Korišćenje četkice za oblikovanje

Koristite četkicu za Oblikovanje na kartici " Početak " da biste brzo primenili isto oblikovanje, na primer boja, stil i veličinu fonta, kao i stil ivice, na više delova teksta ili grafike. Četkica za oblikovanje omogućava da kopirate celokupno oblikovanje iz jednog objekta i da ga primenjujete na drugi – pomislite na to kao kopiranje i lepljenje za oblikovanje.

  1. Izaberite tekst ili grafiku čije oblikovanje želite da kopirate.

    Napomena: Ako želite da kopirate oblikovanje teksta, izaberite deo pasusa. Ako želite da kopirate oblikovanje teksta i pasusa, izaberite ceo pasus, uključujući oznaku pasusa.

  2. Na kartici Početak izaberite stavku Četkica za oblikovanje.

    Četkica za oblikovanje

    Pokazivač miša menja oblik u ikonu četkice.

  3. Koristite četkicu da biste naslikali iznad izbora teksta ili grafike da biste ga primenili. Ovo radi samo jednom. Da biste promenili format više izbora u dokumentu, prvo morate da kliknete dvaput na četkicu za Oblikovanje.

  4. Da biste zaustavili oblikovanje, pritisnite Esc.

Napomena: Za grafiku, alatka Četkica za oblikovanje najbolje radi uz crteže, kao što su to automatski oblici. Međutim, oblikovanje možete da kopirate iz slike (kao što je to ivica slike).

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×