Korišćenje čitača ekrana za obaveštenja koja se dobijaju kada se datoteka ili fascikla promene u usluzi SharePoint

Korišćenje čitača ekrana za obaveštenja koja se dobijaju kada se datoteka ili fascikla promene u usluzi SharePoint

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite SharePoint Online sa tastature i čitač ekrana da biste kreirali obaveštenja koja vas obaveštavaju o promenama u datoteke i fascikle. Testirali smo ga sa naratora i JAWS, ali je mogao da funkcioniše sa drugim čitača ekrana dok god Slede uobičajeni standardima pristupačnosti i tehnika. Kada kreirate obaveštenje, možete da navedete način isporuke (e-pošte ili tekstualne poruke), kada se šalje obaveštenje i koju vrstu promene aktiviranje obaveštenje.

Napomene: 

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft Office.

 • Kada koristite SharePoint Online, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao veb pregledač. Zbog toga što se SharePoint Online pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za SharePoint Online.

Kreiranje upozorenje koje vas obaveštava kada se promeni datoteka ili fascikla

 1. Prijavite se na Office 365 nalog organizacije, pokrenite SharePoint aplikaciju, a zatim otvorite biblioteku dokumenata.

  Savet: Biblioteke dokumenata u sistemu SharePoint Online imaju dva različita prikaza: klasični i SharePoint Online iskustvo. Za većinu ljudi, SharePoint Online iskustvo je podrazumevani prikaz. Međutim, ako čujete „Dugme 'Pogledajte'“ prilikom navigacije u biblioteci dokumenata, koristite klasični prikaz. Da biste prikazali SharePoint Online biblioteke dokumenata, pritisnite taster Enter kada čujete „Dugme 'Pogledajte'“. Kada se prikaz biblioteke dokumenata promeni u SharePoint Online iskustvo i kada se fokus pomeri sa dugmeta Pogledajte na vezu Novo, čućete ime biblioteke dokumenata i nakon njega reč „Novo“.

 2. Da biste premestili listu fascikle i datoteke, pritisnite taster Tab dok ne čujete: „Tabele, liste fascikli, datoteke ili stavke”.

 3. Da biste pomerali kroz listu i izaberite stavku koju želite da biste dobijali upozorenja za, koristite nagore i nadole tastere sa strelicama. Ako je stavka potrebno je u potfascikli, izaberite fasciklu i pritisnite taster Enter. Pritisnite taster Tab dok ne čujete „Tabele, liste fascikli, datoteke ili stavke”, i zatim, da biste izabrali stavku, koristite nagore i nadole tastere sa strelicama.

 4. Da biste se premestili na traku sa menijima, pritisnite tastere Shift + Tab dok ne čujete: „Komandna traka”.

 5. Pritisnite taster sa strelicom nadesno ili nalevo sve dok ne čujete „druge stvari koje možete da uradite sa izabranom stavkom”, a zatim pritisnite taster Enter.

 6. Da biste definisali obaveštenja za stavku, pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete „Obaveštenje o meni”, a zatim pritisnite taster Enter. Pojavljuje se dijalog Obavesti me kada se stavke promene .

 7. Pritisnite taster Tab dok ne čujete „Naslov obaveštenja” i otkucajte ime za obaveštenje.

 8. Da biste naveli način isporuke, pritiskajte taster Tab dok ne čujete: „E-pošte, radio dugme”. U zavisnosti od toga kako je vaš nalog podešen druge metode isporuke, kao što su razmena tekstualnih poruka, možda su dostupne. Ako tekstualnu poruku opcija je dostupna da biste ga izabrali, pritisnite taster strelica nadole. Ako izaberete ovu opciju, takođe možete odabrati da imate URL poslata unutar tekstualne poruke. Da biste to uradili, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Šalji URL adresu u tekstualne poruke (SMS)”, a zatim pritisnite taster RAZMAKNICA da biste popunili u polju za potvrdu.

 9. Da biste naveli da primate obaveštenja za događaje, pritiskajte taster Tab dok ne čujete: „Sve promene, radio dugme”. Koristite taster strelica nadole da biste se kretali kroz opcije dok ne čujete onaj koji želite.

 10. Da biste naveli koliko često želite da dobijate obaveštenja, pritisnite taster Tab dok ne čujete: „Pošalji obaveštenje odmah, radio dugmeta”. Koristite taster strelica nadole da biste se kretali kroz opcije dok ne čujete onaj koji želite. Ako izaberete vrednost dnevno ili sedmično rezime, pritisnite taster Tab dok ne čujete na dan ili vreme, i zatim koristite nagore i nadole tastere sa strelicama da biste definisali dan i vreme kad želite da dobijate obaveštenja na.

 11. Da biste sačuvali postavki obaveštenja, pritisnite taster Tab dok ne čujete „U redu”, a zatim pritisnite taster Enter.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za pregledanje istorije verzija datoteke u biblioteci dokumenata u usluzi SharePoint Online

Korišćenje čitača ekrana za pregledanje aktivnosti datoteke u biblioteci dokumenata u usluzi SharePoint Online

Tasterske prečice u usluzi SharePoint Online

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija SharePoint Online

Funkcije pristupačnosti u usluzi SharePoint Online

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×