Korišćenje čitača ekrana za odjavljivanje ili prijavljivanje datoteka u biblioteci dokumenata u sistemu SharePoint Online

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možete odjavljivanje i prijavljivanje datoteka u biblioteci dokumenata SharePoint Online uz pomoć čitača ekrana. Prilikom odjavljivanja datoteke, možete da ga uredite na mreži ili van mreže i sačuvajte ga onoliko puta koliko treba da, ali druge osobe ne mogu da ga uređuju. Kada potvrdite izbor u datoteci, promene postaju vidljivi u tim i datoteke je dostupna drugim osobama za odjavljivanje i uređivanje i njegove dozvole.

Napomene : 

U ovoj temi

Odjavljivanje datoteke iz biblioteke dokumenata

 1. Prijavite se na Office 365 nalog organizacije, pokrenite SharePoint aplikaciju, a zatim otvorite biblioteku dokumenata.

  Savet : Biblioteke dokumenata u sistemu SharePoint Online imaju dva različita prikaza: klasični i SharePoint Online iskustvo. Za većinu ljudi, SharePoint Online iskustvo je podrazumevani prikaz. Međutim, ako čujete „Dugme 'Pogledajte'“ prilikom navigacije u biblioteci dokumenata, koristite klasični prikaz. Da biste prikazali SharePoint Online biblioteke dokumenata, pritisnite taster Enter kada čujete „Dugme 'Pogledajte'“. Kada se prikaz biblioteke dokumenata promeni u SharePoint Online iskustvo i kada se fokus pomeri sa dugmeta Pogledajte na vezu Novo, čućete ime biblioteke dokumenata i nakon njega reč „Novo“.

 2. Da biste premestili listu fascikle i datoteke, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Zaglavlja kolona”.

 3. Da biste pomerali kroz listu i izaberite datoteku koju želite da odjavite i uređivanje, pritisnite taster strelica nadole ili taster strelica nagore. Ako datoteka treba je u potfascikli, izaberite fasciklu, pritisnite taster Enter, a zatim, da biste izabrali datoteku, koristite taster STRELICA prečice.

 4. Da biste se premestili na traku sa menijima, pritisnite tastere Shift + Tab nekoliko puta dok se ne čujete „Otvori”.

 5. Da biste otvorili padajući meni Još komandi , pritisnite taster sa strelicom nadesno nekoliko puta. Pritisnite taster Enter.

 6. Da biste izabrali komande " Odjavi ", pritisnite taster strelica nadole nekoliko puta. Pritisnite taster Enter. Izabrana datoteka je odjavljena vama i je datoteka označena u skladu sa tim

Napomena : Ako probate drugima u timu da biste uredili ili proverite datoteku, obavešteni koja datoteka je odjavljena vama. I dalje prikazivanja datoteke, ali pravite promene nisu vidljive na njih dok nakon što potvrdite izbor u datoteci.

Otvorite odjavljene datoteke za uređivanje

Prilikom odjavljivanja datoteke, on je označen kao odjavljene i zaključana sa drugim osobama za uređivanje. Može da otvori ili preuzimanje, a zatim uredite datoteku.

 1. 1. kad ste odjavili datoteku, fokus je na traci sa menijima. Da biste prešli na listu datoteka, pritisnite taster Tab nekoliko puta dok se ne čujete „Zaglavlja kolona”.

 2. Ako je fokus nije na desnom datoteci, pritisnite taster strelica nadole dok ne bude. Da biste otvorili datoteku, pritisnite taster Enter. Datoteka se otvara u posebnoj kartici u pregledaču, a sada možete da promenite. Ako je dokument sa Office 365 , datoteka se otvara u odgovarajućoj aplikaciji (na primer Word Online ili Excel Online).

  Savet : Ako biste radije da biste ga otvorili u aplikaciji za računare, pritisnite tastere Shift + Tab nekoliko puta dok ne čujete „Otvori”, a zatim pritisnite taster Enter. Da biste izabrali komandu za računare (na primer, otvorena u Word ili otvorena u PowerPoint), dvaput pritisnite taster strelica nadole, a zatim pritisnite taster Enter.

Prijavljivanje datoteke u biblioteci dokumenata

 1. U SharePoint Online, idite u biblioteku dokumenata.

 2. Da biste premestili listu fascikle i datoteke, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Zaglavlja kolona”.

 3. Da biste pomerali kroz listu i izaberite datoteku za biti prijavljen, pritisnite taster strelica nadole ili strelica nagore. Ako je datoteka u potfascikli, izaberite fasciklu i pritisnite taster Enter. Izaberite datoteku koju ste odjavili.

 4. Da biste se premestili na traku sa menijima, pritisnite tastere Shift + Tab nekoliko puta dok se ne čujete „Otvori”.

 5. Da biste otvorili padajući meni Još komandi , pritisnite taster sa strelicom nadesno nekoliko puta. Pritisnite taster Enter.

 6. Da biste izabrali komande " Prijavi ", pritisnite taster strelica nadole nekoliko puta. Pritisnite taster Enter.

 7. U Potvrdite izbor u dijalogu koji se pojavljuje otkucajte komentar rezimiranja promene koje ste napravili. Komentari prijavljivanja su posebno korisni kada više osoba radi na datoteci. Komentari postaju deo istorije verzija dokumenta koji može biti važno ako vam to ikada zatreba vraćanje dokumenta u starijoj verziji.

 8. Pritisnite taster Enter. Verziju datoteke možete uređivati zamenjuje verziju u biblioteci dokumenata, a potvrđen je. Druge osobe sada možete da pregledate promene koje ste napravili i ako imaju dozvolu za to, možete da proverite datoteku i uređuje sami.

Odbacite promene odjavljene

Ako odlučite da ne bi ili zadržite sve promene u datoteci, možete da odbacite vaše odjavljivanja tako da ne utiče na Istorija verzija.

 1. U SharePoint Online, idite u biblioteku dokumenata.

 2. Da biste premestili listu fascikle i datoteke, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Zaglavlja kolona”.

 3. Da biste pomerali kroz listu i izaberite odgovarajuću datoteku, pritisnite taster strelica nadole ili taster strelica nagore. Ako je datoteka u potfascikli, izaberite fasciklu i pritisnite taster Enter. Izaberite datoteku koju ste odjavili.

 4. Da biste se premestili na traku sa menijima, pritisnite tastere Shift + Tab nekoliko puta dok se ne čujete „Otvori”.

 5. Pritisnite taster sa strelicom nadesno nekoliko puta dok ne čujete „Još komandi”, a zatim pritisnite taster Enter.

 6. Da biste izabrali komande " Odbaci odjavljivanje ", pritisnite taster strelica nadole nekoliko puta. Pritisnite taster Enter.

 7. Poruka vas pita da li ste sigurni da želite da izgubite sve promene koje ste napravili u dokumentu. Ako ste sigurni, tab do dugmeta Odbaci odjavljivanje i pritisnite taster Enter. Sve promene koje ste napravili u dokumentu se odbacuju i datoteka će ostati nepromenjene kao kada ste je odjavili. Druge osobe sada možete da pregledate promene koje ste napravili i ako imaju dozvolu za to, možete da proverite datoteku i uređuje sami.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×