Korišćenje čitača ekrana za preuzimanje dokumenta iz usluge Word Online kao PDF-а

Pomoću programa Word Online, možete da pravite, ažurirate i redigujete dokumente. Word Online automatski čuva sve što uradite u oblaku, zbog čega nećete pronaći dugme „Sačuvaj“. Ali dokument možete i da preuzmete na računar kao PDF.

Napomene : 

 • Word Online predstavlja aplikaciju zasnovanu na vebu, tako da se tasterske prečice i navigacija mogu razlikovati od onih u programu Word 2016. Saznajte više o funkcijama pristupačnosti u aplikaciji Word Online.

 • U ovoj temi pretpostavlja se da su korisnici čitača ekrana JAWS isključili funkciju „Meni virtuelne trake“. Preporučujemo da prilikom korišćenja aplikacije Word Online koristite Internet Explorer kao pregledač.

Korišćenje čitača ekrana za preuzimanje dokumenta u usluzi Word Online u PDF formatu

 1. Da biste premestili fokus na traku, pritiskajte kombinaciju tastera Ctrl+F6 dok ne čujete ime kartice.

 2. Pritiskajte kombinaciju tastera Shift+Tab dok ne čujete „Dugme ’Datoteka’“, a zatim pritisnite taster Enter.

 3. Pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete „Sačuvaj kao“, a zatim pritisnite taster Enter.

 4. U oknu Sačuvaj kao pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete „Preuzmi kao PDF“, a zatim pritisnite taster Enter. Otvara se dijalog Microsoft Word Online sa vezom ka PDF datoteci.

 5. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Kliknite ovde da biste preuzeli PDF verziju dokumenta”, a zatim pritisnite taster Enter. Otvara se traka sa obaveštenjima programa Internet Explorer i čujete „Da li želite da sačuvate dokument?”

 6. Da biste premestili fokus na traku sa obaveštenjima, pritisnite kombinaciju tastera Alt+N.

 7. Pritisnite taster Tab da biste se premestili na dugme Sačuvaj i uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste je sačuvali na podrazumevanoj lokaciji, pritisnite taster Enter.

  • Da biste je sačuvali na drugoj lokaciji, pritisnite taster sa strelicom nadole, premestite se na stavku Sačuvaj kao, a zatim pritisnite taster Enter. U dijalogu Sačuvaj kao otkucajte ime datoteke, odaberite ime datoteke, a zatim pritiskajte taster Tab dok se ne premestite na dugme Sačuvaj i pritisnite taster Enter.

 8. Da biste vratili fokus na dokument u aplikaciji Word Online, na traci sa obaveštenjima pritisnite taster Tab da biste se premestili na dugme Zatvori i pritisnite taster Enter. Ako se fokus premesti na praznu karticu u pregledaču, zatvorite je tako što ćete pritisnuti kombinaciju tastera Ctrl+W.

 9. Da biste zatvorili dijalog Microsoft Word Online, pritisnite taster Tab da biste se premestili na dugme Zatvori i pritisnite razmaknicu.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×