Korišćenje čitača ekrana za navigaciju u programu Outlook na vebu

Ćaskajte sa saradnicima i poslovnim kontaktima koristeći čitač ekrana sa uslugom Skype za posao u programu Outlook na vebu. Iako nema sve funkcije punog klijenta Skype za posao za stone računare, uz pomoć ove funkcije možete slati i primati trenutne poruke.

Napomene : 

 • Skype za posao u programu Outlook na vebu je aplikacija zasnovana na vebu, pa se tasterske prečice i navigacija mogu razlikovati od onih iz usluge Skype za posao 2016. Saznajte više o Pristupačnosti u usluzi Skype za posao u programu Outlook na vebu.

 • Kada koristite Skype za posao u programu Outlook na vebu, preporučujemo da koristite Internet Explorer kao pregledač.

U ovoj temi

Prijavljivanje u Outlook na vebu i otvaranje okna Skype za posao u programu Outlook na vebu

 1. Pokrenite Outlook na vebu i, ako je potrebno, prijavite se.

  Savet : Za pomoć u obavljanju ovog koraka pogledajte članak Prvi koraci u korišćenju čitača ekrana sa uslugom Skype za posao u programu Outlook na vebu.

 2. Da biste dobili Office Online traku sa alatkama, pritiskajte Ctrl+F6 dok ne čujete „Otvori pokretanje aplikacija“.

 3. Da biste otvorili okno Skype za posao u programu Outlook na vebu, pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Koristite strelicu nadole da biste koristili okno za razgovore usluge Skype za posao“. (u Naratoru ćete čuti „Koristite strelicu nadole da otvorite okno usluge Skype“.) Zatim pritisnite taster sa strelicom nadole. Otvara se okno Skype za posao i aktivna je kartica sa listom Svi kontakti.

  Napomena : Ako je fokus na ikoni Otvori Skype za posao u programu Outlook na vebu, zatvorite okno Skype za posao pritiskajući taster sa strelicom nadole.

Kretanje kroz okno Skype za posao

Okno Skype za posao je Office veb aplikacija, pa je navigacija do njega i u njemu slična drugim Office Online aplikacijama.

 • Da biste se prebacili sa kartice Svi kontakti na listu Kontakti, pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Prikaz liste“.

 • Da biste se prebacivali između pojedinačnih imena kontakata u oknu Kontakti, pritiskajte taster sa strelicom nadole. Svaki put kada se izabere neka osoba čućete njeno ime i trenutni status.

 • Da biste se prebacivali na različite kontrole u oknu Skype za posao u programu Outlook na vebu, pritiskajte taster Tab ili kombinaciju Shift+Tab.

 • Da biste se ušli u okno ili izašli iz okna Skype za posao u programu Outlook na vebu, pritisnite Ctrl+F6.

Za više informacija pogledajte Tasterske prečice u usluzi Office Online.

Zatvaranje okna Skype za posao

 1. Da biste dobili Office Online traku sa alatkama, pritiskajte Ctrl+F6 dok ne čujete „Otvori pokretanje aplikacija“.

 2. Da biste zatvorili okno Skype za posao u programu Outlook na vebu, pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Koristite strelicu nadole da biste zatvorili okno Skype“. Pritisnite taster sa strelicom nadole.

Alternativno, pritisnite taster Esc bez obzira na to gde se nalazite u oknu Skype za posao u programu Outlook na vebu.

Saznajte više

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×