Korišćenje čarobnjaka za podešavanje usluge Office 365 u starom centru administracije za potpunu migraciju

Ako Čarobnjak za podešavanje usluge Office 365 otkrije da vam je na serveru lokalno pokrenut Exchange 2013, Exchange 2010 ili Exchange 2007, a imate manje od 151 poštanskog sandučeta, čarobnjak vam preporučuje da koristite Čarobnjak za podešavanje usluge Office 365 da biste istovremeno kopirali podatke i dodali korisnike. Da bi to izvršila, usluga Office 365 koristi proces koji se zove potpuna migracija.

Pročitajte članak Šta treba da znate o potpunoj migraciji e-pošte u Office 365 da biste dobili pregled procesa potpune migracije ako vam je potrebno više informacija pre nego što počnete s radom.

Koristite Exchange centar administracije (EAC) da biste izvršili potpunu migraciju. Pogledajte članak Izvršavanje potpune migracije e-pošte u Office 365 pomoću usluge EAC.

Tražite komande za Windows PowerShell? Pogledajte članak Korišćenje alatke PowerShell za potpunu migraciju u Office 365.

Zadaci potpune migracije

Ovde su zadaci koje treba da dovršite kada budete spremni za početak:

Da bi Čarobnjak za podešavanje usluge Office 365 mogao da kopira podatke e-pošte i kreira korisnike umesto vas, morate da izvršite nekoliko promena u lokalnom Exchange Server okruženju.

Napomena : Ako ste uključili sinhronizaciju direktorijuma, potrebno je da je isključite da biste mogli da izvršite potpunu migraciju. To možete da uradite koristeći stari Office 365 administrativni centar: KORISNICI > Aktivni korisnici > Active Directory sinhronizacija > Upravljanje.

 1. Konfigurisanje funkcije Outlook Anywhere u lokalnom sistemu Exchange Server    Usluga migracije e-pošte koristi Outlook Anywhere (poznat i kao RPC putem HTTP-a) za povezivanje sa lokalnim sistemom Exchange Server. Outlook Anywhere se automatski konfiguriše za Exchange 2013 i Exchange Server 2016. Za informacije o podešavanju funkcije Outlook Anywhere za Exchange 2010 iExchange 2007 pogledajte sledeće članke:

 2. Sa Outlook Anywhere konfiguracijom morate da koristite certifikat koji je izdao pouzdani autoritet za certifikaciju (CA) da bi usluga Office 365 pokrenula potpunu migraciju. Za potpunu migraciju moraćete da dodate Outlook Anywhere i usluge automatskog otkrivanja u certifikat. Uputstva o tome kako da podesite certifikate možete da pronađete u člancima:

 3. Opcionalno: Potvrda da možete da se povežete sa Exchange organizacijom pomoću programa Outlook Anywhere    Probajte neki od sledećih metoda da biste testirali postavke veze.

 4. Postavljanje dozvola    Lokalni korisnički nalog koji koristite za povezivanje sa lokalnom Exchange organizacijom (zove se i administrator migracije) mora da ima neophodne dozvole za pristup lokalnim poštanskim sandučićima koje želite da migrirate u Office 365. Ovaj korisnički nalog će se koristiti kada budete izvršili Povezivanje usluge Office 365 sa sistemom za e-poštu kasnije u ovoj proceduri.

 5. Da biste migrirali poštanske sandučiće, administrator mora da ima neku od sledećih dozvola:

  • Administrator migracije mora da bude član grupe „Administratori domena“ u usluzi Active Directory lokalne organizacije.

   ili

  • Administratoru migracije mora da bude dodeljena dozvola „FullAccess“ za svako lokalno poštansko sanduče.

   ili

  • Administratoru migracije mora da bude dodeljena dozvola „Receive As“ u lokalnoj bazi podataka poštanskih sandučića koja skladišti poštanske sandučiće korisnika.

  Uputstva o postavljanju ovih dozvola potražite u članku Dodeljivanje Exchange dozvola za migriranje poštanskih sandučića u Office 365.

 6. Onemogućavanje objedinjene razmene poruka (UM)    Ako je objedinjena razmena poruka uključena za lokalne poštanske sandučiće koje migrirate, isključite je pre migracije. Uključite objedinjenu razmenu poruka ili poštanske sandučiće pošto se migracija dovrši. Uputstva potražite u članku Onemogućavanje objedinjene razmene poruka za korisnike za Exchange 2007.

 7. Pravljenje bezbednosnih grupa i čišćenje delegata    Pošto usluga migracije e-pošte ne može da otkrije da li su lokalne Active Directory grupe bezbednosne grupe, ona ne priprema migrirane grupe kao bezbednosne grupe u usluzi Office 365. Ako želite da imate bezbednosne grupe u usluzi Office 365, pre početka potpune migracije morate prvo da pripremite praznu bezbednosnu grupu sa omogućenom poštom u usluzi Office 365.

