Korišćenje čitača ekrana za pronalaženje kontakta u usluzi Skype za posao u programu Outlook na vebu

Korišćenje čitača ekrana za pronalaženje kontakta u usluzi Skype za posao u programu Outlook na vebu

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Čitanje simbola naglas sa sadržajem oznake čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranice podrške za Office.

Narator, ugrađenih čitač ekrana operativnog sistema Windows, možete da koristite da biste pronašli kontakt u Skype za posao u Outlook na vebu da biste saznali, na primer, da li su dostupne za razmenu trenutnih poruka.

Napomene : 

 • Nove funkcije usluge Office 365 izdaju se postepeno pretplatnicima na Office 365, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, posetite stranicu Kada dobijam najnovije funkcije u sistemu Office 2016 za Office 365?.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Prvi koraci uz narator.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite ovu aplikaciju uz računar. Neka navigacija i neki pokreti mogu se razlikovati na Windows telefonu ili tabletu.

 • Kada koristite Skype za posao u Outlook na vebu, preporučujemo da koristite Internet Explorer kao Veb pregledača. Zato štoSkype za posao u Outlook na vebu se izvršava u pregledaču, tasterske prečice koje se razlikuju od onih u programu za računare. Na primer, kombinacija tastera Ctrl + F6 koje ćete koristiti umesto tastera F6 za skakuжu komande. Takođe, uobičajene prečice kao što su F1 (pomoć) i Ctrl + O (Otvori) primenite na Veb pregledač – ne Skype za posao u Outlook na vebu.

 1. Otvorite Outlook na vebu u pregledaču i, ako je potrebno, prijavite se.

  Savet : Za pomoć prilikom prijavljivanja pogledajte članak Prvi koraci u korišćenju čitača ekrana sa uslugom Skype za posao u programu Outlook na vebu.

 2. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Koristite strelicu nadole da biste koristili okno za razgovore usluge Skype za posao“, a zatim pritisnite taster sa strelicom nadole. Otvara se okno Skype za posao razgovori sa fokusom na listu Svi kontakti i čuje se „Kontakti, Svi kontakti, Imena kontakata“. U gornjem desnom uglu okna dostupna su dugmad Pretraži Skype, Kontakti i Novo ćaskanje . U donjem desnom uglu okna dostupno je dugme Isključi obaveštenja o ćaskanju.

 3. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Pretražite razgovor, Otkucajte ime kontakta, Uredite, Otkucajte i pošaljite tekst.

 4. Otkucajte ime kontakta koji želite da pronađete.

 5. Kada čujete „Pretraga je ažurirana i pronađen je <X> rezultat u vašim kontaktima“, pritisnite dvaput taster Tab da biste se prebacili na listu. Čućete inicijale prvog kontakta, ime i (na primer, „Dostupan“, „Zauzet“).

 6. Za kretanje po listi koristite taster sa strelicom nadole.

 7. Kada čujete ime željenog kontakta, pritisnite Enter. Otvara se novo okno sa imenom i statusom kontakta, sa fokusom na okvir za tekst, u kome možete otkucati poruku.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za slanje trenutne poruke u usluzi Skype za posao u programu Outlook na vebu

Prvi koraci u korišćenju čitača ekrana sa uslugom Skype za posao u programu Outlook na vebu

Saznajte kako da upravljam Skype za posao pomoću dostupne funkcije

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×