Korišćenje čitača ekrana za dodavanje potpisa u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za dodavanje potpisa u programu Outlook

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Čitanje simbola naglas sa sadržajem oznake čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranice podrške za Office.

Za osobe koje ne koristite čitač ekrana, pogledajte članak Kreiranje i dodavanje potpisa u poruke (u operativnom sistemu Windows) ili Kreiranje i umetanje potpisa u programu Outlook za Mac.

Koristite Outlook 2016 sa tastature i čitač ekrana, kao što su JAWS ili narator, ugrađenih čitač ekrana operativnog sistema Windows, da biste dodali potpis. Potpis se automatski pojavljuje na dnu nove e-poruke, uključujući vaše odgovore i e-poruke možete unapred.

Napomene : 

 • Nove funkcije usluge Office 365 izdaju se postepeno pretplatnicima na Office 365, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, posetite stranicu Kada dobijam najnovije funkcije u sistemu Office 2016 za Office 365?.

 • Tasterske prečice potražite u članku Tasterske prečice za Outlook.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite JAWS. Da biste saznali više o usluzi JAWS za Windows, pogledajte članak Vodič za brzi početak za JAWS za Windows.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Prvi koraci uz narator.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite ovu aplikaciju uz računar. Neka navigacija i neki pokreti mogu se razlikovati na Windows telefonu ili tabletu.

U ovoj temi

Kreiranje novog potpisa

Ne morate da koristite isti potpis za sve. Možete da koristite različit potpis za svaki tip e-pošte. Na primer, poslovni potpis može sadržati vaše ime, radno mesto i kontakt informacije, dok vaš kućni potpis može da sadrži nadimak i sliku.

 1. U Outlook, pritisnite tastere Alt + F, t Otvara se prozor sa Opcijama programa Outlook i čujeteOpcije programa Outlook”.

 2. Pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete „Pošta“.

 3. Pritisnite kombinaciju tastera Alt + N, unesite. Otvara se dijalog Potpisi i podloga za pisanje i čujete: „potpisi i podloga za pisanje dijalog. E-pošte stranicu potpis”. U naratoru, čujete: „potpisi i podloga za pisanje. Dugme u redu”.

 4. Da biste kreirali novi potpis, pritisnite tastere Alt + N, Enter. Otvara se dijalog Novi potpis i čujete: „novi potpis dijalog. Otkucajte ime za ovaj potpis”. U naratoru, čujete „novi potpis. Otkucajte ime za ovaj potpis”.

 5. Otkucajte ime za potpis. Pritisnite taster Tab da biste otišli na dugme U redu, a zatim pritisnite taster Enter.

  Savet : Dajte potpisima opisna imena, kao što je „zatvaranje preduzeća“. Dobro ime može vam pomoći da kasnije pronađete potpis.

 6. Fokus se vraća na dijalog Potpisi i podloga za pisanje, u polje Izaberite potpis za uređivanje.

 7. Ako koristite Outlook za više naloga e-pošte, odaberite nalog koji će koristiti ovaj potpis.

  • Da biste promenili za nalog e-pošte, pritisnite tastere Alt + A. Čujete „E-pošte naloga dvotačka kombinovanog okvira” i ime za izabrani potpis. U naratoru, čujete samo ime izabrani potpis.

  • Koristite tastere sa strelicama nagore ili nadole za kretanje kroz listu dok ne čujete izabrani nalog i pritisnite taster Enter.

 8. Da biste izabrali željeni potpis koji želite da se automatski dodaju sve nove e-poruke, pritisnite tastere Alt + M da biste Nove poruke padajuće liste. Čujete: „potpisi i stacionarne dijalog. Da koristite tastere sa strelicama da biste promenili izbor,”. Koristite nagore ili nadole tastere sa strelicama da biste premestili potpis koji želite i zatim pritisnite taster Enter.

 9. Da biste izabrali potpis koji želite da se automatski dodaju (Automatsko prijavljivanje) kada odgovaranje ili prosleđivanje poruka, pritisnite tastere Alt + F da biste otišli na padajućoj listi Odgovori/prosleđene poruke . Čujete: „potpisi i stacionarne dijalog. Da koristite tastere sa strelicama da biste promenili izbor,”. U naratoru, čujete samo potpis izabrana. Koristite tastere sa strelicama da biste premestili potpis koji želite, a zatim pritisnite taster Enter.

 10. Da biste otvorili polje za uređivanje potpisa i dodali tekst potpisa, pritisnite tastere Alt+T, a zatim pritiskajte taster Tab dok ne čujete: „Nije dostupno van otvorene poruke“. U Naratoru ćete čuti „Uređivanje potpisa. Uređivanje teksta“. Fokus je na polju Potpis.

