Korišćenje čitača ekrana za prikaz prezentacija u programu PowerPoint

Korišćenje čitača ekrana za prikaz prezentacija u programu PowerPoint

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Čitanje simbola naglas sa sadržajem oznake čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranice podrške za Office.

Koristite PowerPoint 2016 sa tastature i narator, ugrađenih čitač ekrana operativnog sistema Windows, za vođenje prezentacije publici pomoću prikaza na Prikaz za izlagača ili projekciju slajdova . Da biste na najbolji način iskoristili prezentacije, preporučujemo da koristite Prikaz za izlagača.

U prikazu projekcije slajdova na Prikaz za izlagača se automatski pokreće kada ste povezani na drugi ekran. U Prikazu za izlagača, možete da radite sa beleške dok izlažete, dok publika vidi samo na slajdove.

Napomene : 

U ovoj temi

Pokretanje projekcije slajdova

 1. Otvorite prezentaciju u programu PowerPoint.

 2. Da biste pokrenuli projekciju slajdova, pritisnite taster F5.

  Ako ste povezani na drugi prikaz, u Prikazu za izlagača se automatski pokreće. Ako radite na jednom monitoru, da biste otišli u Prikaz za izlagača, u okviru projekcije slajdova, pritisnite taster Shift + F10, R.

 3. Da biste se kretali po slajdovima:

  • Da biste prešli na sledeći slajd, pritisnite razmaknicu.

  • Da biste otišli na prethodni slajd, pritisnite taster Backspace.

  • Da biste otišli do određenog slajda, otkucajte broj slajda i pritisnite taster Enter.

  • Da biste otvorili kontekstualni meni, pritisnite kombinaciju tastera Shift+F10. Pomerite se do opcija u meniju pomoću strelice nadole. Čitač ekrana najavljuje stavke kako se krećete.

 4. Da biste napustili projekciju slajdova, pritisnite taster Esc.

Prikazivanje crnog ekrana

Da biste pauzirali prezentaciju i prikazali prazan crni ekran, pritisnite taster B. Da biste se vratili na prezentaciju i ponovo prikazali slajdove, pritisnite taster Esc.

Savet : Da biste umesto toga prikazali prazan beli ekran, pritisnite taster W. Da biste se vratili, ponovo pritisnite taster W.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za čitanje ili dodavanje beležaka govornika i komentara u prezentaciji

Korišćenje čitača ekrana za štampanje prezentacija u programu PowerPoint

Korišćenje tasterskih prečica za vođenje prezentacije

Osnovni zadaci za pravljenje prezentacije u programu PowerPoint uz pomoć čitača ekrana

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u usluzi Office 365

Saznajte kako da se krećete u programu PowerPoint pomoću funkcija pristupačnosti

Važno : Ovaj odeljak je u fazi razvoja. Deo sadržaja trenutno može da bude nepotpun ili netačan. Proverite uskoro da li je članak završen. Hvala!

Koristite PowerPoint Online sa čitač ekrana, kao što je JAWS ili narator, ugrađenih čitač ekrana operativnog sistema Windows, Održavanje prezentacije pred publiku. Saznajte kako da pokrenete navigacija, kao i projekciju slajdova.

Napomene : 

 • Nove funkcije usluge Office 365 izdaju se postepeno pretplatnicima na Office 365, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, posetite stranicu Kada dobijam najnovije funkcije u sistemu Office 2016 za Office 365?.

 • Tasterske prečice potražite u članku Tasterske prečice u usluzi PowerPoint Online.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Prvi koraci uz narator.

 • Ova tema se bavi i JAWS funkcionalnošću. Da biste saznali više o usluzi JAWS za Windows, pogledajte članak Vodič za brzi početak za JAWS za Windows.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite ovu aplikaciju uz računar. Neka navigacija i neki pokreti mogu se razlikovati na Windows telefonu ili tabletu.

 • Kada koristite PowerPoint Online, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao veb pregledač. Zbog toga što se PowerPoint Online pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za PowerPoint Online.

Pokretanje projekcije slajdova

 1. Da biste premestili na karticu Prikaz , pritisnite tastere Alt + Windows Logotip ključne W. Čujete: „Izabranu stavku prikaz kartice”.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste pokrenuli projekciju slajdova sa prvog slajda u prezentaciji, pritisnite taster B.

  • Da biste pokrenuli projekciju slajdova od trenutnog slajda, pritisnite taster C.

 3. Pokreće projekciju slajdova. Da biste prešli na sledeći slajd, pritisnite taster N. Da biste otišli na prethodni slajd, pritisnite taster P.

 4. Pritisnite taster Esc da biste završili projekciju slajdova.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za rad sa slajdovima u programu PowerPoint

Korišćenje čitača ekrana za dodavanje i oblikovanje teksta u programu PowerPoint

Tasterske prečice u programu PowerPoint Online

Osnovni zadaci za kreiranje prezentacije u programu PowerPoint pomoću čitača ekrana

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×