Korišćenje čitača ekrana za čuvanje dokumenta iz usluge Word Online u OneDrive fascikli

Korišćenje čitača ekrana za čuvanje dokumenta iz usluge Word Online u OneDrive fascikli

Čitanje simbola naglas sa sadržajem oznake čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranice podrške za Office.

Koristeći Word Online i Narator, ugrađeni Windows čitač ekrana, možete da sačuvate dokument u fascikli u usluzi OneDrive pomoću opcije Sačuvaj kao. Pošto Word Online automatski čuva celokupan rad u oblaku, nećete pronaći odvojeno dugme „Sačuvaj“.

Napomene : 

 • Nove funkcije usluge Office 365 izdaju se postepeno pretplatnicima na Office 365, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, posetite stranicu Kada dobijam najnovije funkcije u sistemu Office 2016 za Office 365?.

 • Tasterske prečice potražite u članku Tasterske prečice u programu Word Online.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Prvi koraci uz narator.

 • Kada koristite Word Online, preporučujemo da koristite Internet Explorer kao veb pregledač. Pošto se Word Online pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristićete Ctrl+F6 umesto F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za Word Online.

Korišćenje čitača ekrana za čuvanje dokumenta iz aplikacije Word Online u OneDrive fascikli

 1. Da biste premestili fokus na traku, pritiskajte kombinaciju tastera Ctrl+F6 dok ne čujete ime kartice.

 2. Pritiskajte kombinaciju tastera Shift+Tab dok ne čujete „Dugme ’Datoteka’“, a zatim pritisnite taster Enter.

 3. Pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete „Sačuvaj kao“, a zatim pritisnite taster Enter.

 4. U oknu Sačuvaj kao, pritisnite taster sa strelicom nadole da biste izvršili izbor na sledeći način:

  • Da biste po prvi put sačuvali dokument u fascikli OneDrive, izaberite stavku na kartici Sačuvaj kao da biste prešli na okno „Sačuvaj kao“.

  • Pritisnite taster sa strelicom nadole da biste prešli na dugme „Sačuvaj kao“ i pritisnite taster Enter. Čućete „Kreirajte kopiju ove datoteke u istoj fascikli na mreži. Unesite ime za ovu datoteku.

  • U dijalogu „Sačuvaj kao“ otkucajte ime datoteke, pritiskajte taster Tab dok ne dođete do dugmeta Sačuvaj dugmeta, a zatim pritisnite taster Enter.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za umetanje i promenu teksta u programu Word

Tasterske prečice u aplikaciji Word Online

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana u programu Word

Saznajte kako da se krećete u programu Word pomoću funkcija pristupačnosti

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×