Korišćenje čitača ekrana za deljenje ekrana u programu Skype za posao

Korišćenje čitača ekrana za deljenje ekrana u programu Skype za posao

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Čitanje simbola naglas sa sadržajem oznake čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranice podrške za Office.

Koristite uslugu Skype za posao sa tastaturom, Naratorom i ugrađenim Windows čitačem ekrana za deljenje ekrana sa učesnicima na sastanku. Možete da delite ceo ekran (Delite radnu površinu) kada želite da prikažete radnje u više programa, a možete i da delite samo jedan program (Delite prozor) kada želite da prikažete samo jedan program ili grupu datoteka i ne želite da drugi vide ostali sadržaj na vašem računaru.

Da biste mogli da delite ekran na sastanku preko programa Skype za posao, treba da budete izlagač. Ako je ova opcija nedostupna, zamolite nekog od izlagača da vam dodeli prava izlagača.

Napomene : 

U ovoj temi

Korišćenje trake sa alatkama za deljenje

Kada delite ekran ili program, Skype za posao prikazuje traku sa alatkama u vrhu ekrana sa dugmadima za kontrolu deljenja. Na traci sa alatkama za deljenje možete da:

 • Predate kontrolu nad radnom površinom drugim učesnicima na sastanku ili da ponovo preuzmete kontrolu ako je neko drugi ima trenutno.

 • Prekinete izalaganje ekrana ili programa.

 • Zakačite traku sa alatkama da bi uvek bila vidljiva.

 1. Da biste pomerili fokus tastature na traku sa alatkama, pritisnite Ctrl+Shift+razmaknicu.

 2. Da biste se kretali između stavki na traci sa alatkama, pritisnite taster Tab. Čućete čitač ekrana da najavljuje stavku.

 3. Da biste izabrali opciju na traci sa alatkama, pritisnite taster Enter.

 4. da biste vratili fokus na poziv ili prozor satsanka, pritisnite taster Esc.

Deljenje ekrana ili programa

Napomena : Da biste mogli da delite ekran na sastanku preko programa Skype za posao, treba da budete izlagač. Ako je ova opcija nedostupna, zamolite nekog od izlagača da vam dodeli prava izlagača.

Savet : Kada delite radnu površinu, svaki učesnik može da vidi sve vaše programe, datoteke i obaveštenja. Pre nego što počnete da prezentujete radnu površinu zatvorite ili umanjite programe za koje ne želite da ih drugi vide.

Savet : Dok delite jedan program, vaš status za Skype za posao se menja u U konferencijskom pozivu. Kada delite celu radnu površinu, status se menja u Izlaže i nećete primati trenutne poruke ni pozive.

 1. Da biste se kratli kroz kontrole prozora za ćaskanje ili satsanak, priiskajte Tab dok ne čujete: „Share button, share content” (Dugme za deljenje, deli sadržaj).

 2. Da biste otvorili meni Deli sadržaj, pritisnite razmaknicu. Čućete „Share your desktop“ (Delite radnu površinu).

 3. Da biste prezentovali čitavu radnu površinu svim učesnicima sastanka, pritisnite Enter.

  Napomene : 

  • Ako čujete „Skype za posao window, Cancel button” (Prozor Skype za posao, dugme Otkaži) biće prikazano sledeće obaveštenje: „Za vašu informaciju: Drugi će moći da vide sve što odaberete na moniitoru”.

  • Ako neželite da se ovo obaveštenje pojavljuje svaki put kada delite radnu površinu, pritiskajte Tab dok ne čujete „Unchecked, Don't show this again, check box” (Nije izabrano, ne prikazuj ovo ponovo, izaberite polje za potvrdu).

  • Da biste započeli deljenje radne površine, pritiskajte Tab dok ne čujete „OK, button” (U redu, dugme).

  Svi koji učestvuju na sastanku sada vide čitavu vašu radnu površinu. Fokus se vraća na prozor sastanka u programu Skype za posao.

 4. Da biste izlagali samo jedan program, u meniju Deli sadržaj , pritiskajte strelicu nadole dok ne čujete: „Share a Window” (Deli prozor). Zati pritisnite taster Enter. To otvara prozor Deli prozor , u kome su navedeni svi aktivni programi na vašem računaru. Fokus je na dugmetu Otkaži. Čućete: „Share a Window, window, Cancel button” (Deli prozor, prozor, dugme za otkazivanje).

  • Da biste se prebacili na prvi program dostupan za prezentovanje, pritisnite taster Tab. Čućete ime programa.

  • Da biste se kretali kroz dostupne programe, pritiskajte taster sa strelicom nalevo ili taster sa strelicom nadesno. Kada čujete ime programa koji želite da izlažete, pritisnite razmaknicu. Dugme Deli se pojavljuje. Zatim pritisnite taster Enter. Tako delite program sa svim učesnicima u pozivu i vraćate fokus na prozor sastanka u programu Skype za posao.

  Savet : Kada izlažete jedan program, deljeni program prikazuje crni kvadrat ako je prozor Skype za posao sastanka postavljen preko njega. Ako imate više monitora, pokušajte da premestite prozor sastanka na sekundarni ekran kako nikada ne bio postavljen preko deljenog programa.

 5. Da biste prekinuli deljenje ekrana, pritisnite Ctrl+Shift+razmaknica. Fokus se prebacuje na traku sa alatkama u vrhu ekrana. Pritiskajte Tab dok ne čujete „Stop sharing button” (Dugme za prekid delojenja) i pritisnite taster Enter.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za pridruživanje sastanku na mreži programu Skype za posao

Korišćenje čitača ekrana za upućivanje ili primanje poziva u usluzi Skype za posao

Tasterske prečice u programu Skype za posao

Osnovni zadaci uz korišćenje čitača ekrana u programu Skype za posao

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u usluzi Office 365

Saznajte kako da se krećete kroz Skype za posao pomoću funkcija pristupačnosti

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×