaz stavki usluge OneDrive for Business“ i ime prve stavke na listi. (U naratoru ćete čuti „Prikaz stavki u tabeli u prozoru OneDrive for Business“ i ime prve stavke.)

Istraživač datoteka navodi fasciklu OneDrive_for_Businesss u oknu za navigaciju kao ili OneDrive – Imepreduzeća ili OneDrive @ Imepreduzeća.

Nakon sinhronizacije dokumenata sa računarom možete da sačuvate datoteke usluge Microsoft Office direktno u fasciklu usluge OneDrive for Business. U datoteci koju želite da sačuvate pritisnite kombinaciju tastera Alt + F, A pa zatim A. Na listi Sačuvaj kao pritisnite taster sa strelicom nagore ili nadole da biste izabrali fasciklu usluge OneDrive for Business, a zatim pritisnite taster Enter.

Zaustavljanje sinhronizacije fascikle usluge OneDrive for Business

 1. Sa fokusom na radnoj površini, pritisnite taster F6 da biste premestili na dugme " Start ".

 2. Pritisnite taster Tab dok ne čujete „Obaveštenje o ševron dugme”, a zatim pritisnite taster RAZMAKNICA. Otvara se okno višak obaveštenje.

 3. Pritisnite taster sa strelicom nagore, a zatim pritiskajte tastere sa strelicama dok ne čujete „Traka sa alatkama usluge OneDrive for Business“.

 4. Da biste otvorili Kontekstualni meni, pritisnite Shift + F10. Kontekstualni meni se otvara i čujete „Kontekstualni meni, otvorite fasciklu OneDrive for Business ”.

 5. Da biste zaustavili sinhronizaciju OneDrive for Business fascikle, pritisnite taster t Otvara se dijalog u OneDrive for Business sa izabranu fasciklu OneDrive for Business i fokus na dugme Zaustavi sinhronizaciju . Da biste izabrali drugu fasciklu, pritisnite taster strelica nadole. Nakon što ste izvršili izbor, pritisnite taster Enter.

Ručna sinhronizacija fascikle

 1. Sa fokusom na radnoj površini, pritisnite taster F6 da biste premestili na dugme " Start ".

 2. Pritisnite taster Tab dok ne čujete „Obaveštenje o ševron dugme”, a zatim pritisnite taster RAZMAKNICA. Otvara se okno višak obaveštenje.

 3. Pritisnite taster sa strelicom nagore, a zatim pritiskajte tastere sa strelicama dok ne čujete „Traka sa alatkama usluge OneDrive for Business“.

 4. Da biste otvorili Kontekstualni meni, pritisnite Shift + F10. Kontekstualni meni se otvara i čujete „Kontekstualni meni, otvorite fasciklu OneDrive for Business ”.

 5. Da biste ručno sinhronizovali fasciklu pomoću dugmeta Sinhronizuj odmah , pritisnite taster N. Kada ste na mreži, OneDrive for Business automatski sinhronizuje fascikle sa SharePoint bibliotekama približno na svakih 10 minuta.

Prikaz i rešavanje problema sa sinhronizacijom

Ako naiđete na probleme sa sinhronizacijom sa uslugom OneDrive for Business, isprobajte sledeće korake za prikazivanje i rešavanje problema.

 1. Dok je fokus na radnoj površini, pritisnite taster F6 da biste prešli na dugme Start.

 2. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Dugme ševron obaveštenja“, a zatim pritisnite razmaknicu. Otvoriće se okno „Višak obaveštenja“.

 3. Pritisnite taster sa strelicom nagore, a zatim pritiskajte tastere sa strelicama dok ne čujete „Traka sa alatkama usluge OneDrive for Business“.

 4. Da biste otvorili kontekstualni meni, pritisnite kombinaciju tastera Shift + F10. Otvoriće se kontekstualni meni i čućete „Kontekstualni meni, Otvori fasciklu usluge OneDrive for Business“.

 5. Izaberite neku od sledećih opcija:

  • Da biste prikazali probleme sa sinhronizacijom, pritisnite taster V. Otvoriće se dijalog OneDrive for Business i čućete „Napuštanje menija, Istraživač datoteka, Prikaz stavki, Dijalog OneDrive for Business, Nije moguće sinhronizovati [X] stavki sa uslugom OneDrive for Business“ i ime prve datoteke.

   Da biste pomerali kroz listu datoteka, pritisnite taster strelica nadole. Izaberite datoteku koju želite da otvorite, pritisnite taster Tab da biste se premestili na dugme Otvori stavku , a zatim pritisnite taster Enter. U otvorenoj datoteci, rešili problem koji izaziva problem sa sinhronizacijom i sačuvate datoteku.

  • Ova opcija popravlja biblioteke koje nisu sinhronizovane. Ona sinhronizuje verzije servera ovih biblioteka sa računarom i pravi rezervne kopije svih lokalnih datoteka koje imaju nesinhronizovane promene.

   Da biste pokrenuli popravku, pritisnite taster E. Otvoriće se dijalog OneDrive for Business sa fokusom na dugme Popravi. Da biste popravili biblioteku, pritisnite taster Enter.

Dodatne informacije

Takođe pogledajte

Tasterske prečice za OneDrive for Business u operativnom sistemu Windows

Osnovni zadaci pomoću čitača ekrana sa programom OneDrive for Business u operativnom sistemu Windows

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u usluzi Office 365

Saznajte kako da upravljam OneDrive for Business dostupne funkcije

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×