Korišćenje čarobnjaka za podešavanje usluge Office 365 radi izvršavanja IMAP migracije

Napredni čarobnjak za podešavanje može da pokrene automatske provere da bi proverio kako je podešeno trenutno okruženje, a zatim da na osnovu dobijenih informacija preporuči putanju ka usluzi Office 365. Ako u čarobnjaku Čarobnjak za podešavanje usluge Office 365 navedete da izvorni sistem e-pošte koristi IMAP, a imate manje od 151 poštanskog sandučeta, preporučuje se da koristite Čarobnjak za podešavanje usluge Office 365 da biste kopirali e-poštu korisnika u Office 365 pomoću IMAP migracije.

IMAP migraciju možete da izvršite koristeći Exchange centar administracije (EAC). Korake za EAC potražite u članku Migracija Google Apps poštanskih sandučića u Office 365 ili Migracija drugih tipova IMAP poštanskih sandučića u Office 365.

Preduslovi

Da biste izvršili pripremu za IMAP migraciju, uverite se da je ispunjeno nekoliko preduslova:

Zadaci IMAP migracije

Migriranje IMAP poštanskih sandučića u Office 365 pruža vam pregled procesa IMAP migracije. Pre nego što počnete sa radom, pročitajte ovu temu da biste dobili više informacija.

Ovde su zadaci koje treba da dovršite kada budete spremni za početak:

Na stranici Office 365 administrativni centarPočetak izaberite stavku Idite u podešavanje. Podešavanje Office 365 centra administracije

Prvi korak jeste da usluzi Office 365 dokažete da ste vi vlasnik domena koje premeštate u Office 365.

Napomena: Moraćete da ponovite ove korake za svaki domen koji posedujete i koji želite da koristite u usluzi Office 365.

 1. Na stranici Hajde da personalizujemo vaše podešavanje odaberite Da, treba da kopiram podatke za svoje korisnike, a zatim:

  • U polju Koji je vaš trenutni sistem e-pošte? odaberite IMAP (outlook.com, Hotmail, Gmail).

  • U polju Koliko korisnika imate? navedite broj korisnika (manje od 151).

  Napomena: Da biste koristili Čarobnjak za podešavanje usluge Office 365 za migriranje e-poruka u Office 365, broj korisnika mora biti manji od 151. Međutim, možete više puta da pokrenete Čarobnjak za podešavanje usluge Office 365 ako želite da migrirate više od 150 IMAP naloga.

 2. Na stranici Šta treba da znate o domenima i DNS zapisima odaberite stavku Počnimo.

  Ako želite da saznate više o domenima, pogledajte video zapis na stranici.

 3. Na stranici Koji domen želite da koristite? otkucajte svoj domen, na primer contoso.com.

 4. Na stranici Dodajte ovaj TXT zapis da biste pokazali da posedujete <ime vašeg domena> navodi se TXT zapis koji je karakterističan za vas u formatu „MS = ms ###“. Dodajte ovaj TXT zapis u DNS host. Uputstva potražite u članku Kreiranje DNS zapisa za Office 365 prilikom upravljanja DNS zapisima.

  Pošto ste dodali TXT zapis u DNS host, sačekajte nekoliko minuta, a zatim kliknite na vezu U redu, dodao/la sam zapis da biste prešli na sledeći korak.

  Dodajte TXT zapis da biste potvrdili da ste vlasnik domena.

  Napomena: TXT zapis se obično brzo verifikuje, ali ako dobijete grešku, sačekajte malo, a zatim ponovo kliknite na vezu U redu, dodao/la sam zapis.

 5. Na stranici Potvrdili smo da posedujete <ime vašeg domena> kliknite na dugme Dalje.

U ovom koraku administratorski nalog će se ažurirati tako da koristi domen koji ste dodali, a zatim možete da koristite Čarobnjak za podešavanje usluge Office 365 da biste dodali korisnike.

