Korišćenje čitača ekrana za izbor kolona za prikazivanje u biblioteci dokumenata u usluzi SharePoint Online

Korišćenje čitača ekrana za izbor kolona za prikazivanje u biblioteci dokumenata u usluzi SharePoint Online

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite SharePoint Online sa tastature i čitač ekrana da biste prilagodili kolone prikazane u biblioteci dokumenata. Testirali smo ga sa Narator, JAWS i NVDA, ali je mogao da funkcioniše sa drugim čitača ekrana dok god Slede uobičajeni standardima pristupačnosti i tehnika. Na primer, pored imena, izmenjeno i izmenjeno po kolonama, možda ćete želeti da biste prikazali ID, kreirao, potvrdite izbor u komentar ili usaglašenost zastavicu kolona. Izbor relevantne kolone da biste prikazali može olakšati biblioteku dokumenata navigacija.

Napomene: 

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft Office.

 • Kada koristite SharePoint Online, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao veb pregledač. Zbog toga što se SharePoint Online pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za SharePoint Online.

 1. Prijavite se na Office 365 nalog organizacije, pokrenite SharePoint aplikaciju, a zatim otvorite biblioteku dokumenata.

  Savet: Biblioteke dokumenata u sistemu SharePoint Online imaju dva različita prikaza: klasični i SharePoint Online iskustvo. Za većinu ljudi, SharePoint Online iskustvo je podrazumevani prikaz. Međutim, ako čujete „Dugme 'Pogledajte'“ prilikom navigacije u biblioteci dokumenata, koristite klasični prikaz. Da biste prikazali SharePoint Online biblioteke dokumenata, pritisnite taster Enter kada čujete „Dugme 'Pogledajte'“. Kada se prikaz biblioteke dokumenata promeni u SharePoint Online iskustvo i kada se fokus pomeri sa dugmeta Pogledajte na vezu Novo, čućete ime biblioteke dokumenata i nakon njega reč „Novo“.

 2. Idite u biblioteku dokumenata u kojoj želite da prikažete ili sakrijete kolone.

 3. U prikazu liste ili pločice, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Lista fascikle i datoteke”.

  Saveti: Da biste se prebacivali između prikaza Lista i Pločice:

  1. Proverite da li su izabrani bez datoteke ili fascikle. Dugme " novo " i meni Prikaži opcije su dostupne na traci sa menijima samo kada nema izabranih datoteka u biblioteci dokumenata.

  2. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete: „Novo“.

  3. Pritisnite taster sa strelicom nadesno dok ne čujete „Opcije prikaza”, a zatim pritisnite taster Enter.

  4. Pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete „Lista” ili „Pločice”, a zatim pritisnite taster Enter.

 4. Pritisnite taster sa strelicom nadesno dok ne čujete „Dodaj kolonu”, a zatim pritisnite taster Enter.

 5. Pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete „Prikaži/sakrij kolone”, a zatim pritisnite taster Enter. Otvara se dijalog Uređivanje kolone za prikaz .

 6. Da biste prešli na listu kolona, pritisnite taster Tab. Čitač ekrana čita ime zaglavlja prve kolone na listi.

 7. Da biste premestili kolonu koju želite da prikažete, pritisnite nagore i strelicom nadole dok ne čujete onu koju želite i da potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu, pritisnite taster RAZMAKNICA.

 8. Da biste primenili izbore, pritiskajte Shift+Tab dok ne čujete „Primeni“ i pritisnite taster Enter.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za kreiranje prilagođenog prikaza u biblioteci dokumenata u usluzi SharePoint Online

Korišćenje čitača ekrana za otpremanje datoteka u biblioteku dokumenata u usluzi SharePoint Online

Tasterske prečice u usluzi SharePoint Online

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija SharePoint Online

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×