 11. Otkucajte tekst potpisa.

  Savet : Osim teksta, možete da dodate sliku u polju potpis , kao što je logotip ili sliku ručno napisanog potpisa. Da biste dodali sliku, pritisnite tastere Shift + Tab dok ne čujete „slike... dugme” (u naratoru čujete „Dugme "slike"”), a zatim pritisnite taster Enter. Otvara dijalog Umetanje slike se gde možete da pregledate na sliku koju želite. Kada na sliku koju želite, pritisnite taster Enter.

 12. Koristite taster Tab da biste otišli na dugme U redu i pritisnite taster Enter da biste zatvorili polje Potpisi.

 13. Da biste zatvorili prozor Opcije programa Outlook, koristite taster Tab da biste otišli dugme U redu i pritisnite taster Enter.

  Fokus se vraća na mesto gde ste počeli.

Tasterske prečice za oblikovanje potpisa

Evo nekih tasterskih prečica koje možete koristiti da biste oblikovali potpis e-pošte:

Da biste izvršili sledeću radnju

Pritisnite

Primena podebljavanja

Ctrl+B

Primena oblikovanje podvlačenjem

Ctrl+U

Uklanjanje oblikovanja teksta

Ctrl+razmaknica

Promena fonta

Alt+T

Levo poravnavanje

Ctrl+L

Centriranje teksta

Ctrl+C

Desno poravnavanje

Ctrl+R

Umetanje potpisa

 1. Dok sastavljate poruku u programu Outlook, pritisnite tastere Alt+N da biste otišli na karticu Umetanje, a zatim AS da biste otvorili opciju Potpis.

 2. Ako je samo jedan potpis dostupan, a želite da dodate taj, pritisnite taster Enter. Ako imate više potpisa, pritisnite taster sa strelicom nadole da biste izabrali potpis. Čitač ekrana najavljuje potpise kako se pomerate. Kada dođete do željenog potpisa, pritisnite taster Enter.

  Potpis se dodaje vašoj poruci i fokus se vraća na poruku.

Podešavanje podrazumevanog potpisa

 1. U programu Outlook pritisnite tastere Alt+F, T. Otvara se prozor Opcije programa Outlook .

 2. Ako je potrebno, pritisnite tastere sa strelicama nadole ili nagore dok ne čujete: „Pošta“. Pritisnite kombinaciju tastera Alt+N. Čitač ekrana objavljuje: „Potpisi, dugme“. Pritisnite taster Enter. Otvara se dijalog Potpisi i podloga za pisanje.

 3. Ako koristite više naloga e-pošte, pritisnite tastere Alt+A da biste otišli na listu Nalog e-pošte. Koristite tastere sa strelicama za kretanje kroz listu i pritisnite taster Enter kada dođete do naloga za koji želite da postavite potpis.

 4. Da biste dodali podrazumevani potpis novim porukama koje sastavljate pomoću ovog naloga, pritisnite tastere Alt+M da biste otišli na listu Nove poruke. Čućete trenutni izbor. Koristite tastere sa strelicama nagore i nadole da biste prešli na željeni potpis, a zatim pritisnite taster Enter.

 5. Da biste dodali podrazumevani potpis porukama na koje odgovarate ili koje prosleđujete, pritisnite tastere Alt+F da biste otišli na listu Odgovori/prosleđene poruke. Čućete trenutni izbor. Koristite tastere sa strelicama nagore i nadole da biste prešli na željeni potpis, a zatim pritisnite taster Enter.

 6. Da biste sačuvali promene, pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Dugme ’U redu’“, a zatim pritisnite taster Enter. Dijalog Potpisi i podloga za pisanje se zatvara i vraćate se na prozor Opcije programa Outlook. Da biste zatvorili prozor i vratili u prijemno poštansko sanduče, pritisnite taster Esc.

Uklanjanje podrazumevanog potpisa

 1. Ako koristite Outlook za više naloga e-pošte, u dijalogu " Potpisi i podloga za pisanje ", izaberite stavku e-pošte koji sadrži potpis koji želite da izbrišete.

 2. Da biste otišli u okviru Izaberite potpis za uređivanje , pritisnite taster Tab ili Shift + Tab dok ne čujete „Izaberite potpis za uređivanje”, praćeno imenom trenutno izabrane potpisa.

 3. Da biste izabrali potpisa, koristite nagore ili strelicom nadole dok ne čujete potpis koji želite.

 4. Da biste izbrisali potpisa, pritisnite tastere Alt + D. Otvara se prozor sa obaveštenjem i čujete: „Dugme "da"”. Pritisnite taster Enter.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za oblikovanje teksta u e-pošti u programu Outlook

Tasterske prečice za Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa e-poštom u programu Outlook

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u usluzi Office 365

Saznajte kako da se krećete u programu Outlook pomoću funkcija pristupačnosti

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×