 1. Na stranici Hajde da ažuriramo trenutni Office 365 tako da koristi <ime vašeg domena> primetićete novo korisničko ime administratorskog naloga. Izaberite ga, a zatim odaberite stavku Ažuriraj izabrane korisnike da biste ažurirali administratorski nalog tako da koristi novi domen.

  U dijalogu Odjavite se da biste dovršili promenu izaberite stavku Odjavite se da biste nastavili. Moraćete da se prijavite koristeći novo korisničko ime. Čarobnjak za podešavanje usluge Office 365 će vas vratiti na korak za podešavanje na kojem ste bili pošto ste se prijavili.

  Napomena: Ako više puta pokrećete Čarobnjak za podešavanje usluge Office 365, administratorski nalog morate da dodate samo pri prvom pokretanju.

  Odaberite stavku „Odjavite se“ da biste dovršili promenu naloga administratora.
 1. Kada se prijavite, videćete stranicu Preskakanje dodavanja korisnika. Kliknite na dugme Dalje.

 2. Pročitajte informacije na stranici Pripremite se da kopirate podatke u Office 365 i kliknite na dugme Dalje.

 3. Na stranici Dodavanje novih korisnika u tabelu unesite ime, prezime i pseudonim e-pošte, a zatim odaberite stavku + Dodaj red (1) da biste uneli još korisnika.

  Takođe možete da kliknete na vezu Koristite CSV datoteku za masovno dodavanje korisnika (2) da biste dodali više korisnika odjednom.

  Kada završite, kliknite na vezu Dodaj ove korisnike.

  Dodavanje korisnika u Office 365 zakupac
 4. Na stranici Broj uspešno dodatih korisnika: <broj korisnika> kliknite na dugme Dalje i pratite uputstva da biste instalirali Microsoft Office aplikacije. Ovu stranicu možda nećete videti ako pretplata ne uključuje aplikacije za računare.

  Možete da preskočite ovu stranicu i kasnije instalirate aplikacije.

 5. Na stranici Kopiranje podataka izaberite sve korisnike za koje želite da migrirate e-poštu i u polje Izvorna e-adresa unesite nalog koji je omogućen za IMAP sa kojeg kopirate e-poštu. Ova e-adresa može biti ista kao i Office 365 adresa ako su korisničko ime i domen isti, ali to može biti i Gmail adresa, outlook.com adresa itd.

 6. Unesite lozinku za izvornu e-adresu za svakog korisnika, a zatim kliknite na dugme Dalje da biste započeli kopiranje e-poruka.

 7. Na stranici Dodavanje veze servera unesite ime IMAP servera, broj porta i tip za bezbednost, a zatim odaberite kopiranje podataka.

  Vrednosti za Gmail su sledeće:

  • IMAP server: imap.gmail.com

  • Port: 993

  • Bezbednost: SSL

  U članku Saznajte više o podešavanju veze IMAP servera potražite uputstva o tome kako da utvrdite ime IMAP servera.

 8. Na stranici Kopiranje podataka u toku možete da pratite status migracije. Kada se migracija završi, kliknite na dugme Dalje da biste nastavili sa podešavanjem domena, kao što je opisano u članku Dodavanje korisnika i domena u Office 365.

  Napomena: Ako planirate da pokrenete Čarobnjak za podešavanje usluge Office 365 više puta, kliknite na X u gornjem desnom uglu da biste izašli iz čarobnjaka, a kada budete upitani, odaberite stavku Ne, želim da počnem iz početka. To će vam omogućiti da ponovo pokrenete čarobnjak ako želite da kopirate e-poštu u manjim grupama. Kada završite sa poslednjom grupom, možete da završite podešavanje domena.

Takođe pogledajte

Migriranje IMAP poštanskih sandučića u Office 365

Načini za migriranje e-pošte u Office 365

Saveti za optimizaciju IMAP migracija

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×