Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija OneDrive

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija OneDrive

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite OneDrive sa tastature i čitač ekrana za istraživanje i navigacija po različitim prikazima i premeštanje između njih. Testirali smo ga Narator, ali je mogao da funkcioniše sa drugim čitača ekrana dok god Slede uobičajeni standardima pristupačnosti i tehnika.

OneDrive je ugrađena u Windows 10 i automatski se pojavljuje u istraživaču datoteka kao lokaciju gde možete da sačuvate datoteke. Datoteke koje sačuvate u usluzi OneDrive dostupne su na mreži na sajtu OneDrive.com i van mreže na računaru, tako da možete da ih koristite u bilo kom trenutku – čak i kada niste povezani sa internetom. Kada se ponovo povežete, OneDrive sinhronizuje datoteke na mreži sa datotekama na računaru.

Napomene: 

U ovoj temi

Idite u OneDrive i OneDrive fascikli u oknu za navigaciju

Aplikaciju OneDrive integrisan sa Windows Explorer datoteku kao lokaciju gde možete da sačuvate datoteke. U istraživaču datoteka OneDrive naveden je kao disk jedinica u oknu za navigaciju prikaza strukture u obliku stabla.

Upozorenje: Da biste proverili da li prikaz okna za navigaciju na, pritisnite tastere Alt + V, N. Ako čujete „Okno za navigaciju, stavka menija izabrana” okno za prikaz je uključeno. Ako čujete „Okno za navigaciju, stavka menija” prikaz okna je isključena. Pritisnite taster RAZMAKNICA da biste uključili okno za prikaz.

 1. Da biste otvorili istraživač datoteka, pritisnite taster sa Windows logotipom+E.

 2. Pritisnite taster F6 dok se ne čujete: „Drvo prikaz”.

 3. Pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete: „OneDrive”.

 4. Sa fokusom na OneDrive, pritisnite tastere Alt + Enter da biste razvili listu sadržaj.

 5. Pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete ime fascikle koje želite, a zatim pritisnite taster Enter da biste ga otvorili u glavnoj oblasti sadržaja.

  Savet: Ako čujete ime fascikle praćeno „Skupljeno”, fascikla ima potfascikle. Da biste razvili fasciklu, pritisnite tastere Alt + Enter.

Idite na OneDrive glavnoj oblasti sadržaja

 1. Pronađite i izaberite fasciklu OneDrive uputstvima iznad.

 2. Da biste prešli na oblast glavnog sadržaja, pritisnite taster Tab dok ne čujete: „Stavke prikaza”.

 3. Da biste pregledali listu stavki, koristite nagore i nadole tastere sa strelicama.

 4. Kada čujete željenu stavku, pritisnite taster Enter da biste ga izabrali.

  Kada izaberete fascikle, toj fascikli se otvara i prikazuje listu njene potfascikle i datoteke. Kad izaberete datoteku, otvara se u odgovarajućoj aplikaciji, kao što su Word ili Excel.

Takođe pogledajte

Tasterske prečice u aplikaciji OneDrive za Windows 10

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana u usluzi OneDrive

Podesite uređaj za rad sa pristupačnošću u programu Office 365

Koristite OneDrive sa tastature i čitač ekrana za istraživanje i navigacija po različitim prikazima i premeštanje između njih. Testirali smo ga Narator, ali je mogao da funkcioniše sa drugim čitača ekrana dok god Slede uobičajeni standardima pristupačnosti i tehnika.

Napomene: 

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft Office.

 • Kada koristite OneDrive, preporučujemo da koristite Internet Explorer kao pregledač. Zato što OneDrive se izvršava u pregledaču, tasterske prečice koje se razlikuju od onih u programu za računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Takođe, uobičajene prečice kao što su F1 (pomoć) i primenite je na Veb pregledač – OneDrivekombinaciju tastera Ctrl + O (Otvori).

U ovoj temi

Idite na OneDrive glavni prikaz

Glavni prikaz OneDrive sadrži sledeće glavnih elemenata:

 • Na traci sa alatkama na vrhu ekrana

 • Okno za navigaciju sa leve strane

 • Na glavnoj oblasti sadržaja sa desne strane okna za navigaciju

Da biste se kretali između elemenata u glavnom prikazu, pritiskajte taster Tab (da biste idi napred) ili Shift + Tab (odlaska unazad), dok ne čujete onaj koji želite.

Idite na traci sa alatkama za OneDrive

Traka sa alatkama na vrhu ekrana prikazuje pokretanja aplikacija koja sadrži pločice za Microsoft usluge i aplikacije. Traka sa alatkama takođe sadrži opcije za upravljanje obaveštenja, postavke i vaš nalog, Pronađite pomoć i odjavljivanje.

 1. Da biste prešli na traci sa alatkama, pritisnite taster Tab dok ne čujete: „Pokretanje aplikacije”.

 2. Da biste premestili na traci sa alatkama, pritisnite taster Tab dok ne čujete opciju koju želite, a zatim pritisnite taster Enter da biste ga izabrali.

Idite u oknu za navigaciju

Okno za navigaciju sa leve strane, ispod trake sa alatkama, sadrži u gornjem nivoa stabla prikaz sadržaja na OneDrive sa kategorijama kao što su datoteke, nedavnoi fotografije.

 1. Da biste prešli na okno za navigaciju, pritisnite taster Tab dok ne čujete „OneDrive”, iza kojeg sledi opis o tome kako da biste se premestili u okno.

 2. Da biste se premestili u okno, pritisnite nagore ili strelicom nadole dok ne čujete na kategoriju koju želite, a zatim pritisnite taster Enter da biste ga izabrali.

Idite na glavnoj oblasti sadržaja

Na glavnoj oblasti sadržaja sadrži fascikle i datoteke u izabranoj kategoriji. U zavisnosti od izabrane kategorije, na glavnoj oblasti sadržaja može prikazati i sa trake sa alatkama na vrhu oblasti.

 • Da biste se kretali između elemenata ekrana, pritisnite taster Tab ili Shift + Tab.

 • Da biste pregledali menije i lista, pritisnite nagore ili nadole tastere sa strelicama.

 • Da biste premestili na traci zadataka, pritisnite tastere STRELICA NALEVO ili nadesno.

 • Da biste izabrali datoteku da biste prikazali dodatne opcije ili radnje na traci sa alatkama, pritisnite taster RAZMAKNICA.

 • Da biste izabrali i aktiviranje stavke, dugme ili opciju, pritisnite taster Enter.

  Na primer, kada ste na Word za veb datoteke i pritisnite taster Enter, datoteka se otvara u Word za veb, u trenutnoj kartici pregledača ili zasebna kartica.

  Ako ste na fasciklu i pritisnite taster Enter, tu fasciklu prikazuje njene potfascikle i datoteke u oblast glavnog sadržaja.

Meniji i na traci sa alatkama su kontekstu. U zavisnosti od izabrane stavke i nivo stavke u stablu, sadržaj meniji i trake sa alatkama mogu da se promene.

Takođe pogledajte

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana u usluzi OneDrive

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×