  Pored toga, ovaj metod migracije premešta samo poštanske sandučiće, korisnike pošte, kontakte pošte i grupe sa omogućenom poštom. Objekti koji imaju odnos upravljača ili delegata jedni s drugima moraju se premeštati zajedno kako bi taj odnos i dalje funkcionisao. Ako nećete premeštati sve objekte kojima je dodeljena uloga upravljača ili delegata u odnosu na neki drugi objekat, uklonite odnos pre nego što započnete migraciju.

Na Office 365 administrativni centarpočetnoj stranici kliknite na vezu idi u stari centar administracije.

Zatim odaberite stavke PODEŠAVANJE > Odmah pokreni podešavanje.

Prvi korak jeste da nam dokažete da ste vi vlasnik svakog od domena koje premeštate na Office 365.

 1. Na stranici Hajde da personalizujemo podešavanje odaberite opciju Da, treba da kopiram podatke za svoje korisnike i u polju Koji je vaš trenutni sistem e-pošte? odaberite verziju sistema Exchange. U polju Koliko korisnika imate? navedite broj korisnika (manje od 151).

 2. U čarobnjaku za podešavanje, na stranici Šta treba da znate o domenima i DNS zapisima odaberite stavku Počnimo.

  Ako želite da saznate više o domenima, pogledajte video zapis na stranici.

 3. Na stranici Koji domen želite da koristite? otkucajte svoj domen, na primer contoso.com.

 4. Na stranici Dodajte ovaj TXT zapis da biste pokazali da posedujete <ime vašeg domena> navodi se TXT zapis koji je karakterističan za vas u formatu „MS = ms ###“. Dodajte taj TXT zapis u DNS host. Uputstva potražite u članku Kreiranje DNS zapisa za Office 365 prilikom upravljanja DNS zapisima.

  Pošto ste dodali TXT zapis u DNS host, sačekajte nekoliko minuta, a zatim kliknite na vezu U redu, dodao/la sam zapis da biste prešli na sledeći korak.

  Dodajte TXT zapis da biste potvrdili da ste vlasnik domena.

  Napomena : TXT zapis se obično brzo verifikuje, ali ako dobijete grešku, sačekajte malo, a zatim ponovo kliknite na vezu U redu, dodao/la sam zapis.

 5. Na stranici Potvrdili smo da posedujete <ime vašeg domena> kliknite na dugme Dalje.

Umesto da dodaje korisnike, Čarobnjak za podešavanje usluge Office 365 će dodati nove korisnike tokom procesa kopiranja podataka. Na stranici Preskakanje dodavanja korisnika kliknite na dugme Dalje.

Sada ste spremni da pokrenete kopiranje podataka.

 1. Pregledajte informacije na stranici Pripremite se da kopirate podatke u Office 365 i kliknite na dugme Dalje.

 2. Na stranici Povezivanje unesite sledeće:

  • U polje E-adresa unesite e-adresu bilo kog korisnika lokalnog poštanskog sandučeta.

  • U polje Korisničko ime unesite korisničko ime administratora migracije za lokalni Exchange Server.

  • U polje Lozinka unesite lozinku administratora migracije za lokalni Exchange Server.

 3. Kliknite na vezu Pokreni kopiranje.

  Unesite informacije o nalogu da biste se povezali sa Exchange serverom.
 4. Stranica Kopiranje u toku biće prikazana dok se podaci kopiraju. Takođe možete kliknuti na vezu Exchange centar administracije da biste prikazali status paketa za migraciju i videli kako migracija napreduje. Možda ćete morati da kliknete na dugme „Osveži“ da biste videli status, kao što je prikazano na sledećoj slici.

  Izaberite stavku „osveži“ da biste prikazali sinhronizovanje poštanskih sandučića.

Posle korišćenja čarobnjaka Čarobnjak za podešavanje usluge Office 365 moraćete da dovršite podešavanje domena. Pogledajte članak Kreiranje DNS zapisa za Office 365 prilikom upravljanja DNS zapisima za uputstva specifična za vaš DNS host.

Čarobnjak za podešavanje usluge Office 365 kreira korisnike i njihove poštanske sandučiće u usluzi Office 365. Međutim, i dalje ćete morati da dodelite licence svim korisnicima. Ako ne dodelite licencu, poštansko sanduče će biti onemogućeno nakon završetka grejs perioda (od 30 dana). Da biste dodelili licencu u Office 365 administrativni centar, pogledajte članak Dodeljivanje licenci korisnicima u usluzi Office 365 za preduzeća.

Takođe pogledajte

Šta treba da znate o potpunoj migraciji e-pošte u Office 365

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×